Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A héten Mészáros Lőrinc szépen bevásárolt. Megint

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napon tartották az ügyészség napját, ennek örömére Polt Péter vendégül látta az Eurojust elnökét, Ladislav Hamrant. Beszélgettek ők sok mindenről, de kiemelném az MTI által közreadott hír első és egyben legfontosabb mondatát:

A magyar ügyészség a jogállam szilárd bázisa és az is marad – hangoztatta Polt Péter legfőbb ügyész.

A magyar ügyészség pont annyira szilárd, mint amennyire a gránitszilárdságú alkotmányunk. Vagyis semennyire. A Fidesz által futtatott politikai bűnözők a mai napig nem kerülnek bíróság elé, ami a legszembetűnőbb bizonyítéka annak, hogy a hazai igazságszolgáltatás a végnapjait éli. Annak, hogy a Fidesz napról napra megteheti azt, amit, Polt Péter az egyik, de inkább a legfontosabb oka. Azzal, hogy asszisztál a kormány korrupciójához, semmivel sem válik különbbé, mint egykori párttársai.

Ha már korrupcióról van szó, a CÖF a tavalyi évben nem kevesebb, mint 800 millió forintot költött el arra, hogy hont védjen. Pontosabban szellemi honvédelemre, illetve innovatív ételkreációk, komplettált élelmiszerek kifejlesztésére szólták a pénzt. Hogy ezek mégis mi a jó istent jelentenek, azt én magam sem tudom, talán Csizmadia László, a Szellemi Honvédelem mozgalom megalapítója erről bővebben is tudna mesélni.  De ha erre meg is kapjuk a választ, az még mindig megválaszolatlan kérdés marad, hogy egy civil mozgalom mégis milyen innovatív ételkreációkat alkotott? De leginkább miért is tette azt? Mindenestre mi kíváncsiak lennénk ezekre az ételkreációkra.

Ha már szellemi honvédelemről volt szó, a mai napon Bayer Zsolt megírta nyílt levelét Németország budapesti nagykövetének. Ebben a bizonyos levélben konkrétan kiosztotta a német népet amiért úgy érzik, hogy a holokauszt elkövetése miatt kötelességük befogadni több millió menekültet. Aztán persze kitér arra is, hogy a menekültek 90%-a terrorista, tömeggyilkos, mocskos, nőket erőszakoló, dolgozni soha nem akaró migráns, aki tönkre fogja tenni Németországot. Bejegyzése végén természetesen felér az eszmei csúcsra: a menekültek befogadását nagyobb bűnnek tartja, mint a holokauszt elkövetését. Nemzetünk aranytollú irodalmára ismét bebizonyította, nem hiába kapta azt a lovagkeresztet.

Maguk nagyobb bűnt követnek el most, mint dédszüleik akkor elkövettek, és akikre hivatkozva most megteszik azt, amit megtesznek.

Visszatérve a korrupcióra és úgy általban a NER egészére: a héten Mészáros Lőrinc szépen bevásárolt. Megint. Hisz nincs még elég szállodája, erőműve és kastélya a felcsúti gázszerelőnek, többre és többre van szüksége. A héten két osztrák szállodát, egy montenegrói wellness hotelt és a szegedi Hotel Forrás és a Napfényfürdő Aquapolist vásárolta meg Lőrinc barát. Lassan a fél ország – ha még nem történt meg – Orbán Viktor, akarom mondani Mészáros Lőrinc kezébe kerül. A kérdés már csak az, hogy ez elég lesz-e arra, hogy Mészáros valóban leelőzze a Facebook-alapító Mark Zuckerberget. Ugyanis Alcsút-Felcsút fenoménja már túllépte az ország határait és megállíthatatlannak tűnik, szemben Mark Zuckerbeggel, aki kisebb gondba került a Cambridge Analitica botrány miatt. Mi mindenesetre szurkolunk nemzetünk strómanjának.

A 888 nevű izé büszkén verte a mellét, amikor előbb az olaszok, majd a máltaiak tagadták meg az Aquarius – fedélzetén 629 menekülttel – partra szállását. Ennek a nagy büszkeségnek azonban hamar vége szakadt, amikor Spanyolország a befogadásuk mellett döntött, elkerülve egy humanitárius katasztrófa bekövetkeztét. Lehet persze a menekültek beengedéséről vitatkozni, azonban ebben az esetben az idő napról napra fogyott, így az emberek testi épsége fontosabbá vált. Azonban a kormánylap egyszerűen elintézi a befogadás okának körülményeit, annak szerintük egyetlen oka van:

Nem meglepő, de Spanyolország jelentkezett a migránsokért. Az ország új miniszterelnöke, a szocialista Pedro Sanchez jelezte: befogadja az Aquariuson tartózkodó 629 migránst.
Szocialista=migránssimogató.
Volt azonban jó hír a mai napon is. Sándorfalva népe ugyanis a nemzet mackójának befogadásán gondolkozik. Úgy megszerették ugyanis a jövevényt, hogy örökbe szeretnék fogadni. A városban már Medve napokat terveznek, ahol évente ünnepelnék meg, hogy az állat a déli városba érkezett. Ez még csak egy terv, miközben az ország medvéjének sorsa továbbra is kétséges. Mi mindenesetre reméljük, hogy hamarosan újra szabadon mozoghat, az ország valamelyik erdejében.
Nézzük és lássuk mai cikkeinket:
Vastag bőr, rezzenéstelen pofa, betanult habonyi szólamok
Nálunk is be fog csődölni a csirkefarhát és a rezsicsökkentés népe a csillogó palotákba 
Miért nem méltatjuk soha a Fidesz sikereit?
Levelet kaptunk a KSH-tól
És nincsen börtönben Gyurcsány Ferenc sem 
Az önreflexióra képtelen pökhendiség
Elmentél, s megnémult a táj 
A nap kommentje Attilától:
Az, hogy ez a kétlábon járó, íkúnegatív, eleven epehányás bármiféle funkciót és tisztséget betölthet bárhol is, a legpontosabb kórképe annak, amit a NER “képvisel”. Nincs az az észérv, ami magyarázhatná a kormánypártra leadott szavazatok mennyiségét. Egyet sem, nem hogy 2,65 milliót…
Nekünk tényleg Mohács kell. Ha nincs, csinálunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.