Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem mondod, István?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A populizmus és a radikális jobboldal neves szakértője, a holland Cas Mudde előadást tartott a CEU-n. Ebből pedig az derül ki, amit már korábban is oly sokan, oly sok helyen elmondtak. Vagyis, hogy Orbán Viktor ugyan konzervatívnak és kereszténynek tetteti magát és pártját a Fideszt, azonban a valóságban ez inkább azt jelenti, hogy a radikális jobboldalt képviseli. A féktelen nacionalizmus sem a kereszténység, sem a konzervatív politika része. Az bizony a radikális jobboldal sajátja. A neves szakértő szerint Orbán Viktor a radikális jobboldal vezető politikusa lett, olyan nagy neveket maga mögé utasítva mint Marine Le Pen, vagy az előszeretettel Bunyós Pityuval pózoló holland Geert Wilders. A cikk megemlít még pár érdekes gondolatot a holland előadótól.

Még mindig konzervatív pártnak tetteti magát, de ha egy párt radikális jobboldali politikát csinál és radikális jobboldali módon beszél, akkor az valószínűleg egy radikális jobboldali párt.

Közben a mai napon az is kiderült, hogy Rokker Zsolti nevet változtat. Történt ugyanis, hogy a miskolci  időközi önkormányzati képviselőválasztáson induló humorista ellen indult egy egy olyan jelölt, akinek ugyanaz a neve. Rokker Zsolti hivatalos neve ugyanis Erdei Sándor, ezzel a névvel pedig valaki indított még egy jelöltet a körzetben. Az, hogy véletlenről lenne szó, szerintem senki számára fel sem merült. Egyértelműen a szavazók összezavarása a cél, mivel Rokker Zsoltit támogatja a teljes ellenzék, így esélyesként indul a választáson. Nem állítom, hogy a fura egybeesés mögött a Fidesz áll, de azt sem állítom, hogy ne ők állnának.

Miután a tegnapi napon Hollik István felmatricázta az Amnesty International egyik irodájának bejáratát a borzasztóan szellemes „Bevándorlást támogató szervezet” felirattal, a mai napon gondolt egyet és úgy határozott, Karácsony Gergelyre is ez a sors vár. Hollik azért döntött eme borzasztóan agyafúrt megoldás mellett, mert Karácsony a tegnap Hollik hajbeültetése mellé agybeültetést javasolt a Fidesz-KDNP szóvivőjének. Hogy ki nyerte ezt az óvodás párharcot, azt nehéz lenne eldönteni.

Napközben egy hatalmas tűz tartotta izgalomban Budapest népét. A lángokat sikerült idővel eloltani és az is kiderült, mely épület égett le, a XIII. kerületi Frangepán utcában. A Seszták Miklós érdekeltségébe tartozó, Ramiris Europe Kft. egyik raktára vált a lángok martalékává, ahol a kár elérheti akár a milliárdos nagyságrendet is. A cég ugyanis számítástechnikai eszközökkel foglalkozik és az egyik legnagyobb hazai beszállítónak számít. A tűz oka egyelőre ismeretlen, az pedig, hogy mekkora hatása lesz a hazai elektronikai eszközök piacára, csak idővel fog kiderülni.

Az Index megszólaltatta a hazai civil szervezetek többségét, amelyek a hazai hajléktalanok helyzetével foglalkoznak. A tegnapi napon ugyanis a Fidesz azt kérte a kormánytól, hogy a mostani alkotmánymódosító folyamatokban teremtsék meg a jogi feltételét annak, hogy betilthassák a hajléktalanságot. Ezt nyilván máshogy fogalmazta meg a Fidesz, de a módosítás lényege pontosan ez. Bajkai Istvánt, a tojást és tejet osztogató, újonnan a parlamentbe jutott fideszes politikust például zavarják a hajléktalanok. Szerinte a hajléktalanság megterhelő. Nem mondod, István? Azért köszönjük az információkat. A javaslatra több szervezet is reagált, azonban én Iványi Gábor reakcióját emelném ki:

A javaslat embertelen és szakmaiatlan. Ez körülbelül olyan kísérlet lenne, mintha az egészségügyben tiltanák be, hogy az emberek megbetegedjenek. Egyetlen jogállamnak sem jutna eszébe, hogy ilyen törvényt hozzon. Nem lehet megtiltani a hajléktalannak azt, hogy hajléktalan legyen.

Hogy végül a Fidesz betiltja-e a hajléktalanságot, az csak is tőlük függ. Emberségességre azonban semmiképp sem érdemes számítani.

A Jászai Mari-díjas Paudits Béla a mai napon elhunyt. Az egykori színművészt még a múlt héten érte agyvérzés, melyből már nem sikerült felépülnie. Paudits Béla 68 éves volt.

Lássuk mai cikkeinket:

Hiába, a szellemi-erkölcsi hanyatlásnak egyszerűen nincs abszolút mélypontja

Olyan szép, hogy a szívnek meg kell szakadni

Képzelje, tényleg hajlik a valóság! A saját fülemmel hallottam

Áder János államtitkári kinevezéseket adott át

Orbán Viktor az orvosnál

Ki lesz az, aki az első sorban áll a barikádon és védi a mundér régen nem létező becsületét? Bizony a doktor úr

Egy szolgalelkű poétára

A nap kommentje pedig Adyé:

Egy rendkívüli előadás jutott eszembe. A Stúdió K színház Peer Gynt előadását láttam nemrég. Peer császár akar lenni. Folyamatosan. Mindenáron. Elég közel kerül a lehetőséghez, az elmegyógyintézetben. Áll a fiú, a lépcső tetején, veri a mellkasát és azt kiabálja: csá-szár…..hát valahogy így lehet ez a szerencsétlen is…..

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.