Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki nagy örömére Lázár János visszatér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Úgy tűnik, Lázár János Facebookon előadott rettegése nem hatotta meg a világot, ugyanis az Economist Intelligence Unit (EIU) újra Bécset választotta a világ legélhetőbb városának. Ők valamiért nem rettegtek, sőt. Mi lehet tehát a gond? Esetleg Lázár Jani szándékosan hazudott? Ez persze költő kérdés, hisz tudjuk, hogy pontosan ezt tette. Talán Orbán Viktor megrendelésére, talán kapaszkodva még az utolsó szalmaszálba bizonyítani akart a hatalomnak. Ami viszont ennél is fontosabb, Bécs a világ legélhetőbb városa lett, Budapest pedig a 34. helyet szerezte meg ugyanezen a listán. Annak ellenére is, hogy a kormány szerint Budapest a világ legbiztonságosabb, legjobb és legkeresztényebb városa, a nemzetközi elemzőkig ez még nem jutott el, őket valamiért sokkal inkább a migránsokkal teli, hanyatló Bécs nyűgözte le. Remélem mondanom sem kell, hogy egyértelműen Soros állhat e blama hátterében.

Gulyás Gergely ma tartotta az eheti kormányinfót, ahol szintén szó esett a gender szak betiltásáról. Hollik István tegnap este előadott betanított szövegét Gulyás adta elő kicsit más szavakkal, aki a kormány véleményét tolmácsolva ezt állította:

Már önmagában az alapján meg lehetne szüntetni a szakot, ha megnéznék, hogy hányan jelentkeztek, de mivel „őszinte és harcra kész kormánya van az országnak”, nem akarnak a számok mögé bújni.

Ezzel beletrafált a közepébe a csúcsminiszter úr, szó se róla. Kár, hogy elég sok egyetem gondban lenne, ha a kormány úgy döntene, hogy a jelentkezők száma alapján indít, vagy töröl el egyes szakokat. Példának okáért lássunk egy pár szakot az ELTE Bölcsészettudományi Karáról:

Amit érdemes megfigyelni: az első oszlop az összesen jelentkezők számát, a harmadik oszlop pedig a felvett diákok számát mutatja. Tehát ezek után akár még a hungarológia is veszélyben lehet, hiszen oda nem vettek fel senkit idén? Kötve hiszem persze, hisz nemzeti kormányunk azt bizotsan nem engedné. És hogyne lehetne itt lamentálni, de szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a gender szak eltörlése bizony a legfelső körökből jött, tudjukkitől.

Miközben a magyar gazdaság valósággal szárnyal, a török gazdaság egyre mélyebb verembe sodródik, amin a mai Erdogan bejelentés nem hogy javított volna, hanem inkább rontott. Orbán Viktor jó barátja, Matolcsy Györgyöt megszégyenítő módon rombolja a török lírát nap nap után. Diktátor pajtás szerint összehangolt támadás folyik országa ellen, de ők nem adják fel a küzdelmet, ugyanis ha a török nép összefog, bármire képes. Arra kérte nemzettársait, hogy bojkottálják az amerikai elektrotechnikai cégeket – konkrétan kitért az Iphone-ra -, ami vélhetően nem fog segíteni a két ország kapcsolatán. Azt is érdemes hozzátenni a történethez,  hogy Törökország pénzügyminisztere nem más, mint Erdogan veje, Berat Albayrak. Ehhez képest Orbán Viktor veje, Tiborcz István a fasorban sincs.

Ma délután egy hat fős családot – köztük egy öthónapos gyermekkel, valamint egy terhes anyával – lakoltattak ki Budapest IX. kerületében. A család devizahitel tartozása miatt kényszerült az utcára. Hogy mi lesz a család sorsa, az egyelőre még nem ismert, azonban ha azt nézzük, hogy ki a kerület polgármestere, nem sok értelme van semmi jóban reménykedni. Tudniillik Ferencváros polgármestere az a fideszes Bácskai János, aki minden egyéb mellett arról ismert, hogy volt és jelenlegi képviselők, hivatalnokok és azok családtagjai számára osztogat felújított önkormányzati lakásokat. Van olyan is, aki ezeket a lakásokat kiadja bérbe, hogy abból még szép bevételre is szert tegyen. Hogy több mint 1500 család vár arra, hogy lakhatási segítséget kapjon az önkormányzattól? Magánügy. A legfontosabb az, hogy a barátok és családtagok mindent megkapjanak, aztán jöhetnek a rászorulók. Könnyen feltételezhető az is tehát, hogy a most utcára került hat tagú család is hiába vár az önkormányzat segítségére. De gond egy szál se, hiszen mint azt ma reggel megtudtuk Hollik Istvántól:

… az nem egy titkolt cél, hogy Magyarországon valóban egy kereszténydemokrata országot hozzunk létre, amely egyébként a normalitást és a keresztény értékeken alapuló életet és értékeket védi. 

Van azonban örömhír a mai napra is. Lázár János visszatér, és ugyanazzal a lendülettel miniszterelnöki biztos lesz:

A miniszterelnöki biztos tevékenysége a nemdohányzók fokozottabb védelme érdekében szükséges átfogó kormányzati teendők – és ezzel összefüggésben a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok – előkészítésére, összehangolására irányul.

Ezzel a nagyszerű hírrel fejezném be a ma esti összefoglalót.

Lássuk mai cikkeinket:

Igazad van István! Ti sem szakértők, sem hozzáértők nem vagytok

Riherongy generáció és Dobó István

De ez engem nem érdekel, nem az én dolgom…

Orbán a személyzeti főnök. Is

Állandó ingerük van arra, hogy hülyének nézzék az ország lakóit

Háborús napló

A nap kommentje pedig Tomastól:

Olyan vidám olvasni, hogy az országgyülés döntést hozott. Megnevettet…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.