Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi örülünk, hogy fizethettük ezt, kedves Matolcsy György!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Napközben kiderült, hogy a választások után hirtelen megszüntetett Magyar Nemzet mégsem jut a Népszabadság sorsára. Noha az újság többé nem ezen a néven fog megjelenni, mégis elérhető lesz a közeljövőben Magyar Hang néven. Többé már nem egy naponta megjelenő hírújság, hanem egy heti szinten publikált lap lesz, melynek nulladik száma még szamizdatként fog megjelenni május 8-án, kedden. A lap első hivatalos száma május 18-án jelenik majd meg, melyet a későbbiekben előfizetésekből szeretnének fenntartani az újság szerkesztői. A hetilap 24 oldalas lesz, melyben több ismert szerző is publikálni fog.

Tegnap komoly hír volt, hogy az Országos Bírói Tanács szerint Handó Tünde sorozatos törvénysértést hajtott végre – mely noha eddig is tudott volt- hivatalos szerv mégsem erősítette ezt meg. Egészen a tegnapi napig. Handónak ez természetesen nem tetszett, ezért ma azt üzente, az őt bíráló OBT működése nem törvényes. Mondja ezt, arra alapozva, hogy az OBT taglétszáma megcsappant, így szerinte nem törvényes a testület működése. Ez nem törvényes, de az igen, hogy Handó kénye-kedve szerint nevezett ki bírókat, valamint utasította vissza a számára nem szimpatikus bírók pályázatait? Egy jogállamban ezért már rég elvesztette volna munkáját, idehaza meg még neki áll feljebb a sorozatos törvénysértések után. Ez a mai Magyarország.

Azután, hogy szinte nyilvánvaló választási csalás történt április 8-án, és az azt megelőző kampányidőszakban a Fidesz által, a mai napon pont ők voltak azok, akik törvénysértéseket véltek felfedezni a határon túli szavazatok összesítésekor. Szerintük ugyanis a Fidesz volt az a párt, melyet a legnagyobb sérelem érte a szavazatok összesítése alapján. Erre a következtetésre Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója jutott. Ezen lehetne egy jót nevetni, ha viccnek szánták volna, de ez nem így történt. Tehát az a párt, amely közpénz milliárdokból uszított a közmédiában az ellenzéki pártok ellen, az amely szintén közpénz milliárdokból lehetetlenítette el a kisebb pártok képviselőit az, amely törvénysértést vél felfedezni. Ha van szánalmas, hát ez az.

Az Átlátszó kikérte Matolcsyék alapítványainak legújabb szerződéseit, melyek ismét hajmeresztő tételeket tartalmaznak. Nem kevesebb mint 17 millió közpénz forintért ugyanis egyedi terv alapján, kézi csomózással készülő gyapjúszőnyegeket rendeltek meg, melyek valamely irodájuk padlóját fogja díszíteni. Készült aztán 34 millió forintért több olyan bútor szobor is, amely az alapítvány Csónak utcai ingatlanát díszíti. Fontos dolgok is ezek, hiszen egy ekkora gazdasági zseninek, az unortodoxia géniuszának, ez a minimum. Nehogy már egy szobrok nélküli, sima bolti szőnyeggel díszített szobában kelljen fel s alá járkálnia őkegyelmének. Mi örülünk, hogy fizethettük ezt, kedves Matolcsy György!

Egy hete derült ki, hogy egyedül a magyar kormány nem írta alá azt a marrákeshi nyilatkozatot, melynek célja az Afrikából érkező migráció csillapítása lett volna, az ottani kormányoknak szánt támogatások által. Segélyprogramok létrehozása, valamint az ottani hatóságokkal történő együttműködés lett volna a cél. Pont az, amelyet a kormány oly hangosan támogatna – elmondásuk szerint legalábbis -, mégis egyedüliként utasították el azt. Vagyis lett volna lehetőség a menekült probléma helybeni megoldására, ebből a kormány mégsem kért. Hogy ennek mi volt az oka? Szijjártó Péter a mai napon elmondta:

A marrákesi nyilatkozat szerint a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell, és új migrációs csatornákat kell nyitni.

Köszönjük Peti, ismét jól megmondtad!

Lássuk mai cikkeinket:

Handó törvényt sértett, Rogán Antal már nem feltaláló, de legalább többen kordont óhajtanak bontani

Bayer: Párizsban és Berlinben ölik a zsidókat

Hogyan lehet a nyakunkon még mindig, a magyar történeleme relatíve legsötétebb és legarcátlanabb rablóbandája?

Megbillent a rózsaszínű felhőcske és pofára estünk

A magyar nem európai nép

Ahelyett, hogy elmagyaráznánk, Hadházy gesztusa miért baromság

Ami itt maradt

A nap kommentje pedig Judité:

Huha ! Bayer Zsolt a zsidok vedelmezoje….ellenseg mar nem is kell.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.