Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Az ország már az ő kezükben van és marad is, ha hagyjuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Kásler Miklós mindenhez is értő miniszter beszédet mondott az MMA új épületének átadásán, amely ezentúl bölcsője lehet az orbáni keresztény kultúrának. Mint azt tudjuk, van jobboldali kultúra, meg van a szemét, kommunista, liberális mocsok, amibe minden beletartozik ami nem a hatalom által megszabott kultúra része. Harsogják ezt már hetek, hónapok óta, pedig az igazi kultúrkampf még csak most veszi kezdetét szeptembertől. Orbán Viktor maga ígérte meg, hogy hatalmas változásokra lehet számítani, noha nem fejtette még ki ezt pontosan, sejtéseink mégis lehetnek, látva a lakájmédia irányváltását. Kásler Miklós szerint azonban mindenki téved, aki azt hiszi a kormány meg akarja szabni a kultúra irányvonalát.
Átadták a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) új irodaházát, az MMA Titkárságának új otthonát kedden Budapesten az Andrássy út és a Bajza utca sarkán.

Az ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: a megválasztott kormánynak nem feladata megszabni a kultúra irányait, nem is teszi. Ugyanakkor a kormány alkotmányos kötelessége, hogy szuverén módon védje értékeinket, mindenkinek biztosítsa az esélyt az alkotásra és kulturális gyarapodásra

Kásler Miklósnak igaza van, a kormánynak valóban nem feladata megszabni a kultúra irányait, de mégis megteszi. Mégis nap nap után pofázik be olyan gondolkodóknak és művészeknek, akik nem a hatalom támogatói. A kormánymédia hasábjain listák és lejárató cikkek tucatjai jelennek meg olyanokról, akik esetlegesen nem értenek egyet Orbán Viktorral. Ha ez nem a hatalom rátelepedése a kultúrára, akkor mi az? A könyvégetések, esetleg egyes írók és költők műveinek iskolákból történő kitiltása már eléri azt a szintet, hogy kimondjuk, a hatalom meg akarja szabni a kultúra irányát?

Ebben az országban úgy tűnik még akkor is képesek tagadni valamit, ha már nem csak tervben van, hanem végre is hajtották azt. Minden, aminek az ellenkezőjét harsogják a kormány kitartottjai, valósággá válik. Egyszerűen tudni lehet, ha valamiről azt állítja egy kormánypolitikus, hogy az nem igaz, akkor azt biztosra vehetjük, hogy igaz. Erkölcstelenség, tudatlanság és határtalan gerinctelenség. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek szinte kivétel nélkül minden egyes kormánypolitikust jellemeznek. Egyszerűen nincs olyan miniszter, esetleg szóvivő, aki még rendelkezne saját gondolatokkal, gerinccel, esetleg erkölcsökkel. Többé nincs párton belüli vita, egyet nem értés. A rendszer kiépült, a pénzek elosztása is úgy tűnik megfelel mindenki számára, így nem érdeke senkinek az, hogy ellent mondjon a hatalomnak.

Papok, egykori kiváló orvosok, jogászok és szakemberek tucatjai csatlakoztak egy olyan rendszerhez, melynek rombolásával pontosan tisztában vannak, az ellen mégsem tesznek semmit, hisz nem érdekük. Pénzért és egy kis hatalomért cserébe boldogan szolgálják a rendszert. Hogy ezek az emberek a kezdetektől fogva ilyen gyáva, meghunyászkodó szolgák voltak-e, azt nem egyszerű kitalálni. Vajon Mészáros Lőrinc, Farkas Flórián, vagy épp Rogán Antal a kezdetektől fogva erre készült, csak a lehetőségre várt? Vajon ha Orbán nem biztosít lehetőséget számukra, akkor is ilyenekké váltak volna?

A NER ezekre az emberekre épít, azokra, akik számára a becsület és tisztesség nem létező fogalom. Magyarország pedig úgy tűnik, kifogyhatatlan tárháza ezeknek az embereknek. Minden megüresedett helyre van egy új kiszemelt, aki gerinctelenségének hála tökéletesen be tud illeszkedni. Az elmúlt évek pedig arra is bizonyosságot adtak, hogy nem csak tudatlan, hanem – ha nem is feltétlen értelmiségi – de iskolázott, értelmes kiszolgálói is vannak ennek a rendszernek, nem is kevesen. Egyetemet végzettek, tanárok és tudósok támogatnak egy olyan rendszert, amelynek ők pontosan képesek felmérni a rombolását. Képesek túllátni a migránsozáson és Soros Györgyön, tisztában vannak az oktatás és az egészségügy összeomlásával, mégis töretlenül kitartanak a rendszer mellett. Sokan meggyőződésből, de még többen érdekből teszik.

A támogatásért cserébe ugyanis előjogokat kapnak, olyan előjogokat, amikkel családjukat és magukat is jó helyzetbe hozhatják. Igaz ez felsőbb és alsóbb szinteken egyaránt. Helyi önkormányzatok és polgármesterek foglalkoztatják a rendszerhez hű családokat. Elég csak a szeptemberi iskolakezdésre gondolni, ahol a hűség jutalmául iskola-igazgatói szék járt. Az Orbán-kormány egy olyan rendszert épített ki, amely szinte minden településre és zsákfaluba eljutott, így az ellen harcolni csak az országos politika szintjén már nem lehet. Mint azt oly sokszor elmondtuk korábban, ha nem történik változás a fejekben, akkor innen nem lesz visszaút. Ha az emberek a harc helyett inkább a csatlakozást választják – mert látták miféle privilégium jár a támogatóknak – akkor bizony egy ország halálos ítéletét írják alá. Ha így folytatjuk tényleg nem lesz más hátra, mint vagy elfogadni, hogy Orbán Viktor addig fog uralkodni Magyarország felett, ameddig csak él, vagy pedig a még gerinccel és bátorsággal rendelkezők megkezdik a szervezkedést alsóbb szinteken, hogy végre véget érjen ez az újabb rémálom. Nélkülük azonban nincs irgalom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.