Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értjük mi, vagyis nem annyira

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kósa Lajos körül úgy tűnik egyre inkább fogy a levegő. Noha a kormánypárt megpróbálta a háttérbe szorítani, hogy ne kelljen az újságírói kérdések elől liftekbe menekülnie és elsötétített autók üvegei mögé bújnia, ez úgy tűnik mégsem használt. Noha egyre ritkábban látni Kósát, hallani azonban továbbra is lehet róla. A mai napon például az a hír járta körbe a hazai sajtóorgánumok többségét, hogy Kósa Lajos talán mégsem mondott igazat, amikor azt állította, hogy soha nem kapott pénzt a csengeri nőtől.

Az időközben Svájcba menekült Szabóné azonban vallomásában azt állította, hogy a Kiskun Tender Kft.-től kapott 50 millió forintos kölcsönt, készpénzben továbbadta Kósa Lajosnak. Ez a kijelentés pedig – amennyiben beigazolódik – elég nagy bajba sodorhatja szegény Lalit. Amennyiben nem Polt Péterhez kerül az ügye, úgy még arra is számíthat, hogy felelősségre vonják a nemrégiben kitüntetett tárca nélküli minisztert.

Napközben az is kiderült, hogy a Jobbikból távozik Dúró Dóra, valamint férje, Novák Előd is. Ennek előzménye Toroczkai László kizárása a pártból, aki a párton belül egy platformot indított, hogy ezzel is harcoljon a néppártosodó irányvonallal szemben. A terv nem jött be, többen pedig a mai nappal kiléptek a pártból, hogy csatlakozzanak a Toroczkai-féle oldalhoz. Hogy a kilépők egy új párt megalapításán gondolkodnak-e, az egyelőre kérdéses.

Lázár János vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy az a batidai vadászkastély, melyet „ismeretlenek” a családi birtoka közepén építettek fel, mégis csak köthető valamilyen formában a volt miniszterelnökséget vezető miniszterhez. Noha a vagyonnyilatkozat szerint áprilisig valóban nem volt köze a hatalmas vadászkastélyhoz Lázárnak, azonban áprilisban 8,1%-os tulajdonrészt szerzett az épület felépítéséért felelő Grosswiese Zrt-ben. Voltak még más érdekességek is a volt miniszter vagyonnyilatkozatában, melyet az Index alaposan kielemzett. Egy biztos, Lázár politikai visszavonulása nem azt jelenti, hogy el fog tűnni a hazai közéletből. Sőt.

A fideszes Szabó Zsolt ellen „különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt” nyomoznak a hazai hatóságok. A már időközben megszűnt Magyar Nemzet írta meg még a választások előtt, hogy a hatvani politikus egy Belize-i offshore számlán 1 milliárd 200 millió forintot pihentet. Hogy ezt a pénzt nem politikusi keresetéből kuporgatta össze, abban szinte biztosak lehetünk. Mivel az ügy Polt Péternél van, így annak kimenetele megjósolhatatlan. Polt beszámolója szerint a Központi Nyomozó Főügyészség okirati bizonyítékokat talált, ez azonban idehaza nem feltétlen jelent semmit. Bizakodni azonban még lehet.

A Népszava interjút közölt Szél Bernadettel, amelyben az LMP volt miniszterelnök-jelöltje válaszolt azokra a felvetésekre is, miszerint a pártban több Fidesz-ügynök is jelen lenne.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy akár egyetlen is legyen, a párt immunrendszere nagyon erős. Hozzáteszem nem egyszerű belépni sem, ugyanis, ha valaki bekerül, súlyos döntéseket hozhat. Engem is hosszú ideig „vizsgáltak” anno.

– Hadházy Ákos nem egészen így látta.

– Hadházy nekem azt mondta, ő nem állította azt, hogy vannak beépített emberek a pártban. Nem akarom sem a médiát, sem a volt társelnököt hibáztatni, valószínűleg félreértés történt. Egy tény van: itt egy Fidesz-ügynök sincs.

Tehát Fidesz-ügynök nincs, csak félreértés van. Értjük mi, vagyis nem annyira. De talán már mindegy is, hiszen a 4 év múlva esedékes választásokig még bármi történhet.

A mai napon történt egy szomorú haláleset is, melyről szeretnénk megemlékezni. A sokak által szeretett és tisztelt Anthony Bourdain a mai napon öngyilkos lett. A több televíziós műsorával is sikereket elérő egykori séf tévénézők millióinak mutatta meg, hogy milyen csodálatos világban élünk. Műsoraiban nem csak a különböző országok fogásait mutatta kissé más köntösben, hanem más országok kultúráját juttatta el milliók háztartásaiba. Anthony Bourdain volt a főzőműsorok Hunter S. Thompsonja, valami olyat teremtett, amit senki korábban. Nyugodjon békében.

Lássuk mai cikkeinket:

Csak ezt a szerencsétlent húzza az ág

Az eddig foggal-körömmel csodált és imádott Lázárból hirtelenjében gyanús pasas lett

Minden maffiarendszer hibázik egyszer

Németh Szilárd gőzhajót épít

Kontraszelekció és önpusztítás

Jön az elmeháborodott diktátorok receptje szerinti elnöki rendszer belefércelése a gránitba?

A fajtám takarója

A nap kommentje pedig Jánosé:

A Magyar Honvédség ma is minden magyar ember szabadságának és biztonságának garanciája – gondolom ezért őrzik a laktanyákban a katonákat biztonsági őrzéssel foglalkozó cégek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.