Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarországon százszor, ezerszer több ember hal meg. Hallod, Szijjártó?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akinek van gyomra hozzá, saját felelősségére nézze meg, mit művelt toporzékolásügyben Szijjártó Péter, a magyar történelem talán legszégyellnivalóbb, a diplomáciától és a késsel-villával evéstől fényévekre, magát rendeltetésszerűen földhöz csapdosó külügyminszter a Migráns1 nevű hírhamisító közpénztelevízió ma reggeli műsorában. Annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást mert indítani Csehország és Lengyelország mellett Magyarország ellen is, amiért egy közösen meghozott európai döntésnek nem hajlandóak alávetni magukat. Röviden: a menekültek, bevándorlók kvóta szerinti elosztásáról van szó.

A hét perces vinnyogást nem rakom ide teljes egészében, a szereptévesztésbe zuhant (elfelejtette, hogy nem azért hívták, hogy kérdezzen, hanem hogy válaszoljon) Szijjártó legsúlyosabb mondatait azért idézni fogom:

… most kötelezettségszegési eljárásokkal foglalkozik az Európai Bizottság, de kérdezem én: mikor foglalkozott az Európai Bizottság azzal, hogy Európában ártatlan emberek százai halnak meg terrortámadások miatt? Mikor hívták össze az Európai Bizottság ülését, vagy az Európai Parlament ülését azért, hogy megvitassák azt, hogy az Európát sújtó terrorfenyegetettséggel szemben mit kellene tenni? Mikor ült össze az Európai Parlament, vagy mikor ült össze az Európai Bizottság azért, hogy megbeszéljék, hogy mit kell tenni azért, hogy ne legyen újabb Párizs, London, Manchester, Nizza vagy éppen brüsszeli merénylet? Azzal nem foglalkoznak. Arra van idő, hogy Magyarországot, Csehországot, Lengyelországot vegzálják, ez remekül megy, ezt látjuk. De még soha nem mondtak semmit arról, hogy kérem, összeültünk és megbeszéltük, hogy mi legyen az európai terrorfenyegetettség kezelésének menetrendje. Azzal nem foglalkoznak. Emberek százai meghalhatnak ártatlanul, az nem érdekes az Európai Bizottságnak, de az, hogy Magyarország, meg Lengyelország, meg Csehország nem akar befogadni illegális bevándorlókat (…) ez probléma. Tehát egyszerűen azt gondolom, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlamentről állít ki olyan bizonyítványt, ami elégtelen.

Eddig tartott a teremfocista óbégatása, most szeretnék pár pontosítást tenni. Hogy ennek a tájékozatlan, hazug papagájnak elmondjam azt, amit ő vagy geciségből, vagy tudatlanságból, vagy véletlenül, vagy szándékosan nem tud, ami viszont róla állít ki olyan bizonyítványt, hogy a raklapnyi magozott cseresznye- és kukoricakonzervek, illetve a külügyminisztérium Quaestorba mártott pénze adják a másikat.

Valaki szóljon, könyörgöm, ennek a büdösbunkónak, hogy mielőtt bemegy a házitelevízióba magas hangon méltatlankodni és félretájékoztatni, nézzen utána annak, amiről óbégatni méltóztat: az Európai Bizottság speciel tök véletlenül június 7-én foglalkozott ezekkel a kérdésekkel. Pontosan egy hete. Sőt, olyannyira részletesen foglalkoztak az európai terrorfenyegetettség elhárításával, hogy egy 22 nyelven beszélő, közös európai védelmi politikáról szóló tervet is kiadtak.

Valaki szóljon ennek a szellemileg és erkölcsileg árvízkárosult, ellenben a Fidesz számára politikailag rendkívül hasznos idiótának, hogy Magyarországnak egyetlen illegális bevándorlót sem kell befogadnia. Egyet sem. Mindössze 1294 menekültstátuszra jogosult szerencsétlent. Mégpedig azért, mert Orbán Viktor – aki abból él, hogy nem bírja elviselni, hogy az Európai Uniót nem ő irányítja egyszemélyben, bizottságostól, parlamentestől – igenis aláírt egy dokumentumot, ami arról szól, hogy a kvótát mindenkinek be kell tartania. Akkor is, ha egetverő faszság. Ezek az emberek már Európában vannak, átvilágították őket, a veszély mértéke nem változik, ha A-ból B-be helyezik őket.

Ez a teljes és büdös nagy igazság. Hogy a szolidaritás nem csak akkor érvényes, amikor a markunkat tartjuk, hanem akkor is, amikor szopás van. És aki nem bírja elviselni, hogy nem ő főnök a szemétdombon, hanem az Unióban közös döntések születnek (amelyeket egyébként bíróságon meg lehet támadni, de az ítélet megszületéséig kötelező betartani), mint ahogy a magyar parlamentben is úgy születnek döntések, hogy a többség akarata érvényesül, az átveri a partnereit és minden siráma áttetsző hazugság. Orbán és Szijjártó esetében a politikai túlélést szolgáló feneketlen agymosásról beszélünk. Nos, a kötelezettségszegési eljárás erről szól, csak a szovjetoroszok seggéből ki sem látszó, véreskezű diktátorokkal üzletelő, nagypályás autokraták előtt hajbókóló, kelet felé kacsintgató magyar külügyminiszter erről szándékosan nem akar tudomást szerezni.

Kérdezem én: a magyar kormány mikor foglalkozott érdemben azzal, hogy Magyarországon emberek tízezrei halnak meg azért, mert szétlopták az uniós forrásokat, mert pofátlanul, embertelenül alulfinanszírozzák az egészségügyi ellátást, mert árokba rugdossák a Fidesz számára politikai értelemben haszontalan elesetteket? El nem vitatva az európai terrorveszély helyén kezelésének fontosságát (és nem a hőbörgést, pánikkeltést, jajveszékelést, fröcsögést és ökölrázást értem ez alatt), mikor zavarta legutóbb a kormányzás helyett nettó kommunikációs hadviselésből élő elvtelen maffiakormányt, hogy Magyarországon egy év alatt százszor, ezerszer több ember hal meg ártatlanul (hallod, Szijjártó?) és mind olyanok, akiknek a halála elkerülhető lett volna, ha ezek a gátlástalanok nem a famíliájukat és a haverjaikat tömnék pénzzel, hanem azt tennék, ami a dolguk?

Miközben szerencsére Magyarországon nulla, azaz nulla ember halt meg terrortámadásban (maradjon ez így), kisvárosnyi ember hullik el azért, mert megfagy a fűtetlen lakásában, mert belefullad a saját ürülékébe, vagy mert bakteriális kórházi fertőzés végez vele a 21. században. Ezeket az embereket már semmitől nem kell megvédeni, a családbarát nemzeti kormány gondoskodik róluk. Ezekkel az emberekkel nem lehet kampányolni, nem lehet velük riogatni, nem lehet politikai túlélésileg mutogatni őket.

Az Európai Unió valóban és sürgősen jobbításra szoruló menekültügyi politikájának építő bírálata és a kontinens közös megvédésének előremozdítása helyett a magyar kormány pontosan úgy acsarkodik Európával, és úgy fúrja a közös biztonságpolitikát, mintha már tényleg Moszkva kibaszott külvárosa lennénk, és semmi közünk nem lenne ehhez az egész európai projekthez.

És nem az a gyalázat ebben, hogy nevetséges 1294, már alaposan átvilágított és széleskörűen ellenőrzött menekültet nem vagyunk hajlandóak átvenni, de közel húszezer ellenőrizetlen gazdasági bevándorlót úgy engedtünk be, hogy még mi fizetünk nekik, hogy ide jöttek. Nem az a gyalázat, hogy az elfogadott, közös európai védelmi tervről hazudnak és úgy tesznek, mintha nem létezne ilyen.

A gyalázat az, amikor a magyar emberek sorsával gusztustalanul szórakozó, nyomorultak szenvedését magasról leszaró/elhallgató, esetenként abból hasznot húzó szarháziak elkezdenek moralizálni és emberi életekért aggodalmaskodni. Az a gyalázat, hogy évek óta kormányzás helyett a beteg, paranoid pszichózisukkal mérgezik a társadalmat és a törvényesített lopáson kívül csak az uszításra és a másokra mutogatásra futja. Arra, hogy a jogaikért kivörösödött fejjel csapkodják az asztalt, a kötelezettségeik elől pedig sértődötten, toporzékolva meneküljenek.

Akinek még mindig nem világos, hogy ez az undorító hangulatkeltés Magyarország Európából kivezetését szolgálja, az nyugodtan rázza tovább az öklét, hadakozzon a démonaival és nagyon reménykedjen abban, hogy nem a Fidesz-kormánynak és nem Szijjártó Péternek kell megvédenie majd egy esetleges/sajnálatos terrortámadástól.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.