Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Minden maffiarendszer hibázik egyszer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,377,800 forint, még hiányzik 622,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Juhász Péter, az Együtt korábbi politikusa – a párt időközben megszűnt – egy tegnap megjelent interjúban kifejtette, szerinte mi játszott közre abban, hogy a Fidesz ismét kétharmados győzelmet aratott a választásokon. Én személy szerint úgy gondolom, Juhász elég pontosan összefoglalta a Fidesz sikerének titkát, amikor a maffiával hasonlította össze, bár ezzel a véleménnyel lehet azért vitatkozni is.

Az áprilisi választások előtt szinte már a fél ország elkönyvelte az újabb Fidesz győzelmet, hisz szinte minden politikai elemző a Fidesz fölényét jelezte előre. Aztán Hódmezővásárhelyen valami olyan történt, amire senki sem számított. A független Márki-Zay Péter időközi polgármester választáson lemosta a Fidesz által indított jelöltet. Lázár János városában a kormány ugyan mindent megpróbált, hogy lejárassa, ellehetetlenítse és tönkretegye a teljes ellenzék által támogatott egykori Fidesz-szimpatizánst, ez mégsem járt sikerrel. Akkor sokan elhittük, hogy talán még nem késő, talán nincs még minden veszve. A Fidesz, ha nem is verhető, de a biztos kétharmad megakadályozása egy elérhető cél.

Megkezdődtek az egyeztetések a különböző ellenzéki pártok között, azonban tudjuk mi lett ennek az eredménye. Az összefogás ezúttal sem működött, mert az ellenzéki pártok kompromisszumra képtelenek voltak, ezzel pedig lehetetlen helyzetbe hozták azokat a szavazókat, akik rendszerváltást szerettek volna. Mi, mindannyian elárulva éreztük magunkat, mert noha a változásra szavaztunk, ez mégsem volt elég. Nem volt elég semmire és ismét a kisebbség győzött, kétharmados többséggel.

Ez a győzelem sokkal összetettebb annál, minthogy elintézzük annyival, hogy mindenki birka. Igen, van az a réteg is, amely egy uralkodót akar a feje fölé. Egy Kádár apát, aki megmondja mit gondoljon, megmondja ki a haza ellensége és azt is megmondja mit jelent a szabadság. Ez az orosz mentalitás – ahol most a cár hiányában Putyin testesíti meg az egyszemélyi vezetőt – egy teljes generáció sajátja. Ezen változtatni már nem igazán lehet, azóta azonban felnőtt két olyan generáció, mely nem egy elnyomó rendszerben nevelkedett. Két olyan generáció, melynek tagjai természetesnek veszik, hogy a határokat akkor lépik át, amikor csak akarják.

Ezen generációk tagjai inkább állnak a változás pártján, mintsem az orbáni diktatúra kiteljesedésének oldalán. Ők azok, akiktől sokan a változást remélik. Viszont az Orbán-kormány tudatosan ellenük építi fel rendszerét. Ők a liberálisok, ők a buzik. Ők a hazaárulók és ők a Soros-zsoldosok. Ők azok, akik évről évre tömött sorokban elhagyják az országot egy jobb élet reményében és ők azok, akik – ha egyszer visszatérnek – az Orbán-kormány legnagyobb ellenségeit jelenthetik. Ezzel a Fidesz is pontosan tisztában van, pont azért retteg tőlük ennyire.

Azokat, akik ezen új generáció tagjai, de kénytelenek voltak itthon maradni, a propagandagépezet kíméletlenül bedarálja. A gyűlöletkampányokkal és agymosó hirdetésekkel elhitetik velük, hogy nem az a valóság, amit a két szemükkel látnak, hanem az, amit Orbán Viktor mond. Százmilliárdokért égetik az agyukba a nyilvánvaló hazugságot, hogy rettegésben tartsák őket. Aki nem hisz a propagandának és annak ellenére is kormányellenes hangot üt meg, azt megfenyegetik. Közmunka volt, nincs. Van akinek ez élet-halál kérdése, így inkább meghunyászkodik. Százezrekről beszélünk országszerte.

Anyagi gondokkal küzd a család? Orbán Viktor segít! Erzsébet-utalvány, nyugdíjemelés, 10 kg krumpli, egy karton tej, esetleg 5000 forint? Gond egy szál se, a szavazatokért cserébe van pénz dögivel. Állami pénzen vásárolt határon inneni és állami pénzen vásárolt határon túli szavazatok. Orbán Viktor és maffiarendszere kiaknázta a rendszer gyenge pontjait – illetve saját maga is folyamatosan kreálja azokat –, hogy senki másnak ne legyen esélye a hatalom átvételére. A kormány maffiamódszerekkel tartja sakkban az országot, az emberek féltve a még maradék jogaikat és megélhetésüket, inkább behódolnak.

Egy olyan rendszer épült ki az elmúlt évek alatt, mely mostanra egy olyan szakaszába érkezett, ahonnan nincs békés kiút. Választások útján a mostani rendszer nem leváltható. A kérdés már csak az, hogy mi fogja a rendszer vesztét okozni, egy belső, vagy egy külső tényező. Esetleg addig taszítják az embereket a szakadék szélére, ameddig ráeszmélnek, hogy már nincs hová hátrálni. Rájönnek, hogy az egyetlen kiút a rendszerrel való szembeszállás. Ez a pont még nincs a láthatáron, ugyanis sem a civilek ellehetetlenítése, sem pedig a bíróságok függetlenségének elvétele nem egy olyan történés, mely népharagot válthatna ki. Ezzel a kormány pontosan tisztában van.

Azonban minden maffiarendszer hibázik egyszer. Mely hiba az addig kiépített rendszer bukását jelenti. Ez a hiba pedig bármelyik napon eljöhet, mindössze idő kérdése. Ceausescu vagy Al Capone is azt hitte, nincs határa az emberek kizsákmányolásának és megfélemlítésének, de tévedtek. Tévedtek, ez pedig a hatalmukba, később pedig az életükbe került. Nincs örökéletű maffiavezér és nincs örökéletű maffiarendszer sem. Már csak idő kérdése, mikor fog leáldozni a Rogánok, Mészárosok és Tiborczok csillaga. Mikor történik valami olyan, ami végleg a feledés homályába taszítja Orbán Viktor és sleppje országrablását. Ez a nap el fog jönni, csak győzzük kivárni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.