Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha valaki még egyszer megkérdezi, hogy tudok-e jobbat, mint ami most van, a szívlapáttal verem pofán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tasó László nagy ember, még ha nem is akkora celeb, mint Rogán Cecília. Ebből adódóan nem foglalkoztunk vele, pedig van annyira dörzsölt szarházi, mint az első vonalbeli nagynevűek, akik repülőjeggyel igazolják, hogy ott se voltak. Azért foglalkozom az alábbiakban Tasó Lászlóval, mert korábban – amikor kiderült, hogy összekapirgált vagyonát tekintve igen szelektív a memóriája – elmulasztottam megemlékezni róla.

Most viszont a Magyar Hírlapnak egy olyan melldöngető, fényes sikereket megszellőztető, ritka gennyes interjút adott – lábjegyzetben a vagyonnyilatkozatából kifelejtett földeket és milliókat nyilvánosságra hozó Direkt36 oknyomozó portált perrel fenyegette -, hogy nem tűr halasztást a megpiszkálása. Egyúttal mély, őszinte tiszteletem a portál újságíróinak, akik már szállították is a következő, eltitkolhatatlan adag disznóságot Tahó Tasó Lászlóról és egyáltalán nem érdekli őket a jogi útra terelés lehetősége. Hogy kerek legyen a kép a Fidesz egyik vidéki kiskirályáról, rakjuk időrendbe a történéseket:

  • Tasó László, jelenleg fideszes képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésügyi államtitkára, aki korábban 20 évig volt Nyíradony polgármestere, éveken át úgy töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, hogy kifelejtett belőle értékes földeket (pl. egy 23 ezer négyzetméteres, 4 telekből álló földdarabot) és az utánuk járó több millió forint agrártámogatást. A területet egyébként az ő kezdeményezésére minősítette belterületté az önkormányzat. Hogy ez milyen előnyökkel jár, azt nem részletezem.
  • Tasó Lászlónak összesen 90 hektárnyi szántója és erdője van, amiken nyilatkozata szerint őstermelőként 8 millió forintot keresett tavaly. A területek után uniós és magyar állami támogatást is kapott, 2011 és 2013 között összesen 13 alkalommal, amiből csak 5 alkalmat vallott be, 3,2 millió forintról nagyvonalúan megfeledkezett.
  • Tasó László  egy 12 hektáros erdőről sem állított igazat: a terület,  – amire az államtitkár 30 millió forintos támogatást kapott, hogy építsen oda egy kilátót – a vagyonnyilatkozatában résztulajdonként szerepel vagy tíz éve, pedig a tulajdonosi lap szerint Tasó volt az egyedüli tulajdonos, egészen tavaly decemberig, amikor az erdő felét a feleségére íratta.
  • Tasó László egy idő után a Direkt 36 kérdéseire sem válaszolt, cserében fizetett provokációnak nevezte a tényfeltárást. Miután az Index újságírói Nyíradonyban próbálták szóra bírni az államtitkárt, Facebookon fakadt ki, majd törölte is gyorsan a posztjait. Ömlesztve idézem:

Korábban a választások előtti évben, de most már a ciklus felénél beindították a kommunista koreográfia szerint működő lejárató hadjáratot (…) ma minden határon túlment az Index és más orgánumok bandája (ma, azaz július 5-én – szerk.) A családi házunknál Nyíradonyban zaklatták a feleségemet és véletlenül az évek óta velem haragban álló, kukkoló szomszédomat kérdezték felőlem. Zaklatták az utcán a helyieket, akiknek kevés információjuk volt a gátlástalan akcióról (…) A Nemzeti Labdarúgó – Válogatott nagyszerű helytállása még egy darabig fékezi az indulatokat, de nem kell hozzá néhány hét, és megint jön a stadionépítések és a sporttámogatások elleni támadássorozat.

  • Tasó László július 18-án, hétfőn a Magyar Hírlapban a saját területén elért sikerek vázolása végén tagadott le újra mindent, ami vele kapcsolatban nyilvánosságra került:

Örülnék, ha összesen kilencven hektár szántóval és erdőterülettel rendelkeznék, de csak 48,47-et tulajdonlok, részben a feleségemmel közösen. (…) A szántók és erdőterületek után számomra kiutalt területalapú támogatás meggyőződésem szerint nem minősül jövedelemnek, nem is kellene feltüntetni. A rágalmakkal szemben azonban nem hogy elhallgattam volna azokat, hanem a termőképesség fenntartását támogató egyik tételnél ténylegesen kifizetett összegnél többről nyilatkoztam. A lejárató szándékú támadás nem előzmény nélküli, egy újabb helyreigazítás pedig nem teszi meg nem történtté az alaptalan vádaskodást, de ezúttal is jogi útra terelem az ügyet. (…) Szívesen számolnék be a meglévő földek többszöröséről is, de a magyar emberek szolgálatát választottam. A közösségek, a civil szféra megerősítésére, az értékeink megőrzésére vállalkoztam…

Nos, ez így igaz. A 7800 fős Nyíradony az évek során épült-szépült. Igaz, hogy brutális a munkanélküliség, és egy önkormányzati állás felér egy lottó ötössel (20 éves polgármesteri pályafutása alatt sokan voltak, akik elmondhatták, hogy nem árt jóban lenni a nagyúrral) a felújított középületek, virágos parkok, aszfaltos utak, sportcsarnok, uszoda, Trianon-emlékpark, kerékpárút mind azt bizonyítják, hogy nagyjából minden összejött Tasónak és szolgálta a magyar embereket. Az én személyes és mások köztudatába mégis úgy vonult be ez az okleveles tahó és korrupciómérőt kiakasztó fideszes szolga, hogy a Mit pofázol bele, kisanyám? kérdést címezte Szabó Tímeának a parlamentben.

A magyar emberek szolgálata és Orbán Viktor seggének kitartó nyalása mellett a jelenlegi államtitkárnak jutott arra is ideje, hogy népes pereputtyát és saját embereit beleállítsa a pénz útjába. A Direkt 36 jól időzített mai cikke szerint az elmúlt években több, nagyrészt közpénzből finanszírozott Nyíradony környéki beruházásnál tűntek fel hozzá kötődő emberek. Egy átalakított vadászkúriában (Gencsy Kúria), egy központi helyen lévő üzlethelyiségben és egy felújított ifjúsági központban is kedvező pozíciókat szereztek: unokatestvérek, titkárnők, unokaöccs feleségek, távoli rokonok nem tudtak félreállni a milliók útjából, amihez persze az önkormányzat is szívesen segédkezett. Tasó szerint ezek is mind mondvacsinált összefüggések.

Mindenkinek ajánlom a Direkt 36 cikkét, egyetlen passzust emelek ki, hogy összgezni tudjak:

A pár éve még lerobbant kúria magánszálláshellyé alakítására mintegy 38,3 millió forint közpénzt ítélt meg egy állami hivatal még 2011-ben. A felújítást és átalakítást egy közhasznú egyesület vezetőjeként Tasó László akkori nyíradonyi polgármester, jelenlegi közlekedésért felelős államtitkár irányította. A felújítás után egy hónappal az önkormányzat a szépen kipofozott épületet 1 millió forint körüli összegért adta el a közhasznú egyesületnek, amely tagjainak többsége Tasó korábbi munkatársa vagy rokona.

Nekem nincsen több kérdésem. Kib*szottul unom már, hogy minden nap ez van. És nem elég, hogy ez van, ők sértődnek meg, ők fenyegetőznek, a korrupciótól messzire bűzlő, zselézett hajú megbízható káderek fenyegetik a szabadnak vélt sajtót és lejáratásról pofáznak. Odarakod eléjük a bizonyítékokat és nekiáll habzani a szájuk, hogy belegázoltak a becsületükbe, hogy őket rágalmazzák. És arról még nem szóltam egy szót se, hogy amikor az újságírók becsengettek az amnéziás Tasóhoz Nyíradonyban egy perc alatt lecsapott rájuk a rendőrség. Miről beszélünk akkor?

Arról beszélünk, hogy ennek is van pofája „felszínes információkra”, „légből kapott teóriákon alapuló mondvacsinált összefüggésekre” utalgatni. Van bőr azon a kisminkelt pofáján arról elmélkedni, hogy újságírók csakis a lejáratása miatt dolgozhatnak és lebegteti a büntetőpert és a személyiségi jogi pert. Zsinórban kétszer is kiderült (csak Tasó kapcsán, csepp a tengerben, tudom), hogy Orbán egy notórius hazudozó, akinek szintén volt bőr azt állítani, hogy aki nem a valóságot mutatja be a nyilatkozatában, az bűncselekményt követ el.

Itt van Tasó elvtárs, és sehol a bűncselekmény megalapozott gyanúja, sehol a hivatalból nyomozás, mentelmi jogról és összes tisztségről való lemondás, dehogy. Bilincs nem kattan, nem lángol Nyíradon, sőt: a helyiek rendes emberként ismerik a maga felé hajló kezű, hatalmával visszaélő, megélhetési keresztényt. Azt hiszem, ideje lenne máshonnan megfogni ezeket az ügyeket, mert ha van térkő és Trianon-emlékpark, el lehet lopni akárhány milliárdot, nem üti meg az ingerküszöböt. Laci jó ember, szeretjük, imádjuk, hálásak vagyunk neki, minden fasza. Közben meg az ilyen évtizedeken átívelő lopásokat, sunnyogásokat profin összehangolt maffiaszervezet bonyolítja. Ez pedig ma Magyarországon a Fidesz. És semmit nem ért belőle a paraszt.

Elkeserítő, hogy miközben az ellenzéknek már régen rá kellett volna szállnia ezekre az ügyekre, közérthetően emberről emberre járva elmagyarázni, szájba rágni, hogy a földesúr miként verte át őket évtizedekig, a nagy nihil van. És Tasó nagy pofája hallatszik csak, amint kikéri magának, hogy lopáson, csaláson, hazugságon kapták. Ez az ország a szervezett bűnözés gazdasági és politikai fogságában sínylődik. Átlagon felül tahó, korrupt szardarabok diktálják a tempót, évtizedek óta a hatalom közelében nyomulnak, de a vagyonnyilatkozatukat sem képesek helyesen kitölteni. Majd mikor rajtakapják őket, a szellemi nyomorék Habony utasításait követve fújja, amit megtanítottak nekik: lejárató kampány folyik ellenük.

Tasó a tökéletes megtestesítője a beképzelt kiskirálynak, aki röhögve lopja meg a tapsolva bégető birkákat, majd kioktatóan utasít el minden számonkérést, közben összekacsint a mellette ülő maffiataggal, hogy jól átb*sztuk ezeket. Ha a helyzet úgy kívánja, ájtatos pofával teríti magára a keresztény köpönyeget és játssza el a magyarságért az életét is feláldozó nép szolgája szerepet. A begyepesedett agyú, szocialista reflexekhez szokott seggnyaló utolsó kártyája: fizetett provokációt kiáltani.

Hát nagyon bízom benne, hogy ha már a főg*ci továbbra sem hajlandó beáldozni egyetlen mélykorrupt csicskáját sem, akkor ez a marha tényleg perelni fog. A nem létező becsületéért. Remélem az ügye nyilvánosságra kerül és remélem – Rogán mintájára – kihullanak a csontvázak a szekrényből. Még szerencse, hogy Lázár János éppen múlt héten hazudta, hogy nem kellenek nekik az olyan emberek, akik csak kínos ügyeket hagynak maguk után. Hát itt van egy kínosnál jóval kínosabb ügy. Aminek azért nincs azonnali következménye, mert a paraszt nem érti, az ellenzék cinkos, a szabad sajtót pedig megfélemlítik. Ha valaki tőlem még egyszer megkérdezi, hogy tudok-e jobbat, mint ami most van, akkor a szívlapáttal verem pofán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.