Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A haza nem lehet ellenzékben, a hülyeség meg pláne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A KENÓ nyerőszámai és a kolbászos-juhtúrós töltött cukkini receptje helyett (amúgy is elmúlt az ebédnek az ő szent ideje) nézzük, mivel lettünk okosabbak a mai nap után. Elsősorban szép nyári estét kívánok mindenkinek! Állítólag az áprilisra előrecsúszott nyár kicsit visszavesz jövő héten. Azért változatlanul meleg lesz, de legalább esni is fog. Nekem őszintén szólva tökmindegy, ám az időjárási viszonyokkal szorosabb kapcsolatot ápolók kedvéért feltétlenül szükségesnek éreztem megjegyezni.

Másodsorban arról akartam beszámolni, hogy nekem a nap kommentjét ma határozottan az LMP szállította az MTI-nek elküldött közlemény formájában, de mivel a holnap reggel ügyeletes kolléga (szia Erzsi!) már kinézte magának ezt a témát, ezért mindenféle kommentár nélkül pakolom ide, és meghagyom neki a nagyszerű lehetőséget, hogy értelmezze az értelmezhetetlent.

Az LMP megválasztott képviselői hétfőre tárgyalásra hívják az ellenzéki frakciókat, hogy egyeztessék a parlamenti politizálással kapcsolatos terveiket, elképzeléseiket. Az LMP szerint az ellenzéki pártoknak nem egymással, hanem a Fidesszel kell küzdeni, mert csak így lehet valódi ellenállást kifejteni a kormánypártok hatalmával szemben. Ennek elősegítése érdekében kezdeményezi a párt a hétfői egyeztetést.

Ettől függetlenül jár a pacsi Hadházy Ákosnak, aki viszont minden kétséget kizáróan a nap alakítását nyújtotta a közpénztévében, ahova fene tudja, milyen oknál fogva hívták be, miután évekig nem hiányzott nekik. Najó, ne játsszam a naiv idiótát: az LMP nemrég lemondott társelnökét az ellenzék csúfos vereségéről és pártja széteséséről kérdezte volna a Migráns1 mikrofonállványa, ám Hadházy (kotkodácsolás helyett, nyehehe) udvariasan beledöngölte a talajba a kormánypropaganda ügyeletes szócsövét. Mondanám, hogy nem esett jól a lelkemnek, de az az igazság, hogy nagyon is jólesett. Aki még nem látta, a fenti linken megtekintheti (tényleg gyógyír a léleknek) a kedélyes csacspartit. Majdhogynem vicces volt, ahogyan az LMP politikusa a közpénzszolgálat társalkodónőjének memóriáját tesztelte – Farkas Flórián korrupciós ügye kapcsán –  és mit adott a jóisten? A kedves hölgy nem emlékezett, mit mondott legutóbb Hadházy erről a témáról a közpénztelevízióban. Nehéz is lett volna, hiszen másfél éves társelnöksége ideje alatt egyszer sem hívták be bármiről is beszélni.

De legalább Fluor Tomi és a Welhello büntije lejárt a Petőfi Rádióban, és most már  nem mondhatják a büdös libsik sem, hogy cenzúra van, nem igaz? Pedig ilyen ország nincs is. A csávó bekiabálja élő adásban, hogy Soros György, mire napokig tiltólistára kerülnek a számai. Aztán jött a tüntetés, ahol a szánalmas cenzúra elleni tiltakozás szellemében lejátszották Fluorék egyik számát és a probléma meg is oldódott. Vasárnap reggel már szólt is az egyik nótájuk a Petőfiben. Őszintén szólva nem tudom eldönteni, hogy ennek a történetnek melyik a legnevetségesebb része, de szerintem leginkább az, hogy miért is nem lehet sorosgyörgyözni élő adásban? Hát az egész kormány ezt csinálja évek óta, ez az egyedüli kormányprogram, ezzel nyertek választást, akkor meg?

Mindegy is, mert vannak ennél is fontosabb jelentéktelenségek, amelyek megmutatják, hogy a lehető legjobb kezekben az ország. Az van, hogy egy viszonylag friss kormányhatározat szerint a légimentés augusztus végéig a rendőrség fennhatósága alá kerül. Nem tudjuk, miért, de mivel mi a katasztrófát nem elhárítani, hanem védeni szoktuk, szerintem pont jó helyen van/lesz ott. A lényeg: a feladat ellátásához a költségvetés 13 milliárd forintot biztosít, ebből kilenc darab 8-10 éves használt norvég helikoptert vásárolnak, közbeszerzés nélkül. Csakhogy szakértők szerint ennyi pénzért 9 új gépre is futotta volna. Egy új mentőhelikoptert körülbelül ötmillió euróért, azaz 1,5 milliárd forintért lehet megvásárolni a gyártótól. Hát nem megéri a hülyének is? Kifizetik az új árát és kapnak egy régi izét. Az adófizető meg kenje a hajára a kínját, a haza nem lehet ellenzékben, a hülyeség meg pláne.

Az tény és való, hogy az Origo világbajnok gennyes szubjektív beszámolójának színvonalát nem éri el egyik vonatkozó írás sem, de a külföldi sajtó is szájára vette a tegnapi budapesti tüntetést. Ők nem látták bele annyira a migránsokat simogató tőzsdespekuláns zsoldosainak szánalmas vergődését, igaz, őket nem magyar közpénzből tömködik azért, hogy hazudjanak, mocskolódjanak, lejárassanak, félremagyarázzanak.

Én a magam részéről már biztosan nem fogok félremagyarázni semmit, azzal zárom ezt a gyönyörű napot, hogy megemlítem halkan: a migránsok által felzabált, élhetetlen, keresztény gyökereiből kiforgatott, az enyészet és a pusztulat göröngyös ösvényén a szakadék felé menetelő Németországban 20 éve nem látott szintre zuhant a bűncselekmények száma. Ezt a Welt am Sonntag című német lap írta meg a 2017-es rendőrségi bűnügyi statisztika alapján, amelyet május elején mutat majd be Horst Seehofer belügyminiszter. Nem jelent semmit, de ha mégis.

Mindazonáltal igyekeztünk ma sem lopkodni a napot, lássuk, mire futotta az igyekezetünkből:

Reggeli töprengő

A dagadt ruhát meg a károgást hagyjuk azokra, akiknek ettől függ az életük

Magyarázzuk el még egyszer Máriának, mert láthatóan nem akarja érteni

Dinasztiák

Az egyik oldalamon Árpád-sávos lobogó lengedezett, a másikon EU zászló

Lopni nem menő. Sem kormányon, sem ellenzékben

A hétről (részlet)

A nap kommentje, vagyis az igazi nap kommentje Petrától (a tegnapi tüntetéssel kapcsolatban):

Azt hiszem, én megértettem, mire való ez. A beszédek is erről szóltak. Ki kell lépni abból a gondolkodási rendszerből, tömegesen, amit a Fidesz épített ki. Az jókra és rosszakra osztja a világot. Pedig a világ és az emberek ennél összetettebbek. A Fidesz harcoltatna, gyűlöltet meg mindent mindenkivel. Ebből legyen elég. A Fidesznek a maga ringjén kívül nincs eszköze. Furcsa volt a mondat, hogy öleljek meg egy fideszest. Aztán rájöttem, így teszek, máris kettővel. A szüleimmel fogom kezdeni.

Nyugodalmas jó éjszakát, a holnapi viszontkacsintásra! 😉

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.