Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Kezdjünk már aggódni egy kicsit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

MTI Fotó/Szecsődi Balázs

MTI Fotó/Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök (k) megtekinti az elnöki épületegyüttes makettjét Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török elnök beiktatásán Ankarában.

Ennyi áll az MTI közlésében. Orbán Viktor megtekinti. Ez már önmagában is rohadtul nagy baj, ugyanis senkinek, aki önmagát demokratikus ország vezetőjének hazudja, nincs keresnivalója egy diktátor kiteljesedésének ünnepén. Orbán Viktor ott volt nyálat csorgatni. Pedig nincs rá oka, ő már megépítette a maga diktatúráját. Nem sok olyan dolog van, amit – Erdoganhoz hasonlóan – ne tehetne meg ebben a lebutított, nemzetinek és kereszténynek hazudott, szétlopott, hatalma alá taposott, beszaratott, elvadított országban. A tömeges bebörtönzések ugyan nem jellemzőek, de nincs is rá szükség. Kicsi ország ez ahhoz, nem kell letartóztatni az ellenzékieket. Bőven elég lejáratni, ellehetetleníteni, elüldözni. Működik.

Amiért mégis ide rángattam ezt a förtelem fotót, arról valamennyire is normális országban beszélni is felesleges lenne, mert egy egészséges társadalomban ilyesmi elő sem fordulhatna. Nálunk simán. Igen, Orbán Gáspárról beszélek. Orbán Viktor egyetlen fiáról, aki az apjához hasonlóan majdnem sikeres focista lett, de mégsem, aztán elment Afrikába focit tanítani az ottani szegény gyerekeknek. Majd hirtelen visszajött – hogy önként, vagy némi kényszerítés hatására, az mindegy -, de addigra szerencsésen megtalálta Istent a sivatagban.

Megtalálta és hazahozta. Azóta remekül halad a szektaépítés. Orbán Gáspár személyesen csacsog Istennel, kifordult szemekkel nyelveken szól – halandzsázik, mégpedig az angyalok nyelvén -, kézrátétellel gyógyít, igét hirdet, térít. Van már dicsőítő iskola és prófétasuli. Esküszöm.

Nem lenne ezzel nagyobb baj – kisebb azért lenne, mert egy szekta nem veszélytelen dolog, ugyanis sok gyenge akaratú szerencsétlent be tud rántani és a sikeres agymosás után bármire rá tudja őket venni a szekta vezetője, elég a Japán metróban szarin gázzal gyilkolókra, vagy a tömeges öngyilkosságot elkövetőkre gondolni -, de amikor egy ország egyszemélyi vezetőjének egyetlen fiáról beszélünk, azért kezdjünk már aggódni egy kicsit.

Most pedig térjünk vissza a fenti fotóhoz és tegyük fel magunknak a kérdést: mi a büdös francot keres Orbán Gáspár a politikában? Miért hurcolja magával Orbán Viktor a gyerekét olyan helyekre, ahová a hozzá hasonló diktátorok legfeljebb a trónörököst viszik magukkal. A kérdést így feltéve a választ is megkaptuk.

Aki azt gondolja, hogy Orbán Viktor választáson egyszerűen leváltható, az nagyon téved. Aki abban reménykedik, hogy ugyan leváltani nem nagyon lehet, de egyszer ő is megöregszik és a végén kihal, az jól nézze meg ezt a fotót. Nem hal ki. Dinasztiát alapít. Gondoljunk csak Ráhelre, aki svájci iskolába járt rengeteg pénzért, de angolul sem beszélni, sem írni nem tanult meg a konyhanyelvet elérő szinten sem. Már akkor megengedte magának, hogy az Operaház elnöki páholyában vendégül lássa a barátait a suliból. Nem másért, hanem mert meg kellett mutatnia, hogy megteheti, mert az apjának van egy saját országa, ahol akkor és azt tesz, amit és amikor akar. Mert ő a hercegnő. Lett következménye a dolognak? Dehogy. Mi már évekkel ezelőtt figyelmeztettünk mindenkit arra, hová is tartunk. A kis hercegnő szépen felnőtt, megerősödött, egyetemi tanár lett, világra hozta az utódot és a férjével az oldalán elkezdte átvenni az örökségét. Nem is kell túlzottan titkolóznia, hiszen nyilvánosságra került a Tiborcz-Orbán házaspár bahreini tárgyalásáról készült fotó, tudjuk, hogy Ezeregy Tehetségű Ráhel mancsa könyékig benne van a turizmusban és a divatipar trónjára is felküzdötte magát és az összes saját lábát.

De Magyarország mégis egy konzervatív keresztény értékrenddel terhelt diktatúrácska, nő nem ülhet a trónra. Az férfimunka. Jelenleg még apuci uralkodik, de a franc tudja, a súlyos nyelvcsapkodásban, rángatózásban, kényszermozgásokban gazdag életútja mikor vezet odáig, hogy váratlanul és immár tagadhatatlanul összeomoljon. Igaz ugyan, hogy bárhová megy, Havasi Bertalan – ott van a fenti fotón is, Erdogan beiktatási ceremóniáján két sorral Orbán mögött ült – soha nem távolodik el tőle két lépésnél messzebbre, de még ez sem garancia semmire. Gondoskodni kell az utódlásról.

Ha belegondolunk a kormányprogrammá lett, az alaptákolmányba is befércelt vallásos áhítatba és abba, hogy ezzel a nagy kereszténységgel párhuzamosan kétpofára mocskolják a keresztény egyház fejét, a magyar keresztény egyházak gyakorlatilag önjáró módon működnek, simán szembemenve Rómával, fideszes propagandát hirdetve szószékről és minden létező helyről, közben iszonyatos mennyiségű közpénzt kapnak cserébe a hálás kormányfőtől, sorra teszik rá a kezüket az iskolákra, idősotthonokra – azok ingatlanvagyonára is – és mára gyakorlatilag a magyar keresztény egyházak közösen uralkodnak Orbán Viktorral, akkor nem kell olyan rohadtul sokat töprengeni Orbán Gáspár szektavezéri ambícióin. VIII. Henrik azért, hogy el tudjon válni a feleségétől – akkor a lefejezés még nem jutott eszébe, mint a válás egy formája – simán szakított Rómával és létrehozta az anglikán egyházat, melynek ő volt a feje, létre lehet hozni nálunk is egy szép nagy Felházat. Aki most kételkedik és rázogatja az okos fejét, ezzel párhuzamosan lehülyéz mindenkit, aki felveti ezt a lehetőséget, az bődületesen nagyot téved.

Orbán Viktor mindig megmutatta előre, hogy mit fog csinálni. Most is ezt teszi. Csak az nem látja, aki nem akarja. Ott van a fotón, ennél nyíltabban nem lehet bejelenteni, hogy mi a következő lépés. Azt ugyan nem tudom, hogy Gáspár mit örökölt genetikailag – mindenen és mindenkin átgázoló hatalomvágytól kezdve a mentális terheltségig hosszú a lista, ezek az örökségek mindannyiunk kezdőcsomagjában ott rejtőzhetnek -, ezért azt sem tudom, hogy egyszerű diktátorpalántáról, vagy gyakorló elmebetegről beszélhetünk-e. De az ország jövője ott van azon a nyomorult képen. Titkolatlanul, egyértelműen, bárki számára jól láthatóan.

Már ma is egy külön vallás, külön szekta a fideszhívőké. A Fidesz nem egy párt. Valamikor régen annak indult, aztán Orbán Viktor átvette a hatalmat először a pártban, majd az országban. Éppen úgy szektavezér, mint a fia. És ez nem fog javulni, hanem hamarosan romlani fog. Sokat. Gyorsan. Most üzente meg az ország miniszterelnöke és az ő utóda. A képen a jelenlegi és a jövőbeni gazda látható.

Egy dologban azért biztosan lesz javulás. Hamarosan ilyen írások nem születhetnek. Mert elfogadják az új törvényt, miszerint a közszereplők családtagjairól nem szabad írni. Mert ők magánemberek. Akkor is, ha egy másik ország diktátorának hivatalos avatásán vesznek részt. Nem valószínű, hogy aki mégis írni mer ilyesmiről, az börtönbe kerül. Nem is kell. Elég egy jókora per. Még ha sikerül is néhány becsületes bírónak talpon maradnia (egyre kevesebb ilyen lesz, ahogy múlik az idő), a kivéreztetett, minden pénzforrástól elzárt ellenzéki média nem fogja tudni anyagilag finanszírozni a pereskedést. Ha véletlenül a bíróság nem állapít meg jogsértést, akkor is mindegy lesz, mert az újság, portál addigra csődbe ment. Ez a szép új világ, ami itt épül a szemünk előtt. És én nem tudom megmondani, hogy van-e még értelme újra és újra felemelni a hangunkat, vagy itt van az ideje előszedni a bőröndöt a szekrény aljából. Az első verzióban akarok hinni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.