Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán egyszerűen képtelen és nem is hajlandó a valóság szintjén kommunikálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mészáros Lölö legjobb barátja, úgy értem, a szerencse és a jóisten által alkotott egyenlő szárú háromszög harmadik oldala a Modern Városok Programmal turnézott Salgótarjánban, az ország egyik, ha nem a legnyomorultabb megyeközpontjában, ahova fűt-fát ígérni ment és ahol kisszámú, de annál lelkesebb rajongói hatalmas szeretettel és gyengédséggel fogadták. Nézni is rossz a helyszínen készült fotókat, de talán nem teljesen haszontalan.

Az MSZP salgótarjáni polgármesterével tartott dögunalmas és igen kínos sajtótájékoztató végén (még nem tiltották be ezt a műfajt, de következik) néhány igen korlátozott számú kérdést lehetett intézni fénylő csillagunkhoz is. Semennyire nem meglepő módon a HVG újságíróját nem annyira a helyieknek beígért fejlesztések érdekelték, hanem – tekintettel Orbán sajtó előli kényszeres menekülésére és arra, hogy következésképpen nincs mód és lehetőség valódi kérdésekkel szembesíteni – sokkal inkább országos politikai témákról érdeklődött. A tényszerűség kedvéért idézni fogok:

HVG: – Azt mondják a Jobbikra, hogy (Simicska zsebében?) csicska pártot csináltak a pártból. Amikor még baráti viszonyban voltak Simicska Lajossal, a Fidesz és Simicska Lajos viszonyát hogyan jellemezné? 

– Tudja-e, hogy milyen bankpánikról beszélt Matolcsy György, aki azt mondta, hogy 2015 tavaszán négy városban négy órán keresztül volt bankpánik?

– Miért nem rengett meg még az ön bizalma Farkas Flóriánban?

Orbán: Most, hogy megtiszteltük a salgótarjániakat azzal, hogy idehoztuk a világpolitikát a megyeközpontba, röviden azt tudom mondani, hogy a Fidesz egy szuverén párt, mindig is az volt. 

Ami a Matolcsy elnök úr kérdését illeti, a bizalmam az töretlen. Meggyőződésem, hogy azt a gazdasági fejlődést, aminek eredményeképpen tegnapi napon azt lehetett bejelenteni, hogy a bérek januárban 10 százalékkal nőttek Magyarországon, azt annak a gazdaságpolitikának köszönhetjük, amelyet ő dolgozott ki. Úgyhogy mi tisztelői vagyunk és köszönöttel tartozunk neki. Ami az ő általa említett befolyásolási kísérletekre vonatkozik, arra pedig azt tudom mondani, hogy ezek folyamatosak és több irányból érkeznek. Elhárításuk komoly fölkészültséget és energiát igényel a kormány részéről. 

A harmadik kérdés pedig… Farkas Flórián… a magyar, a Magyarországon élő cigányoknak, roma embereknek, roma közösségnek vezetőre van szükségük. Mindig is szükségük volt vezetőre, a jövőben is szükségük lesz rá. Minden általuk választott vezetővel keresem az együttműködés lehetőségét.  

Hát így. Abba most még véletlenül se menjünk bele, hogy az ellenzék politikusai/polgármesterei (az a nagyon kevés) miért asszisztálnak ehhez a végtelenül szánalmas színjátékhoz, aminek lényege, hogy olyan helyekre is méltóztat ellátogatni őfényessége, amelyeket egyébként magasról leszar és megvet, ahol három óra erejéig emberszámba veszi a helyi elöljárót, hagyja magát körberajongani az összegyűlt elszánt hívek által, leígéri a csillagokat az égről, aztán majd lesz valami. Vagy nem.

Az viszont egészen elképesztő, és – másokkal ellentétben – én még mindig képes vagyok minden egyes alkalommal megrökönyödni azon, hogy mennyire veszélyesen, borzasztóan hülyének néz mindenkit ez az ember. A fenti videón a 42. perc körül látható, milyen pofát vág a miniszterek elnöke, amikor meghallja, hogy három darab, a salgótarjáni jótéteményekhez nem különösebben kapcsolódó kérdésre számíthat az ellenséges újságíró részéről. Az orra alatt elmormolt, megütközést jelző óóó, majd a cinikus világpolitikás beszólás véresen komolyan mutatja, hogy mekkora baj, ha egy üldözési mániás, cinikus, immorális gazember hatalomra kerül és tartósan ott is marad. Ez az ember tényleg azt hiszi, hogy ő szívességet tesz, amikor szóba áll a sajtóval, és ebből a meggyőződésből születnek aztán a fentihez hasonló válaszok.

A lelkes hívek lelkesedésén, imádatán és rajongásán túl a helyzet az, hogy az ország miniszterelnöke egyszerűen képtelen és nem is hajlandó bármilyen kérdésre – nem hogy egyenesen, tisztességesen -, de  egyáltalán válaszolni. Az, hogy a legsúlyosabb, közérdeklődésre számot tartó témákat ilyen impertinenciával kezeli, döbbenetes. Simicskával és a csicskasággal már foglalkoztunk, ahhoz semmit nem tudok/akarok hozzátenni, ellenben a második két kérdés jóval fajsúlyosabb.

Matolcsy György és Farkas Flórián egyenként és együttvéve is megtestesítője annak az erkölcsi romlottságnak, ami a kormány egészét jellemzi, ők azok, akik a legnagyobb pofátlansággal élnek vissza azzal, hogy közpénzek fölött diszponálnak. Bizonyíthatóan és látványosan pusztítanak és rombolnak, Orbánnak meg sokadik lehetősége lett volna elítélni az immoralitást és a polgárok ellenében ügyködő, őket meglopó gazembereket, ehelyett mellébeszélt és megerősítette Matolcsy agymenését.

Pedig Blöffgyuri pszihózisát egyetlen rohadt ténnyel nem tudták alátámasztani, de egyáltalán semmit abból, amit a kormány megdöntéséről lázálmodott. Egyetlen érvényes magyarázattal nem szolgáltak azzal kapcsolatban, hogy miről beszélnek, racionális gerinces érvelés helyett saját üldözési mániájukkal riogatnak és lassan állampolitikává emelik az elmebajt. A folyamatos támadások vizionálására azért van szükség (persze addig sem Farkas Flórián köztörvényes bűnözőről beszélünk), mert a Fidesz-kormány gazdaságpolitikája tokkal és vonóval együtt megbukott. Mind a fiskális, mind a monetáris, mind a jövedelempolitika terén, az adóreform totális csődje mindenki számára nyilvánvaló, aki nem síkhülye vagy fizetett tapsoló.

A 10%-os béremeléssel való melldöngetés helyett arról kellene beszélni, hogy miért ilyen pocsék a magyar gazdaság teljesítménye, hogy miért nem javult az ország versenyképessége, hogy a beruházások miért a 2010-es, válság utáni szinten stagnálnak, hogy miért nem erősödött a középosztály, hogy a naponta köpködött Uniótól érkező támogatások, a kedvező világgazdasági folyamatok és a külföldön dolgozó magyarok által hazautalt összegek ellenére is hogy sikerült csak egy szégyenletes 2% alatti gazdasági növekedést összelapátolni.

De Orbán egyszerűen képtelen és nem is hajlandó a valóság szintjén kommunikálni, és magyarázattal szolgálni arra, hogy egy milliárdokat eltüntető korrupt szarházi, meg a másik, meg a harmadik milyen alapon élvezheti egyáltalán egy ország vezetésének bizalmát. Márpedig egy normális ország normális miniszterelnöke kurvára nem keresi az együttműködés lehetőségét olyanokkal, akik lopnak, akik nem tudnak elszámolni a rájuk bízott közpénzekkel, akik magánzsebekbe forgatják a köz vagyonát.

Miközben állandóan kibúvókat keres a sikertelenségre, félrevezeti a közvéleményt az állandó háborús paranoiájával, Orbán azt is nyíltan vállalja, hogy tiszteli a maffiózókat és keresi az együttműködés lehetőségét közönséges bűnözőkkel. Igen, persze, ezt eddig is tudtuk, ezért fölösleges volt Salgótarjánig elcsámpázni és felállni a sámlira. Csak legyinteni nagyon nem kellene. Oda kellene írni a többi mellé és alkalomadtán elővenni. Lehetőleg akkor, amikor újabb felhatalmazást adunk a feneketlen szélhámosságnak.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.