Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Kúria beavatkozott a választásokba. Ez felháborító!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma már hivatalosan is kiderült, hogy Mészáros Lőrinc és családja az ország leggazdagabbja. A világhírű gázszerelő ugyanis beismerte, hogy a több milliárd forintot érő Konzum PE Magántőkealap teljes egészében az ő, valamint felesége tulajdona. Orbán Viktor feltételezett strómanja ezzel megelőzte Csányi Sándort, aki ezt a listát korábban évekig vezette. Mészárosnak csak részvényekben több pénze van, mint Csányinak a teljes vagyona. A 2010-es száz milliós vagyonát sokszorozta meg az Orbán-kormány hatalomra jutása óta, mely talán a történelem leggazdagabb villanyszerelőjévé tette.

A magát Zuckerbergnél is okosabbnak gondoló Mészáros eddig is hihetetlen vagyon felett rendelkezett, egy olyan céghálón keresztül, amelynek kesze-kusza szálait nagy valószínűség szerint már ő maga sem érti. Hogy vagyonának mekkora százaléka származik legális forrásokból, az igencsak kérdéses, ahogy az is, hogy a Fidesz kormány újabb kétharmadával meddig bővíthető még ez. Hotelláncok, a mátrai erőmű és sok száz kisebb-nagyobb cég már most is a volt alcsúti polgármester nevén van, így ezek után a határ a csillagos ég. Orbán Viktor legjobb barátja tehát ezentúl az ország leggazdagabbja. Gratuláljunk hát hozzá, hisz ennek a vagyonnak a nagy része mindannyiunké!

Havasi Bertalan szóvivő szerint a Kúria súlyosan beavatkozott a választásokba akkor, amikor elvett egy mandátumot a kormánypártoktól. Havasi ezt teljesen komolyan mondta, így ezután már nem igazán marad olyan szervezet vagy csoport, mely ne a Fidesz-KDNP kárára avatkozott volna be az április 8-i választásokba. A választások győztese – a temérdek választási csalás gyanús esemény ellenére – a Fidesz-KDNP volt, mely május 8-án alakíthat kormányt. A kormánypártok 133 mandátumot szereztek meg, ezzel a kétharmad biztosított, mégsem elégedettek az eredménnyel. Ennek oka pedig az, hogy Orbán Viktor szerint a Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladatához.

Egyértelmű, hogy van 133 mandátumunk, sajnálom, hogy nem 134. Azt az egyet a Kúria egy téves döntéssel elvette tőlünk. – Orbán Viktor

Tegnap már szó volt arról az antikorrupciós jelentésről, melynek megjelenését az Orbán-kormány megtiltotta. Akkor az indokok még csak sejthetőek voltak, mára azonban a Népszava kicsit utánajárt, mi is lehetett olyan erős az ajánlások között, melyet köszöni szépen, de nem kér a magyar kormány. Az újság, Jávor Benedek EP képviselőtől kapott értesülései szerint Brüsszelben tényként kezelik, hogy a tiltás okát a vádhatósággal szembeni erős kritika okozta. Polt Péter ugyanis továbbra is kiszolgálja a Fideszt döntéseivel, valamint a kormány által végzett antikorrupciós munka értékelhetetlen. Vagyis a jelentés nagy valószínűség szerint ismét csak elmarasztalja a kormányt, amiért a bíróságok függetlenségét megszüntetve, a korrupció fellegvárává változtatta az országot. Hogy valaha nyilvánosságra fogják-e hozni a GRECO jelentést, az egyelőre kérdéses.

A mai napon Göncruszkán csoda történt! Na, nem a helyi Szűz Mária kezdett el sírni – bár megtehette volna, látva a polgármester ténykedését – hanem kikerült a Ruszkay Pál vendégházra az információ, mely alapján ezentúl talán a polgármester öccsén és családján kívül más is kibérelheti majd a 18 millió forintos EU-s pályázaton felújított vendégházat. A HVG írta meg, hogy a helyi fideszes lelkész – Orbán Viktorhoz hasonlóan református – és annak családja saját maguk elszállásolására használja az uniós támogatásból felújított egykori nagyszülői házat.

A cikk megjelenése után a Hír TV is a helyszínre sietett, hogy megkérdezze a fideszes lelkészt, azonban a párt hagyományait ápolandó nem volt hajlandó egy büdös szót sem nyilatkozni a riporternek. A település lakosai nem mertek nyilatkozni – nehogy bajba kerüljenek, hisz akkor talán nem lesz közmunka sem számukra – egyedül a vendégház szomszédságában lakó asszony merte kimondani, hogy a fideszes politikus családja évek óta saját céljaira használja a vendégházat. Volt már ilyen korábban is, nem is egy településen, így Hörcsikék berezelhettek, másnap ugyanis rögtön kikerült a vendégház ablakába az a papír, melyen az uniós támogatás mértékét közlik. Emellett a kapura egy sebtében kinyomtatott A4-es lapra kiírtak egy email címet, melyre a foglalásokat várják. Minden egyes nap van lejjebb, erre a Fidesz a biztosíték.

Na de lássuk mai cikkeinket:

Ameddig az roszág egy rohadt puskaporos hordó üldögél, el lehet felejteni a kivándorolt fiatalokat

Azt hittem, a legsúlyosabb ostobaságot a vallás szolgáltatja a „gazságügyben”

Május 8-án, az új parlament megalakulásakor, az eskü helyett a teljes frakció hagyja el az üléstermet

A jogsértő hazugok kötik az ebet a karóhoz

Stefka Istvánnak

A nap kommentje pedig DLTR-é:

Index cikkből: „Potápi Árpád az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy az államtitkárság számára kiemelt fontosságú a magyar identitás megóvása Nyugat-Európában is…”

Külföldön élek már pár éve. Ha az akcentusom miatt időnként rákérdeznek arra hogy honnan jöttem, először egy kicsit összeszorul a gyomrom, majd nyelek egy nagyot és csak utána mondom, hogy magyar vagyok.
Tudom, hogy nem az én hibám és nem nekem kellene szégyenkeznem, mégis, sikeresen elérték, hogy nem szívesen vallom be a származásom. Hiába voltam régebben büszke rá, hiába szeretem a hazám és az otthonom… én szégyellem magam mások balf**** húzásai miatt is. Így biztosan NEM fogom megőrizni a magyar identitásomat és NEM fogok hazamenni, bármennyire is rossz ezt kimondani.

Hazamentem szavazni, levezettem 2x1200km-t azon a hétvégén csak emiatt. Nem dicsekedtem vele, hogy húdef***a gyerek vagyok, csak megtettem, amit meg kellett tennem. És most újra, egyre mélyebb a gödör és nemsokára kiesünk a föld túloldalán.