Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Neked hány életed van, nemzeti érzelmű, megrögzötten hívő, kormánypárti szavazó barátom?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A helyzet a következő: miután Némethrezsi múlt héten megállapította, hogy Magyarország azért fura hely, mert itt az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel (nem úgy, mint a kormány- és állampárt!);

miután a civilek levadászását Lázár azzal indokolta, hogy a civil szervezetek vagyonnyilatkozatait legalább olyan komolyan kell venni, mint a politikusokét (a mennyezet nem szakadt le, mert van egy ilyen szokásuk a mennyezeteknek);

miután a politikusok vagyonnyilatkozatának komolyan vevése szellemében a parlament mentelmi bizottsága semmi érdekeset nem talált Rogán Bűnöző-gyanús Antal vagyonnyilatkozatában,

az ellenzék megkísérelt ötpárti egyeztetés keretében érdemi vitát kezdeményezni a vagyonnyilatkozat-tétel rendjének megváltoztatásáról/szigorításáról. Ha már az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel, a kormánypárt viszont tiszta és becsületes, mint a múlt heti hó, amit sárgára színeztek a szerkesztőségi kutyáink, akkor – feltételezhetné a jóhiszemű halandó – semmi akadálya nincs annak, hogy a kormánypárt engedjen a szigorítási szándékoknak, és ezáltal felszámolja az ellenzék soraiban burjánzó korrupciót. Logikus? F*szt.

A sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek kezdetű népművészeti alkotás dallamára táncra perdülő országban ugyanis a kormánypárt egy nyolcadrangú Vas Imrét (Kósa Lala helyett, akinek a szentendrei választást kellett kommentálnia) küldött egyeztetni az ellenzéki pártokkal a semmiről: a Fidesz nem akar szigorítást.

A Fidesz szerint tudniillik már most is Európa egyik legszigorúbb rendszere alapján működik a politikusok vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége. Ráadásul az ellenzék szar javaslatokkal állt elő – pedig micsoda nyitottsággal álltak ezekhez a javaslatokhoz fideszék -, úgyhogy ezzel az egész baromsággal nekik nincs mit kezdeniük. Hadházy Ákos szerint Vas Imre a kamerába nézve is elmondta, hogy szerinte az a legnagyobb baj ezekkel a szigorú és korrekt vagyonnyilatkozatokkal, hogy a képviselők kézírása csúnya rajtuk.

Az, b*zmeg, csúnyán írnak az elvtársak. Tényleg ennyi a baj velük és a kirakatba való vagyonbevallásukkal. Hogy nem dől össze Nárcisz kutya rezidenciája ekkora égbekiáltó pofátlanságtól? Mert figyeljünk jól, polgártársak a bálványimádásban! Rezsiszilárd te is figyelsz? Amit az ellenzék – LMP, MSZP, Jobbik – végre konkrét és korrekt módon javasol, annak ez a lényege (egyelőre ömlesztve és az elhangzott érvek alapján nem véglegessé gyúrva):

  1. Vagyonnyilatkozatok helyett kötelező vagyonosodási vizsgálat, ergo önbevallás helyett az Állami Számvevőszék vizsgálja, egyensúlyban van-e a politikusok jövedelme a vagyonukkal, ahelyett, hogy hőre táguló és családi összefogás-szagú hazugságokkal kábítják az agyunkat az uraságok.
  2. A vizsgálat minden parlamenti képviselőt, kormánytagot, közjogi méltóságot, önkormányzati vezetőt, valamint az állami és önkormányzati cégek vezetőit érintené.
  3. A 21. századra való tekintettel kézzel írott, olvashatatlan fecniktől el kellene jutni valahogy az elektronikus dokumentumokig.
  4. Bővíteni kellene a nyilatkozók körét, kiterjesztve a kötelezettséget például a kormánybiztosokra is.
  5. Az egy háztartásban élő hozzátartozók vagyoni helyzetét is nyilvánossá kellene tenni.
  6. Elveszítené parlamenti mandátumát az a képviselő, akiről az Országgyűlés kimondja, hogy nyilatkozata valótlanságokat tartalmaz.

Tehát az ellenzék, amely korrupt mint a hétszentség – Rezsiszilárd is megmondta – azt javasolta a Fidesznek, jó lenne szigorítani ezen a konkrétan semmit nem érő rendszeren. Amelyről azt lehet elmondani, hogy jelen állás szerint maximálisan tök mindegy, van ilyen, vagy nincs. Egyetlen olyan vagyonnyilatkozat nem létezik, amiből érdemi információ kiderülne, ráadásul semmilyen következménye nincs annak, ha Tasó Lászlótól Orbán Viktorig random seggfej elfelejti beleírni a fél országot, ami időközben az óvodás gyerekének, a műkörmös feleségének, az írni-olvasni nem tudó cimborájának a nevére került.

Körmük szakadtáig védelmezik a korrupt, gennyes hatalmukat, és bizony téged is kiröhögnek, tisztelt bálványimádó polgártársam! Mert hogy magyarázod meg magadnak drága nemzeti oldalú barátom, hogy a fenti elgondolások baromságok, mert bezzeggyurcsánysoros és az elmúlt nyolc év?

Miért vállalhatatlan, teljesíthetetlen, az asztalról automatikusan lesöprendő követelés/igény az, hogy a közpénzből élő politikus az utolsó fillérig elszámoljon azok felé, akik bizalmat szavaztak neki?

Miért van rendben ezzel szemben az, hogy Orbán Viktor becsszóra kijelenti, hogy soha nem volt vagyonos ember és senkinek semmi köze ahhoz, hogy mibű zsírosodik a pereputty, közben meg pontosan lehet tudni, hogy mennyi a hivatalos jövedelme?

Mi az, hogy Rogán n-szer annyit költ, mint amennyit nyilatkozni méltóztat, a mentelmi kamubizottság pedig szemrebbenés nélkül közli, hogy nincs itt semmi látnivaló?

És az miért normális, hogy Lázár kiskorú gyerekei már 8 évesen milliomosok és ingatlan-tulajdonosok, miközben te még mindig az első saját tulajdonú ingatlanod részleteit törleszted közel az ötvenhez, és még a pofádba is dörgölik, hogy milyen szerencsétlen vagy?

Neked hány életed van, nemzeti érzelmű, megrögzötten hívő, kormánypárti szavazó barátom? Abból hányat ajánlasz fel ellopásra? Te tényleg elhitted, hogy mindenki annyit ér, amennyije van? És aki tőled lop és nem is hajlandó nyilatkozni arról, hogy mennyije van, az pontosan mennyit ér? Mit lehet elmondani egy olyan kormánypártról, amely átláthatóságot ígért, de nem szavazta meg az ügynök-törvényt és több ízben csuklóból utasította el bármilyen komolyan vehető vagyonnyilatkozat-tételi rendszer elfogadását?

Tisztelt névtelen Vas Imre! Bele lehet kapaszkodni egészen nyugodtan abba, hogy az Állami Számvevőszék funkciójával ellentétes lenne, ha ezen intézményt jelölnék ki a nyilatkozatok ellenőrzésére. Ennél csak az a nevetségesebb, hogy a parlament illetékes bizottsága végzi bejelentésre ezt a vizsgálatot. Láttuk már, pontosan tudjuk, mit ér a szervilis talpnyaló KDNP Vejkey nevű képviselője által vezetett bizottság munkája. Egy nagy rakás szart konkrétan.

Sem Rogán, sem Orbán, sem egyetlen korrupt g*ci ellen nem indult vagyonosodási vizsgálat. Mert a Fidesz maga a korrupció, a lopás, az elszabadult hatalmi arrogancia. Semmi nem mutatja ezt jobban, mint hogy az elmúlt nyolcévet korrupcióval vádoló teljhatalom újfent elzárkózik a közpénzpiócák (tisztelet a kivételeknek) vagyonosodási vizsgálatának szigorításától. A civileket vegzálnák, az egyszerű polgárt keresztre feszítenék, de magukra nézve nem érzik kötelezőnek a tisztességet. Hányingerem van tőletek, ocsmány bűnbanda!

Kapcsolódó görénységek:

És nem szégyellte beletolni az arcunkba

Nem az érdekel, mi van Orbán vagyonnyilatkozatában, hanem az, ami nincs benne

Aki kételkedik Orbán vagyonnyilatkozatában, az hazudik és lehetőleg főbe kell lőni

 

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.