Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megvárják, ameddig lövöldözni kezd, vagy elég, ha megharapja a takarítónőt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ideje lenne – bár már tegnap is késő lett volna – kötelező vizsgálatnak alávetni minden olyan közhivatalt ellátó személyt, aki akár egyetlen fillér közpénz, illetve életek, sorsok alakítása felett diszponál. Ez nem aljas támadás, nem gonoszság, hanem teljesen jogos elvárás. Ha úgy tetszik, önvédelem.

Valakik a Magyar Nemzeti Bankot szerették volna felhasználni arra, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon 2015 áprilisára (…) egy olyan nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el (…) egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a Magyar Nemzeti Bankot egyesek, szövetségeseink és barátaink, föl akarták használni arra, hogy megbuktassa a jegybank a kormányt.

Igen, ezeket a mondatokat Matolcsy György nyomta ki magából a február 22-i parlamenti beszámolójában. Mint kiderült, egyetlen egy szó sem bizonyítható, az pedig eléggé valószínű (már az elhangzáskor is az volt), hogy az egészből semmi nem igaz. Ezt az index.hu írta meg a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülését követően. Mondjuk én akkor lepődtem volna meg, ha bármi is bizonyítást nyer.

Az azonban feltétlenül aggasztó és ideje lenne elkezdeni izgulni miatta, hogy a jegybankot egy olyan ember vezeti – súlyos milliárdok fölött diszponálva – aki vagy hazug, vagy paranoiás, vagy egyéb mentális betegségben szenved, vagy ezeket kombinálja. És itt most nem Matolcsy erkölcsi kicsinységéről beszélek – pedig akár arról is lehetne, mert aki éveken át képes hazudni annak az embernek, akinek hűséget fogadott, az bármikor, bárkinek, bármiről képes hazudni – és még csak nem is a sutyerák, pitiáner ügyeskedéseiről, amikor közpénzből fizette a szeretőjét és annak rokonságát. Az egy dolog, hogy valaki morális romhalmaz – és erre is érdemes lenne jobban odafigyelni -, de amikor eléggé egyértelműen kiderül, hogy ugyanez a valaki mentálisan is – fogalmazzunk szépen – kihívásokkal küzd, akkor én nem tudom, hogy mire van még szüksége akár a társadalomnak, akár a felettes szerveknek. Megvárják, ameddig lövöldözni kezd, vagy elég, ha megharapja a takarítónőt?

Hinni nem akarom, hogy ne legyen természetes dolog ilyen pozícióban megfelelő szakorvosi vizsgálat. Éppen elég aggasztó dolog, hogy nyílt titok: Matolcsy György retteg a nyolcas számtól, de például az emberektől is, ezért kellett megszüntetni a látogatóközpontot. Egyéb vonalon sem lehet minden rendben körülötte, mivel saját testőrséget állított fel, vásárolt számukra annyi kézifegyvert és töltényt, amivel egy kisebb banánköztársaság egészen jól elháborúzgatna egy darabig. Kérdezni nem lehet – illetve a parlamentben lehet, csak válaszolni nem hajlandó, már amennyiben a blöffblöffblöff című kukorékolást nem minősítjük válasznak. És ne minősítsük, mert nem az.

Az áldott, békés bejglit mindenkinek, illetve a japán-magyar közös ősök bizonyítása a csecsemők seggén lévő – vagy nem lévő – piros pöttyök segítségével, szerintem mindenkinek megvan. Ha végigtekintünk Matolcsy György emberi kvalitásain, szakmai munkásságán és komolyanvehetőségén, erkölcsi tartásán és hozzáadjuk ezeket a se nem apró, se nem megnyugtató részleteket, joggal eshetünk pánikba.

Matolcsy György – és kivétel nélkül minden közfeladatot ellátó személy, ide értve Orbán Viktor miniszterelnököt is, aki éppen most hosszabbítja meg az üveghidat Lovasberényig, mégpedig közpénzből – elmeállapota egyáltalán nem magánügy, hanem a szó minden létező értelmében véve közügy.

Ha minden ilyen jelre csak derűsen legyintünk egyet, akkor hamarosan elérjük azt az idilli állapotot, amikor krónikus hazugok és dühöngő őrültek fogják vezetni ezt az országot és még örülhetünk is, ha hétvégi szórakozás gyanánt nem ránk fognak vadászgatni. Éles tölténnyel.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.