Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ráhel! Eldöntötted, hogy te fogod megbuktatni apádat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Első ránézésre nagyon ideges lettem, második olvasásra még idegesebb, harmadik nekifutásra majdnem lefejeltem a laptopot, ehhez képest írom a cikket. A hír nem mai, de örökérvényű, a 444 futott bele a Bahrein-i Nemzeti Olaj és Gázipari Hatóság (NOGA)  oldalán:

Bahrein energiaügyi minisztere fogadja a Tiborcz-Orbán duót 2015. szeptember 21-én, a jelenlévők a két országot érintő gazdasági kapcsolatokról csacsorásznak

Bahrein energiaügyi minisztere fogadja a Tiborcz-Orbán duót 2015. szeptember 21-én, a jelenlévők a két országot érintő gazdasági kapcsolatokról csacsorásznak

Azt pont leszarom, hogy Orbán Ráhel nem Orbán Viktor felesége, és hogy a fogadó fél örömmámorában azt sem tudta, kivel tárgyal. De emberek, mi a f*sz van? Mit keres a miniszterelnök lánya és veje és főleg milyen minőségben keresi azt, amit keres egy olyan hivatalos (?) látogatáson, ahol Magyarország fontos gazdasági ügyeiről esik szó? És mit vigyorog az egészhez a kép jobboldalán látható Garamvölgyi Balázs konzul?

Egy tetszőleges, jelen esetben egy Perzsa-öböl menti arab ország energiaipari miniszterének milyen megbeszélnivalója van a Magyarországot érintő olaj- és gázügyekről Orbán Ráhellel, akiről azt gondolják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felesége? Ha Orbán Ráhelnek és férjének nincsen hivatalos állami tisztsége Magyarországon, akkor ki hatalmazta fel, hogy – amint a Bahrein-i hatóság oldalán közzétett beszámolóból is kiderül – a Magyarország és Bahrein közötti gazdasági együttműködés szálairól társalogjon? Milyen beleszólása van Orbán Ráhelnek és igen tehetséges férjének abba, hogy milyen üzleti, befektetési lehetőségek alakulnak ki a két ország között?

A lassan egy éves hír ugyanolyan felháborító, mintha tegnap történt volna. És baromira leszarom, hogy a bahreini hivatalosságok látszólag (?) azt se tudták, kivel állnak szemben. Az persze elég régóta világos számomra, hogy Magyarország államformája családi vállalkozás, de azt azért a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy a megszállott személyiségzavar ilyen távolra merészkedik. Tehát a nemzet lányának és vejének már baromira nem elég, hogy a magyar adófizetők pénzét zabálva, a lábukra taposva áll a saját lábán, már a Perzsa-öbölben vizslatják, hogy ha gáz lesz, merre kell olajra lépni, és vigyorognak bele a sápadt pofánkba.

Mondanám, hogy nyugodjunk meg, ha Szijjártó tárgyal külgazdasági és toporzékolási miniszteri minőségében, akkor is pont ennyibe fájt volna a kirándulás. Ami eddig konkrétan nem is fájt, mert nem tudtunk róla. Mondhatnám, hogy valójában semmi nem történt, hiszen nagy általánosságban a magyar-bahreini kapcsolatok bővítéséről volt szó és ment a kölcsönös smúzolás. Amellett, hogy Magyarországnak nincs semmiféle érdemi energetiügyi kapcsolata a Bahreini Királysággal, és amellett, hogy egy orbitális baromságot hoztak le az arabok (muszlimok!!!!) a sztoriból, félelmetes ez az egész.

Nekem semmi kedvem röhögni azon, hogy mekkora égés már, hogy azt se tudták az idióták, hogy ki az az Orbán Ráhel. A kedélyesen vigyorgó konzul úrnak azonban ideje lesz összefosnia magát, mert neki viszont pontosan tudnia kellett volna, hogy ki-kicsoda és milyen alapon beszélget a kétoldalú kapcsolatok bővítéséről és arról mi jelenik meg a nyilvánosság számára is hozzáférhetően.

Mielőtt Havasi Bertalan és Szijjártó kimagyarázná ezt a számomra kimagyarázhatatlan látogatást (Bertalan már ki is magyarázta: Semmilyen állami felhatalmazásról nincs szó, ilyen látogatásról nekünk nincs is információnk, kérem, forduljanak az érintettekhez), újra világossá teszem, számomra semmiféle elfogadható magyarázat nincsa arra, hogy mit keresett Tiborcz Pityu oldalán Orbán Ráhel Bahreinban úgy, hogy a látogatást az állami hatóság hivatalos oldalán is közzétette. De mivel olyan szerencsés vagyok, hogy megkérdezhettem egy nemzetközileg elismert energetikai szakembert erről, ide teszem az ő magyarázatát:

Mivel az energetikai miniszter és a nemzeti olaj és gázipari hatóság (NOGA) főigazgatója fogadta a delegációt, nem valószínű hogy udvariassági látogatás lett volna („ha már ott járok, beugrom”). Tény, hogy érdemi tartalmat nem közöltek, a szöveg nagyon általános, amint látjuk. Ráhel érdemben biztos nem tárgyalt, mert ahhoz sok emelet különbség van a fogadó fél kompetenciája és közte. Szakmailag és pozicionálisan egyaránt. Én arra tippelek, hogy esetleg hívó üzenetet vitt, valami látogatás előkészítéseként. Ebből azonban vélhetően nem lett semmi, azóta nincs látható fejlődés (sem energetikai, sem érdemi kereskedelmi ) a kapcsolatot illetően a két ország között. Az energiaipari tematikán (olaj, gáz) azért akadtam fenn, mert az adott helyzetben bármi mást ésszerűbb lett volna hivatkozni (mezőgazdasági együttműködés, kutatás-fejlesztés, stb) mint az önmagában is nagyon komplex energiaipari vonulatot.

Ami engem illet: nem nyugodtam meg, de legalább sokkal idegesebb lettem. Elmondom szerintem mi van: a királyi pár alighanem közpénzen dubajozott Bahreinben. Szinte biztos, hogy a bahreiniek látták vendégül őket, már ami a szállodát és a puccparádét illeti. Egy arab országban nem nagyon fogadják Orbán lányát azért, mert csak. Mint ahogy engem sem fogadnak, meg a Tesco tetszőleges pénztárosát sem, mi e tekintetben egyaránt senkik vagyunk.

Tehát vegyük át még egyszer: Orbán Ráhel nem bahreini konzul (az ott van a képen és vigyorog, mint egy majom), Orbán Ráhel nem miniszterelnök, nem külügyminiszter, nem külgazdasági miniszter, nem kormánybiztos, államtitkár vagy tetszőleges hivatalnok a jobbfenékről. Orbán Ráhelnek egyetlen tisztsége van: ő a magyar miniszterelnök elsőszülött lánya. Aki annyiszor ürít bele a pofánkba, ahányszor nem szégyelli. És nem szégyelli. Aki alatt értem apát és lányát és a hatalmas pereputtyot.

A fiatalok óhajtottak egyet nyaralni, ám ahhoz hogy odajussanak, és ahhoz, hogy ebből a fent látható hivatalos látogatás kerekedjen ki, márpedig állami diplomáciai csatornák kellenek. Az nem úgy van ám, hogy becsöngetünk, hogy helló, tárgyaljunk már az olajügyekről. Egy ilyen látogatást elő kell készíteni hivatalosan, akár több hetes folyamat eredményeként. Havasi Bertalan hiába óbégat, terel és keni a szart, erről a látogatásról mindenkinek tudnia kellett ott fent, ahonnan hülyének szokás nézni a népet. Csak – mint eddig is annyiszor, a De sikerült? elmélet alapján – azt hitték, ez sem derül ki. Márpedig kiderült és számomra az is, hogy ezt csak a magyar kormány diplomáciai úton készíthette elő. Senki, sehogy máshogy.

Visszatérve az elején feltett kérdésekre: Orbán Ráhel legfeljebb arról tudott érdemben tárgyalni bárkivel a helyszínen, hogy mit szeretne vacsorára és merre nézzen a szállodai szoba ablaka. Amíg apuci a mosogatószivacs szintjén vegetáló híveit uszította (és uszítja most is) a muszlimok ellen, Ráhelke egy muszlim ország vezetőivel csacsogott és nyaralt.

Akinek még mindig nem volt elég ennek a kib*szott következmények nélküli országnak a szorgos mindennapjaiból, halkan jegyezném meg: ez a két díszpinty kizárólag a saját magánügyében tárgyalt Bahreinben, ahova a magyar diplomácia segedelmével és alighanem a köz pénzén sikerült eljutni, és ahol sikerült úgy tenni, mintha természetesen joguk lenne Magyarország képviseletében eljárni. Hogy Orbán Ráhelt Lévai Anikónak nézték, kínos és nevetséges, de nem ez a hírérték a dologban. Hanem az, hogy egy ilyen húzásért a világ civilizált országaiban fejek hullnának a sárba. Azonnal és irgalmatlanul.

A mosogatószivacs és a lábtörlő szintjén vegetáló híveknek mondom: ezek megint belesz*rtak a szátokba, nem zavar? Még mindig boldoggá tesz, hogy a tyúkszaros, nyomorult jövőtökről önként dalolva mondtok le naponta, hogy ezeknek jusson stabil lábakra? Rendben van, hogy a ti pénzeteket dubajozzák el Bahreinben és azt állítják, hogy a nevetekben tárgyalnak? Ti élvezitek, hogy kreténnek néznek benneteket? Ezek a senki által semmivé meg nem választott, felkapaszkodott ingyenélők?

Ráhel naccsága! Remélem, előbb-utóbb egyszemélyben elvégzed azt a munkát, amit az ellenzéknek kellene hetedik éve, és elásod a szépreményű pártállamot. Apucistól.

Frissítés1Orbán Ráhel közleménye2015. szeptember 17-e és 20-a között Barhreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.

Frissítés2 – Tiborczék látogatásáról beszámolt az al-Wasat arab híroldal is. Itt úgy említik Orbán Ráhelt (a Google Translate szerint), hogy a Magyar Köztársaság nagyra becsült miniszterelnöke.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.