Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Miért retteg az Orbán nevű ember?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egész napos lótás-futás után most másztam fel a világhálóra és mindjárt a legszörnyűbb fotó jött velem szemben, amitől a hátamon tonnaszám indult meg a mirelit borsó. Népünk vezére, országunk megmentője, Európa védelmezője, Putyin jó barátja egy fotón. Salgótarjánban járt az Orbán nevű ember, amiben semmi fantasztikus nincs idáig. Fel is töltött (nyilván nem ő, hanem valaki, akit ezért fizetünk) pár fotót a Facebookra a nagy eseményről. Boldog emberek, mosoly, móka és kacagás. Az MTI fotó nem került fel a közösségi oldalra, pedig ez pontosabb látleletet ad az egész mai magyar politikáról, mint bármennyi statisztika egymás alá nyálazva.

A miniszterek elnöke valamire felmászott – talán székre, de csak remélni tudom, hogy nem ereszkedett senki négykézlábra a kedvéért – természetesen nyakkendő nélkül, kigombolt ingben. Prolik közé így kell menni, akkor közülük valónak érzik. A fotóról nem derül ki, hogy gumicsizma van-e rajta, de én már azon sem lepődnék meg túlzottan. Egy dolog azonban feltétlenül kiderül.

A fotón, amely lényegében csak néhány embert fog be a látóterébe, nem kevesebb, mint öt testőr látható. Öt. Kettő egymásnak háttal, összesimulva a bajtársiasság langymelegében, másik kettő a tömeget – mind a húsz embert, aminek a fele fotós – pásztázza, egy a háttérből figyel, ahonnan nagyobb a rálátás. Kigyúrt, kopasz testőrök védik a vezért.

A kérdés az, hogy kitől, mitől? Miféle vész fenyegeti egy jelentéktelen kis ország jelentéktelen kis miniszterelnökét Salgótarjánban? Mitől féltik ennyire, vagy mitől fél ennyire az Orbán nevű? Egyáltalán, mennyire reális és normális ilyen testőrséggel mászkálni Felcsút világhírű szülöttének?

Igazából nem csak most van az az érzésem, hogy retteg, de ez a kép jól megmutatja azt az életérzést, amiben fetreng az egész ország hosszú évek óta. Egyfajta paranoia telepedett rá mindenre és mindenkire, egyre sűrűbben, egyre nyomasztóbb módon. Az a vicces ebben, hogy Marika tanítónéni Kiskunlacházán sokkal indokoltabban paranoiás, mint Orbán Viktor Salgótarjánban. Mert ha Marika tanítónéninek nem tetszik a rendszer és ezt ki meri mondani, akkor igen gyorsan elveszítheti az állását. De nem csak ő, hanem a férje is, aki feltehetőleg szintén Kiskunlacházán dolgozik. És akkor Marika tanítónéni családjának reszeltek, mert ott van a háza, azt nem kötheti a hátára és nem költözhet máshová, ahol talál munkát. Eladni nem tudja, vagy csak annyiért, amennyiért máshol nem kap lakást. De Marika duplán meg van lőve, mert a csodálatos Klik bárhol utoléri és mehet ő az ország túlsó végébe is, nem lesz olyan iskolaigazgató, aki alkalmazni meri.

Mert ilyen a rendszer. És ezt a rendszert nem más rakta össze nagy műgonddal, mint az a rettegő kis pasas, aki Salgótarjánban egy széken állva rinyál a testőrök gyűrűjében. Szánalmas ez.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.