Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem érzik legalább kínosnak, hogy egy levegőt szívnak talpig bűnözőkkel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerintem jól nézzük meg ezt a fotót: ha nem is diplomáciai, de mindenképpen kilométerkő. Vagy ha diplomáciai, akkor egy büdös, magma alatti pillanatot örökít meg. Nem Hírcsárda, meg semmi ilyesmi. Véresen komoly. Külügyér Péter, toporzékolási hisztériabomba a Fülöp-szigeteken turnézik jelen állás szerint. Stratégiailag. Ez itt a képen, fekete masszőrpólóban pedig egy tömeggyilkos. Nem mondhatjuk, hogy nem adta meg a tiszteletet gyagyás Petinek.

Ő a szigetország tavaly májusban megválasztott elnöke, egykori ügyész és 22 évig polgármester, aki a kábítószer kereskedelemmel, emberrablással és gyilkossággal gyanúsítható személyek kapcsán – a jogi eljárást megkerülve – a meggyilkolásukat is elfogadhatónak tartja. Hivatalba lépése óta már több ezer bűnöző esett áldozatául a rendőrség és a polgárőrség „halálosztagainak”.

Bár a Fülöp-szigetek hivatalosan elnöki köztársaság, Rodrigo Duterte populista szólamai, büdösbunkó stílusa és a bűnözés elleni hadüzenete miatt sokan már a demokratikus intézmények lebontásától és egy, az ország fejlődését gátló önkényuralmi rendszer kiépülésétől is tartanak. Lássuk be, egyáltalán nem alaptalanul. (ITT egy jó cikk erről a dühöngő idiótáról és a Fülöp-szigetek külkapcsolatairól, geopolitikai jelentőségéről.)

A magát Hitlerhez hasonlító elnök néhány napja az Európai Uniót kurvaanyázta nagy erőkkel, korábban pedig beismerte, hogy még polgármesterként három embert lőtt agyon. Obamát például elküldte a pokolba, szerinte a Vatikán ölte meg Jézust, de azt is nyilatkozta:

„Hitler lemészárolt 3 millió zsidót. Nekünk most van 3 millió drogfüggőnk… boldogan kiirtanám őket.” 

Sorolhatnám reggelig, hogy ki ez az ember, aki zsebredugott kézzel, szabadidős szerkóban parolázik minden idők legvállalhatatlanabb magyar külügyminiszterével, de talán ennyi elég is. Nem a fránya véletlenek műve, hogy Szijjártó az első a Duterte által bőszen kurvaanyázott (távolról sem tökéletes) Európai Unió külügyminiszterei közül, akit a többszörös gyilkos fogadott. Ez a bravúr előtte csak az ausztrál, a japán és a norvég külügyminiszternek sikerült. Remélem jönnek a teli tüdőből trollok és elmagyarázzák, hogy csak irigykedek, meg nem hír ez, meg naugye hogy másoknak sem ciki, meg az a bajom, hogy nekem nem jött össze még soha életemben egy véreskezű gyilkossal (aki bűnüldözés címszó alatt vérfürdőket rendez a saját országában) mancsot rázni és jópofizni.

Azért érdekelne, hogy mégis mi a véres naplementét keresett ez a ráncos lábú teremfocista Davaóban túl azon, amit az MTI-nek megtelefonált? Nem érzik legalább kínosnak, hogy egy levegőt szívnak ezzel a talpig bűnözővel, aki még arra sem méltatta hülyePetit, hogy egy diplomáciai fotó erejéig kivegye a véres kezét a zsebéből, ha már egy tisztességes öltönyt sem sikerült magára rángatni? Ez valamiféle tanulmányút? Vagy módszertani egyeztetés az emberi jogok hullája fölé hajolva? Mi az a szint, ahova már ez a népnyúzó illiberális csürhe nem süllyed le?

Ha a helyzet indokolja, normálisan is fel tud öltözni (Fotó: AFP/Getty)

Ha a helyzet indokolja, normálisan is fel tud öltözni (Fotó: AFP/Getty)

Ez az embernek kinéző gyökér úgy küzd a korrupció ellen, hogy az önbíráskodás szellemében Manila felett a helikopteréből lökdösi ki azokat, akik lopnak az államtól (további adalékok e vadbarom múltjából és jelenéből ITT). És bár az természetesen napnál világosabb, hogy tökelütött Petike nem a saját kútfejéből kirándult el a Fülöp-szigetekre 3 nappal azután, hogy európai szövetségeseinket és minket is elküldött a vérbe, több, mint sokatmondó, hogy Magyarország vezetőivel már lassan csak elmebetegek és/vagy bűnözők és/vagy vérbeli, vagy ahhoz igen hasonló diktátorok állnak szóba.

Vagy megfordítva: a magyar kormány külpolitikája arra korlátozódik, hogy a földgolyó összes elmebeteg diktátorának nemiszervét végigszopkodja. Azaz a keleti nyitás nevű népnemzeti hülyítés mögé bújva köztörvényesekkel szövetkezik, akik semmibe veszik az emberi jogokat és a rendpártiságra hivatkozva sanyargatják, kizsákmányolják, vagy éppen elteszik láb alól az alattvalóikat (Oroszország, Azerbajdzsán, Törökország, Fehéroroszország, és így tovább).

Jó, tudom, nincs itt semmi látnivaló, de a hülye rizsán túl – a magyar nagykövetség újranyitása, 510 millió euró (= több mint 150 milliárd forint!!!) értékű hitelkeret az Eximbanknál magyar vállalkozások Fülöp-szigeteki jelenlétének támogatására, húsexport, magyar vízgazdálkodási megoldások exportja, kulturális együttműködési megállapodás, 35 hallgatói ösztöndíj Fülöp-szigeteki diákoknak (a mieink nyugodtan fizessék csak a tandíjat), a terrorizmus elleni küzdelem összehangolása (nem úgy volt, hogy csak magunkra számíthatunk, gecik?) – tragikus, hogy a magyar kormány szándékosan hergeli az Európai Uniót, amikor annak Dutertéhez hasonló ellenségeivel cimborál. Miközben minden fronton, minden szarosszájú szekértoló hangján keresztül az európai emberi jogi egyezményekből való kilépést lebegtetik.

Nekem valahogy nincs kedvem legyinteni arra, hogy emberi életek kioltását nyíltan felvállaló tömeggyilkosokkal paktál le a magyar kormány. Aminek fájdalmas mellékterméke csupán, hogy most éppen 150 milliárdnyi adóforintot fognak elégetni, pedig a tripláját is elégethetnék. Szijjártó saját bevallása szerint 2014- ben a Fülöp-szigetekre irányuló magyar kivitel közel 15 millió dollár (= sacckb. 4,5 milliárd forint) értéken zárt. Akkor mi a büdös franc indokolja ezt a horribilis hitelkeretet? Költői a kérdés, mint annyiszor.

A kép egyre tisztább és egyre lesújtóbb: az Európai Unió salakanyaga, Putyin táváris trójai falova a fél- és egész diktatúrák, valamint banánköztársaságok személyiségzavaros, agresszív vezetőinek kegyeit keresi és stratégiai partnereket lát bennük. Tudom, hogy ez változatlanul nem befolyásolja a csirkefarhát piaci árát, de minden egyes nappal teszünk egy újabb váratlan lépést (rohadjak meg, de erre a látogatásra tényleg nem számítottam) az európai közösségből való kilépés felé. Lehet még egy kis ideig gondolkodni rajta, hogy valóban ezt akartuk, de már nem sokáig.

Az, hogy egy világpolitikai szempontból kulcsfontosságú térségben elhelyezkedő ország elborult agyú vezetőjével (európai értelemben köztörvényes bűnöző) a világ nagyhatalmai tárgyalni kénytelenek, az egy dolog. Hogy Szijjártó mit keresett ott, arra viszont nincs európai magyarázat. Már a közhelyekből is kifogytam, de legalább azon érdemes lenne elgondolkodni: ha semmilyen kényszerítő körülmény nem áll fenn, mi visz rá egy tisztességes embert arra, hogy egy bizonyítottan köztörvényes bűnözővel kezet fogjon, hogy egy fotón vigyorogjon vele és stratégiai partnerséget emlegessen vele összefüggésben? Vagy lehet, hogy a tisztességes nem stimmel? Az könnyen lehet.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.