Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állandó ingerük van arra, hogy hülyének nézzék az ország lakóit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Még, még, még és még, a fideszes burzsujoknak soha nem elég. Júliusban felemeltették a saját fizetésüket az országgyűlési képviselők. Csak a DK és az LMP nem szavazta meg. Augusztustól a fizetésük mellett kapnak az albérletükre és irodájukra költhető bérleti díjuk mellett drasztikusan megemelt üzemanyagköltséget is. A vidéki képviselők akár évi négymillió, a budapesti képviselők évi 1,2 millió forintot költhetnek üzemanyagra. Természetesen a mi pénzünkből. A négymilliós benzinpénzzel rendelkező képviselő az év minden egyes munkanapján legalább 520 kilométert vezethetne. Akkor fogyna el a benzinpénz, ha a 93 030 négyzetkilométer területű országunkban a honatya/anya minden nap autókázna Soprontól Nyíregyházáig. Ez 470 kilométer. Még maradna is 50 kilométer – ha pisilni kell mennie.
A fő kedvencem Lázár János (nem Jani), a csúcstartó. Elinalt Orbán mellől Hódmezővásárhelyre. Ott csinál bele a ventilátorba, bekapcsolja, hadd fröccsenjen a fideszes szar a városban is. Csókoltatják a hódmezővásárhelyiek, különösen azok a polgárok, akiket  szégyenlistára tett. Nagyon visszafogottan az egyik parlamenti ciklusban 18 millió forint költségtérítést markolt fel. („Csak annyi pénzt vettem fel, amennyi jár nekem”). Luxus Audival járt („Azért van szükségem ilyen autóra, mert sokat utazom, és fontos a biztonságom“). Ess szét Renault, Ford, Suzuki…! Megjegyzem, Willy Fog 80 nap alatt utazott a Föld körül – nix Audi, nix Lázár. Fogg egy feddhetetlen angol úriember volt. Mondom, feddhetetlen angol utazó.
Azért említem a Lázárt, mert minden orbánista ilyen. Kulcsszavuk lett a (nekem) jár. Minden. Pénz, paripa, fegyver. Trafik is, föld is.. meg az atyaúristen is. A mértéktartást, az önfegyelmet nem bírják. Ha esetleg ismernek melóst, kérdezzék meg tőle, hogyan jut el az otthonától kétszáz kilométerre vagy ingázik naponta több órát, hogy dolgozhasson. A családjáért. Bagóért rohad meg a vonaton, a buszon, a házon kívül töltött időben.
Lázár méltó utóda Gulyás Gergely. Viszi a hazug szót ő is. Szerinte – a megemelt benzinköltség – mindenesetre ez elsősorban az egészet fizető választópolgároknak jó. Köszönjük szépen, nagyon-nagyon hálásak vagyunk a díszdobozba pakolt, narancssárga masnicskával átkötött kedves ajándékért. Ezután majd választópolgárként igyekszünk a négy év alatt legalább egyszer találkozni a képviselőkkel, ha már kifizettük az utazásukat, legyen élményünk. Ha rossz is. Különben meg a hat és félkerekű tüzes istennyila csapna már le erre az úri csordára. Tényleg állandó ingerük van arra, hogy hülyének nézzék az ország lakóit és kényük-kedvük szerint éljenek, mint Marci Hevesen. A miniszterelnök és sleppje ráér itthon ramazurizni velünk. Európában nagyon csúnya szemekkel szemlélik az alakuló Dzsongorbánisztánt. A kis Dzsongok is fűbe harapnának, ha nem a saját zsebüket tömhetnék.
Na menjetek a búsba! Lassan mondom, hogy megértsék: Ha o-lyan mesz-sze lak-ná-tok, mint a-mi-lyen hü-lyék vagy-tok, so-se ér-né-tek ha-za. Megemelt benzinköltséggel sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.