Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Üssük a rendszert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor visszatért szabadságáról és rögtön Milánóban kötött ki, hogy Matteo Salvinivel folytasson megbeszéléseket. Országunk miniszterelnöke közel egy hónap szabadság után nyúzottabbnak tűnik, mint valaha. Orbánt lehet, hogy szabadsága alatt is támadták az elnyomó erők? Görögországból és Horvátországból próbálta védeni a hont a leigázni kész nyugati hatalmaktól? Egy biztos, a mindig fitt és egészséges vezető nem tűnik sem fittnek sem egészségesnek. Talán Németh Szilárd pacalja még segíthet rajta, hogy visszanyerve régi erejét újra megvédhessen bennünket a migránsoktól.

Fontos hetek és hónapok következnek, ugyanis – mint azt Szijjártó Péter elmondta korábban – kőkemény időszak jön. Az Európai Parlamenti választások a nyakunkon vannak, a tét pedig – természetesen, mi más lehetne? – az ország sorsa. Orbán Olaszország után Kirgizisztánban, majd pedig Oroszországban folytatja harcát az elnyomó nyugattal szemben, amihez minden erejére szüksége lesz.

Na de Orbán visszatérése mellett voltak még fontos történések a mai napon. Ilyen például az, hogy – ugyan még nem hozták nyilvánosságra – mégis kiszivárgott egy-két információ az új Nemzeti Alaptanterv tervezetéről. A HVG értesülései szerint a hetedik-nyolcadik osztályban összevonják a biológiát, kémiát és fizikát természettudományok tantárgy néven. Minek is külön tanítani ezeket a haszontalan tantárgyakat, ugye? Az EMMI élő bizonyíték arra, hogy milyen jól működik ha több, egyébként különálló területet összevonnak. Hogy azóta egyre romlik az oktatás és az egészségügy helyzete sem javult? Meg kell várni a harmadik kétharmadot, majd akkor jön a csoda! A cél tehát úgy tűnik továbbra is az, hogy a lehető legnagyobb mértékben elbutítsák a felnövekvő nemzedéket. Holott az összevonás jó is lehetne, ha megfelelő módon elő van készítve. Ez nem lesz.

Jó példa erre az is, hogy a Népszava információ szerint  kétféle tankönyvcsomagból lehet majd választani jövőre, lesz állami, valamint egyházi, keresztény szemléletű opció. Hogy ezzel mégis mi a cél:

A tárca célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban

A kereszténység tanítása tehát korszerű, versenyképes tudást ad a magyar diákok számára? Én meg azt hittem az informatika, esetleg a gazdasági ismeretek fontosak egy mai fiatal számára. Az állam persze mindent jobban tud, így ezt is, tiltakozásnak ugyanis helye nincs. Ha a szakma nem értene egyet a minisztériummal, akkor sincs semmi, hisz ez eddig sem befolyásolta őket semmiben. Ha Jézus szeretete a legfontosabb a magyar gyermekek számára, akkor az a legfontosabb. Kásler Tízparancsolat Miklós onkológusként ezt pontosan tudja.

Még mindig oktatás. Miközben a kormány továbbra is tagadja, hogy komoly tanárhiány lenne, egyre több bizonyíték van ennek ellenkezőjére. Ilyen például az, hogy Mátyásdombon a Lonkai Ármin Általános Iskolában tanárhiány miatt nem kezdődik meg a szeptemberi oktatás. Ezzel azonban nincs egyedül az iskola, ugyanis ugyanez a helyzet Füle település általános iskolájával is, amelynek diákjai kénytelen lesznek szeptembertől máshova járni. Biztosan lesz erre is válasza az EMMI-nek, ugyanis nem Budapesten, de még csak nem is Debrecenben történtek ezek az esetek. Elszigetelt problémáról van tehát szó, nincs itt semmi látnivaló.

A CEU napközben bejelentette, hogy a bevándorlási különadó miatt nem fog menekülteket tanítani szeptembertől. A HVG információ szerint legalább 55 külföldi diákot érint a döntés, így pár nappal a szeptemberi iskolakezdés előtt. Nem számít az sem, hogy az OLIve oktatási program regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek meghirdetett program volt – tehát nem illegális bevándorlóknak szólt. Noha a CEU egyelőre mindössze felfüggesztette a programot – a közép- és dél-európai migrációs politika kutatására meghirdetett, EU által finanszírozott Marie Curie ösztöndíjjal egyetemben – mégsem tudni, hogy mikor, ha egyáltalán újra indulhat az oktatás. Ezzel többen kerültek szinte kilátástalan helyzetbe, hisz nem lesz idejük a budapesti CEU helyett egy másik ország intézményét választani. Hogy mi lesz ezzel az 55 menekülttel? Azt senki sem tudja, a kormányt meg nem is érdekli. Így próbáljon meg valaki integrálódni…

Szeptember 2-án Horthy elmléknapot tartanak Kenderesen – fideszes vezetésű – ahol ökumenikus istentisztelet, koszorúzás, fotókiállítás és tudományos konferencia fog emléket állítani Horthy Miklósnak. A programokat kormánypárti előadók sora fogja levezényelni, többek között a polgármester Pádár Lászlóné, a fideszes országgyűlési képviselő Kovács Sándor, valamint a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgatója Szakály Sándor lesz jelen, hogy emléket állítson az egykori kormányzónak. Ehhez mi csak gratulálni tudunk.

Fekete-Győr András pártelnök egy körlevélben írta le pártja, a Momentum terveit szeptembertől. Lássuk hát:

Manapság szinte mindenki ki van szolgáltatva a hatalomnak. Annak a hatalomnak, aminek nem számít a holnap, ami csak a tegnappal és a mával törődik, miközben ellehetetleníti, ellopja, és elveszi tőlünk a jövőnket. Halat ad, abból is rossz minőségűt, és nem tanít meg sem horgászni, sem horgászbotot készíteni. Pedig Magyarország legfontosabb nemzeti kincse maga az ember.

Itt szinte mindenki a múlt és a jelen foglya, keveseknek van jövője.

Kitartónak kell lennünk, mert egy ügyet megépíteni, egy témát felépíteni rengeteg munka, energia és idő. Ez nem egy 30 napos aláírásgyűjtési kampány lesz, hanem egy nagy közös, kitartó menetelés, mely során bemutathatjuk, hogy mi a Momentumban a biztos jövő Magyarországát építjük – a múlt századi rendszernek pedig Orbán Viktorral az élén mennie kell.

Addig fogjuk ütni a rendszert, amíg össze nem roppan!

A Momentum tehát ütni fogja a rendszert. Rendben.

Lássuk mai cikkeinket:

Ha az erkölcsöt kívül helyezzük a politikán és az igazságérzetünket beledobjuk a kukába

Fideszes Facebook para

Szélsőségesek izmozása

Matolcsy bünteti a családot

A családokat kár hergelni a hatalom demográfiai brekkencseinek, attól nem lesz gyerek 

Az ország már az ő kezükben van és marad is, ha hagyjuk

Igen és nem 

A nap kommentje pedig Marcsié:

Azért van annak valami különös bája, hogy a bankár-család az állampolgárok pénzét egymásnak osztogatja, esetenként pedig büntetést is kiszab, amit újra csak az állampolgárok fognak megfizetni, miután – mint tudjuk – a banknak saját pénze nincsen…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.