Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig az ország egy rohadt puskaporos hordón üldögél, el lehet felejteni a kivándorolt fiatalokat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindenkinek derűs, vidám szombat reggelt kívánok! A láma nem a világ legcukibb állata, de jó arc, úgyhogy kezdjük vele a napot, meg természtesen a kis magyar ugar nagy abszurd történéseivel. Miközben a Fidesz Morvai Krisztinával vállvetve, gyakorlatilag egész Európával szembemenve harcol a médiaszabadság, az újságírók jogainak kiterjesztése, valamint a közpénzből működő sajtóorgánumok ellenőrzése ellen, az Index újságíróját máris kitiltották a parlamentből. Úgy, hogy még meg sem alakult az új országgyűlés. De majd ha megalakul kedden, a számtalanszor lesimicskacsicskázott, a rezsim által megvetett lap munkatársa nem tudósíthat az eseményről. Miért? Ezért:

Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat.

Az, bazmeg: kiemelt jelleg, ünnepélyesség, nagy érdeklődés. Miután Kövér László elvetélt portás 2010 óta példátlan vasszigorral érte el, hogy a parlamenti sajtótudósítás műfaját minél kisebb területre szorítsa vissza, teljesen ésszerűtlenül, a nyilvánosság szégyenletes szájbarúgásával, most onnan folytatja, ahol abbahagyta. A fiatal demokraták védőszentje és az egész általa képviselt bagázs számára a független sajtó ellenség, de lépten-nyomon arról pofáznak, hogy Magyarországon van sajtószabadság, és aki mást állít, az Soros szolgája/szolgálólánya. Ennek, meg az ünnepélyességnek és a nagy érdeklődésnek a jegyében a 444 és a hvg.hu egy-egy újságírója sem lehet ott az alakuló ülésen. Remélem, Bayer ott lehet.

Mindeközben a Fideszhez lojális, rosszemlékű korok rossszemlékű maradványaiként a hatalomhoz dörgölőző szalagmunkások kikérik maguknak. A PestiSrácok lapigazgatójaként kényelmesen jövedelmező álláshoz juttatott Stefka Istvánnak elege lett abból, hogy őt azzal rágalmazzák, hogy munkásőr volt, és önként-dalolva szolgált ki más rendszereket is. Úgyhogy most a fideszes blog hirdetésben tolja a Facebookon, hogy Stefkánál betelt a pohár, úgyhogy perelni fog. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor a Rohadt náci! címmel megjelent publicisztikájához Bencze László, az Eötvös Loránd Tudományegyetem oktatója kommentet fűzött:

Az egészben az a különös, hogy Stefka is elvtárs volt, úgyhogy “bagoly mondja verébnek”. Sőt, nemcsak elvtárs volt, hanem munkásőr is! Csakhogy időben átvedlett. A személyisége hasonló Schmitt Páléhoz!

Idézek a méltatlankodó cikkbőlA PestiSrácok.hu lapigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi karának címzetes docense azt végképp nem tartja helyesnek, hogy a jövő értelmiségét oktató személy ilyen stílusban nyilatkozzék meg bármilyen nyilvános platformon. A jogi lépéseknek az a célja, hogy végre következménye legyen a valótlan állítások terjesztésének, ugyanis ettől az esettől kezdve minden ilyesfajta rágalmazás elkövetőjének lesz dolga a bíróságon is. Tök vicces, hogy ezek se a múltjukkal, se a jelenükkel nem tudnak szembenézni, de még ennél is viccesebb, hogy ez a szennylap 2016-ban milyen önfeledten vett át egy, a szerkesztőségünk lejáratására készült, minden elemében hazug és rágalmazó cikket, sőt további abszurd, szürreális foszlányokkal egészítette ki. Akkor Stefkának nem sértette az önérzetét és az igazságérzetét, hogy mások személyes adataival visszaélve, bűncselekményt elkövetve hazudik bele a nyilvánosságba. Ez csak egy példa, kismillió mást is lehetne idézni, de minek? Szép ez, ahogy van. Majdnem olyan súlyos, mint hogy egy Stefka-kaliber címzetes docens lehet bárhol a világon.

Ha még bárkit is érdekel – bár szerintem ez egy akkora hülye vicc, hogy már felháborodni sem lehet rajta – az Ernst & Young Tanácsadó Kft befejezte a független szakértői vizsgálatot a nem kicsit ciki, de sokak szerint jogilag is aggályos választásnapi honlapleállással kapcsolatban. A lényeg, hogy nincsen semmi látnivaló,

a választási adatokat feldolgozó Nemzeti Választási Rendszer (NVR) a választások során zavartalanul üzemelt, a vizsgálat az NVR működéséhez kapcsolódó problémát nem azonosított.

Vagyis bár

www.valasztas.hu és a kiszolgáló környezet konfigurációs és erőforrás-biztosítási okokból nem bírta a megnövekedett terhelést,

csak a honlap állt le, az NVI honlapja, a www.valasztas.hu viszont az NVR-től teljesen elkülönítve, külön rendszerként üzemel. És igaz, hogy már a választások előtt kiderült, hogy gond van az oldal terhelhetőségével, ez csak a választások után derült ki az NVI számára, ezzel nincs gáz. Ezzel se. Jó, akkor ezt eddig is tudtuk szerintem, független szakértői vélemény nélkül is. Mármint hogy a négyévente esedékes választás is képes váratlanul érni az illetékeseket, de ők nem hibáztak semmiben.

Akartam még mesélni Novák Katalin asszony és fideszes nőügy anyák napi konferencián hangoztatott vadbaromságairól (értsd: szavazójogot a kiskorú gyerekeknek!), de attól tartok, valamelyik kolléga már veszettül hegyezi a billentyűzetét, és minden bizonnyal kifejti a véleményét, úgyhogy nem fűzök most ehhez semmilyen kommentárt.

Ellenben egy szó erejéig emlékezzünk meg a kétharmadokon átívelő nemzeti önámítás egy tegnapi fejezetéről: a Nyugat-Európába kivándorolt magyar fiatalok hazacsalogatását említette egyik legfontosabb feladatként Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Nyugat-Európai Országos Magyar Szervezetek Szövetségének közgyűlésén. Aha. Éppen a minap láttam, hogy Szili Katalin egyenes gerinc Mészáros tévéjében fejtegette, hogy az idióta nem fideszesek állandóan a kivándorlás miatt verdesik magukat a földhöz, pedig mindenki tudja, hogy kitántorognak és 2-3 éven belül mind visszajönnek. Namármost, ezek szerint ez mégsincs egészen így, de sőt:

a legnagyobb feladat hazacsalogatni egyre nagyobb számban a hazai felsőoktatásba, munkaerőpiacra a külföldön élő magyar fiatalokat, elérni, hogy Magyarországon alapítsanak családot.

Ez konkrétan egészen addig nem nagyon fog menni, ameddig az ország egy puskaporos hordón üldögél, és Sorossal meg a migránsokkal hadakozik. Márpedig Orbán Viktorból adódóan itt béke soha nem lesz, mert Orbán Viktor békeidőben darbjaira hullana szét. Egyszerű ez, kár, hogy a Potápi-félék ebből semmit nem értenek. Én viszont megértettem, hogy itt az ideje letenni a lantot. További szép hétvégét kívánok mindenkinek! Gyertek ma is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.