Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a büdös, tetves életet magyaráz ez az ember?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel a korrupciós ügyek, a napi milliárdok, a fideszes klientúra, az oligarchák, famíliák, dinasztiák és pereputtyok kalandjai és zsírosodási sebessége nem mostanában fogja átütni a bénultság, közöny és elbutult beletörődés betonfalait, közelítsük meg a rendszert máshonnan.

Miközben Schmidt Mária, Garancsi, Vajna, Habony és a Mészárosok hetedíziglen kétrét görnyedve talicskázzák a közpénzt, az egyházaknak puszira dől a zseton, a helyi kiskirályok nem sajnálják maguktól a luxust és a vizes vébé költségei naponta emelkednek a pofátlanság köbére, itt van egy pár mondatban a rendszer lényege. Ezúttal egy viszonylag jelentéktelen figura öntötte bele a pofánkba a moslékos vödör tartalmát.

Czibere Károly, akinek a címe – szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár – legalább olyan hosszú, mint amilyen vastag bőr fedi a pofáját, az Országgyűlés népjóléti bizottságának mai ülésén szónokolt a gödi Topház otthonban tapasztalt szörnyű állapotokkal kapcsolatban. Amelyek csak és kizárólag azért kerültek nyilvánosságra és csak azért folyik rendkívüli vizsgálat az ügyben (igazgatót felfüggesztették) mert a Mental Disability Advocacy Centre (MDAC) nevű civil szervezet saját vizsgálatának eredményei nyilvánosságra kerültek. Amikor is ugyanez a figura (Balog akkor sem ért rá jelentéktelen ügyekkel foglalkozni), fűt-fát megígért a civileknek. Leginkább azt, hogy a kormány együttműködik velük.

Ehhez képest ma azt röfögte az ő szájával Czibere államtitkár úr, hogy az otthonban készített fényképek nem alapozzák meg azokat a súlyos megállapításokat, amelyek megjelentek a sajtóban. Czibere közölte, ezt a vizsgálat eddigi adataira hivatkozva állítja, azt nem tudja, mi lesz a vizsgálat eredménye. Zene füleinknek. Ja, nem:

Amit az MDAC vélt látni, az nincs. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a szervezet engedély nélkül ment be, illegálisan fényképezett, nem volt joga ahhoz, hogy a gyerekek beleegyezése nélkül róluk fotót készítsen, és azt a gyámok engedélye nélkül közzétegye. Jogsértésen keresztül nincs jogérvényesítés.

Azt most csak mellékesen kívánom itt megjegyezni, hogy a kormány hájas seggét tíz és százmilliókért nyaldosó, médiának nem nevezhető, erkölcsi árvízkárosultak Soros György aknamunkájaként és hazánk elleni támadásként címkézték fel ezt a hírt és csapdosták magukat a turulszaros anyaföldhöz, hogy a sorosbérenc MDAC így, meg úgy, fel és le.

Múlt héten mi is leírtuk azt, amit erről az ügyről a rendelkezésre álló információk alapján tudni érdemes. Ehhez képest az, amit itt fent olvashatunk egy bővített mondatban a rezsim lényege: amit láttok, NER-parasztok, az nincs. Amit láttatok, azt ne higgyétek el, mert azt nem mi mutattuk nektek. Minden, amit nem mi mondunk, nem mi mutatunk, az rágalom, alaptalan, jogtalan. A valóság az, amit tőlünk hallotok a süket fületekkel. Pont.

Vagyis Czibere kartárs azt állítja, hogy az átkozott vizsgálatuk nem arra irányult, hogy a gödi otthonban uralkodó állapotokat feltérképezzék, hanem arra, hogy kiderüljön: a rohadék civilek hogyan jutottak be az otthonba és mivel lehet hitelteleníteni őket.

Az MDAC jelentését és előre be nem jelentett, felszínes és a nemzetközi protokollnak semmilyen szempontból nem megfelelő vizsgálatát az intézet elleni támadásnak tartják. (Magyar Hírlap)

Lefordítom: nem jelentették be előre, hogy vizsgálódnak, nem volt idő eltüntetni a nyomokat. Kérdezem: ha az MDAC által a helyszínen készített fotókon nem az van, amit látunk, miért sietett az Emmi nevű szégyenminisztérium megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezni a gödi otthonban történteket? Miért volt olyan sürgős felfüggeszteni az igazgatót? Miért indult rendőrségi vizsgálat?

Ott vannak a fotók. A fotókon lekötözött, elzárt, kényszerzubbonyban tartott, esetenként csontsovány, alultáplált, mocsokban, nem ritkán a saját mocskukban fetrengő embereket láttunk. Mi a büdös, tetves életet magyaráz ez az ember? Azt magyarázza, hogy nem az a baj, hogy ilyen körülmények között élnek emberek, hanem hogy a sorosbérencek illegálisan fényképeztek. Hogy nem kértek engedélyt. Hogy nem szóltak előre. És nem az a kínja Cziberének, hogy az érintettek, vagyis a fenntartó és az illetékes tárca folytatólagosan elkövetett mulasztása miatt (nem, nem a dolgozókról beszélek, mert ők már egy éve is jelezték, hogy mekkora gáz van) gyerekek, felnőttek úgy tengetik a mindennapjaikat, ahogyan, hanem hogy kiderült, bazmeg. De mert a vizsgálataik szerint nem törvényesen derült ki, ezért semmi gáz.

Fel tudjuk ezt fogni? A Czibere hatáskörébe tartozó területen kiderült egy orbitális disznóság. Mi a következő lépés? Megtámadtak, rágalmaznak, Soros. Mindenki a helyén marad, visszalövöldözünk. Felvételek, fotók bizonyítják, hogy milyen méltatlan körülmények között élnek emberek, ezek meg szégyenérzet nélkül sumákolnak, tagadnak. Az egész ország pontosan így működik, ez a kormány sikerének receptje. Amit láttok, az nincs.

Czibere kolléga, a sunnyogó, álszent főnökével együtt nem vonul el szégyenkezve, lelkiismereti okokból a picsába, hanem elkezdik rugdosni azokat, akik (nem tudom, így volt-e) titokban, illegálisan dokumentálják azt a hihetetlen, borzasztó szartengert, amire egyébként a büdös életben nem derült volna fény. És nem számít, hogy az ott dolgozók segélykiáltásait a kutya nem akarja meghallani, nem számít, hogy még a súlyosan fideszes szakszervezeti vezető is tett feljelentést, nem számít, hogy mindenki látta a szemével, jön egy Czibere és belehányja az arcunkba: ne a szemünknek higgyünk, hanem neki.

Akkor megkérdezem így a végére: ha a gyerekek személyiségi jogait sérti, hogy felvételek készültek róluk, akkor az nem sérti a jogaikat, hogy a saját mocskukban fetrengenek csontsoványan? Ha a fotók illegálisan készültek, akkor minden rendben van? Akkor elég egyet sorosozni és a kockák a helyükre kerülnek? És megint senki nem tehet semmiről, megint nincsenek felelősök, mert Soros? Megy minden a maga útján tovább a szisztematikusan leépített szociális rendszer ürülékében? Az otthon lakói ugyanúgy vergődnek a nagy nemzeti nihilben és a testnedvekben? Ez lesz mindenre a megoldás? Hörögve, óbégatva sorosozni azért, mert másfélmillió megvezethető, zömében ugyanolyan szerencsétlen, nincstelen, nyomorult rettegő szavazata elég az örökre hatalomban maradáshoz? Hihetetlen, hogy hova süllyedtünk.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.