Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az eddig foggal-körömmel csodált és imádott Lázárból hirtelenjében gyanús pasas lett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Érik még meglepetések a magyar csodában fürdő polgárt is, ha nem elég éber. Ha elég éber, akkor is. Van nekünk egy Lázár János néven futó eltartottunk, aki évek óta Orbán Viktor bal keze. Mióta Rogán behelikopterezte magát a közutálatba, azóta nem is egy, hanem egyenesen kettő balkézként funkcionált ő, majd a választásnak nevezett csalás sorozattal egy időben lényegében visszavonult. Vannak ilyen nagy visszavonulók. Mondhatni Lázár János elsimicskásodott.

Éjjel felkerültek a kormány honlapjára a képviselők vagyonnyilatkozatai. Az indexes újságírók nem sokat alhattak, mert hajnal fél kettő előtt már ki is jött a portálon Lázár János jelenkori értelmezése. Hogy hát ő lényegében vagyonos ember, csak szerény, mint a zibolya. Meg hát kicsit hazudós is, mert én például tisztán emlékszem arra, hogy néhány hónapja még tágra nyílt macskaszemekkel csodálkozott rá a feltevésre, hogy némi köze van a családi birtoka közepébe épült vadászkastélyhoz. Szegény akkor hallott róla először, mostanában másfelé kapálgatta a veteményest, nem látta a kastélyt. A vagyonbevallásából meg kiderült, hogy de, konkrétan tulajdonrésze van benne és még számos egyéb ingatlanban és cégben is.

Normális országokban most jönne az a pont, amikor az illetékes hatóság felteszi a jogos kérdést: mibű, János? Mibű? Mert aki évek óta, gyakorlatilag világ életében közfeladatot látott el, tudható a fizetése és az is nyomon követhető a vagyonbevallásokból, hogy volt-e valami olyan vállalkozása, amiből kitermelhette a hirtelen vagyongyarapodást, annak el kell tudnia számolni a látszólag semmiből kinőtt gazdagsággal.

Á, ez nálunk nem történhet meg, legyint a jól trenírozott hazánkfia. Én is ezt tettem, csak legyintgetés közben megnyitottam a propagandamédiát, hogy lássam, ma kit kell gyűlölni. Megnyitottam és bevallom, leesett az állam, ami én vagyok. A PestiSrácok nevű üzemegység olyat termelt ki magából, ami még ezen az égövön is csoda számba megy.

A fideszes pártlap NEKIMEGY LÁZÁR JÁNOSNAK!

Hihetetlen eleganciával, névtelenül ugyan, ám sikkesen fordulva 180 fokot az eddig foggal-körömmel csodált és imádott Lázárból hirtelenjében gyanús pasas lett. És nem egyszerűen csak gyanús pasas, gyanús gazdagodással, hanem olyan gyanús pasas, akit a Simicska-Spéder páros által irányított Index fizetett cikkben próbál tisztára nyalni. Miután tudom, hogy nem mindenki hajlandó megnyitni a srácokat, hiába tettem be a linket, idézek pár részt a cikkből, mert nem mindennapi amit láthatunk:

Terjedelmes nagyvállalkozói portrét közölt az Index ma hajnalban Lázár János országgyűlési képviselőről. A portál a bérelhető helyein megszokott kedélyes stílusban magyarázza meg a volt Miniszterelnökséget vezető miniszter furcsa vagyonnyilatkozatát, amiből többek között kiderül, hogy a hódmezővásárhelyi kampányban még letagadott “Batida” vadászkastély mégis Lázár érdekeltsége, miként az is, hogy a közelebbről meg nem határozott közelmúltban a volt miniszter tíz százalékos tulajdonrészt szerzett az egyik leggazdagabb osztrák ingatlanmágnás, Max Turnauer magyarországi cégében. Lázár azonban nem marad örökre vállalkozó – tudhatjuk meg – ugyanis miniszterelnöki babérokra tör.

Aki nem tudta volna, már eddig is Lázár János volt a “valódi kormányfő”, aki most kétséget kizáróan megüzente, hogy a hódmezővásárhelyi kényszerleszállás csak átmeneti állapot, azaz nem adta föl régi ambícióját, hogy Orbán Viktor székébe üljön. A sok flekkes portré szerzője azt már elfelejti megkérdezni, hogy Lázár Jánosnak mikor és hogyan sikerült ilyen tetszetősen megtollasodnia, hiszen 22 éves kora óta fontos közmegbízatásokat teljesít, amelyek összeférhetetlenek a háttérben való bizniszeléssel. Alighanem lemerülhetett az indexes kolléga diktafonja.

A mai nappal visszatértek tehát a régi szép idők, amikor Lázár János “kremlinológiai témákban” rendszeresen üzengetett a tudatlan plebsnek barátja, az időközben a takarékszövetkezetek eltűnt milliárdjaiba belebukott Spéder Zoltán portálján, vagy éppen a megboldogult Népszabadságban. (pestisracok.hu)

Az rendben van, hogy a pártújságok szalagmunkásai a legritkább esetben dönthetnek arról, hogy kiről mi a véleményük. A munkájuk ugyanis arról szól, hogy az legyen a véleményük, amit parancsba kapnak. Az azonban szokatlan, hogy ennyire nyíltan üzennek Lázárnak – kétsége ne legyen senkinek, ezekben a pártújságokban a kormány üzeneteit olvashatjuk – alig valamivel a választás után.

Az Orbán-Simicska iszapbirkózáson combosodott hazánkfia nem ebbe fog nyilván beleőrülni, de mindenesetre igen érdekes csata van kialakulóban, az biztos. Látható módon kiadták Lázárra a kilövési engedélyt. Olyan nagyon nem lepődnék meg azon sem, ha a NAV hirtelen felfedezné, hogy mi is az ő dolga gyanús gazdagodások esetében és elkezdené vizsgálni Lázár pénzügyeit. Amely pénzügyek akkor még kicsit sem voltak izgalmasak, amikor a volt miniszter a kiskorú gyermekei nevére százmilliós vagyonokat íratott, de esetleg most majd érdekes lehet.

Gigászok csatájának nézünk elébe. Már megint. Én már az Orbán-Simicska háborúban is annak szurkoltam, hogy nyírják ki egymást (nem fizikailag), az lenne jó az országnak. Most megint nem tudok mást mondani, mint akkor: hajrá, fiúk! Csak keményen!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.