Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Aztán majd a hajunkra kenhetjük Hoffmann Rózsi általános műveltségét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostmár nehéz eldönteni, melyik a véresebb gyalázat: hogy minden idők legpocsékabb PISA-eredményei után egy héttel a miniszterek elnöke változatlanul kínosan kerülgeti és bagatellizálni próbálja az illetékes miniszter felelősségét (aki a maga rendjén, vagy az, hogy a kretén magyar oktatási reform koncepcióját lefektető és sikeresen elindító, azóta visszavonultatott ex-MSZMP-s káder államtitkár szerint nem is cél, hogy kompetenciákat javítsunk és esetleg felzárkózzunk a világhoz, ha bibliaismeretből és múzeumi versenyeken amúgy is kenterbe vágjuk a világot. Naugye.

Nehéz arra emberi hangon reagálni, hogy miután nem csak régiós vonatkozásban, nem csak európai összehasonlításban, de önmagához képest is páratlanul sokat romlott a magyar oktatási rendszer teljesítménye, mind Rózsi ténsasszony, műveletlen, de legalább hazug némber is, mind maga a leginkább érintett Balog emberszerű miniszter elmúltnyolcévezik. A történelmien rossz eredmény még a korábbi, MSZP-SZDSZ-es korszak oktatáspolitikájának következménye, a fideszes „reformok” még nem éreztethették a hatásukat, mert az azok alapján tanított gyerekek még alsósok.

Miért is kellene lemondania következésképpen Balognak – kérdezi Balog megrökönyödve – hát hiszen ő örökölte a szart, és most dolgozik a kijavításán. Na meg, ugye hogy nem ő tartotta a matekórát? És végképp mindent megmagyaráz, hogy az Orbán nevűtől kapta a mandátumát, és amíg ő azt nem mondja, hogy elég, addig mégis miért kellene önként, fejet lehajtva távoznia? Nem, Balognak jelentést kell készítenie a saját mocskáról, és majd annak fényében formál véleményt a fényesen zavarodott tekintet. Mármint arról, hogy a diákok, vagy a tanárok nyakába kell varrni a kudarcot, hiszen Balogot mégiscsak ő nevezte ki, tehát Balog tévedhetetlen és köszönjük meg szépen, örüljünk neki.

Végül is egy nyilvánvaló buktát nem tudomásul venni, mások nyakába varrni, és/vagy különféle nevetséges indokokra hivatkozva mentegetni, fél siker. Vagy tán egészen az. Ez történik most éppen. Lázártól Orbánig, Hoffmannól Palkovicsig a legkisebb gondjuk is nagyobb annál, mint hogy legalább ebbe a kérdésbe férfiasan beleálljanak.

Az is igaz, hogy ott, ahol egy miniszterelnök az elmúlt hat év fényes sikerei után sem érzi úgy, hogy megszégyenülve, bocsánatért esedezve ki kellene állnia és töredelmesen bevallania, hogy stadionokba, térkövekbe, Mészáros Lölö félanalfabétába, a maffiakormány holdudvarába, Rogán milliós rongyrázásaiba, Matolcsy hősszerelmes családi vállalkozásaiba fojtotta bele a magyar jövőt, ott egy Balog-kaliberű semmihez nem értő papnak sincs oka lemondania a székéről. A miniszteri felelősségvállalás helyett a kontraszelektált államapparátus félművelt, bukott katonája azt mossa bele az arcunkba, hogy a bibliai ismeretek terén ráverünk a világra, hogy a magyarbálint tehet róla, míg a szotyolaköpködő elcseszett futballista-jogász azzal kábít, hogy a konkrét eredmények mellé még mindig jelentésekre van szükség ahhoz, hogy tisztán lássuk a rothadás mértékét.

Hetedik éve megy a kommunikáció arról, hogy jövőre már jó lesz, hogy nem lehet egyik napról a másikra, hogy az elmúlt hét év előtti elmúlt nyolc év keserves öröksége nyomja a vállunkat, hogy azért szar ez most, mert már 10 éve is szar volt, és erről mindenki más tehet. Azok, egyedül azok nem tehetnek soha róla, akik csinálják, alakítják, gyúrják ilyenre, amilyen most. Jelen esetben a magyar oktatás gyászmenetet idéző hanyatlása.

Rózsika szerint nincs tragédia, Balogzoli szerint nem olyan rossz a helyzet, Palkovics szerint a teszt nem jó, Rétvári úgy tudja, máshol sem rózsás a helyzet, mégsem lángol Európa, Orbán meg leszarja a számokat, ő jelentésekből ért. Én nem tudom, hogy megbűnhödte már e nép, vagy még mindig élvezi? Nem, nem kizárólag a PISA-teszt eredményei mutatják, hogy hova sikerült hetedik éve leküzdeni a soha nem a versenyképességéről híres, de ilyen mélyen még egyszer sem volt magyar oktatás színvonalát. De úgy tenni, mintha semmi jelentősége nem lenne ennek az egésznek, és nyíltan kijelenteni, hogy nem cél a kompetenciák tengerentúli oktatáshoz való felzárkóztatása, mert a múzeumban mi vagyunk a királyok, egészen borzasztó.

Amikor a tanárok bátrabbik része hangosan üvöltötte, hogy nagy baj van, elvtársak, akkor letagadták a problémát, gyurcsáynbajnaiztak és Soros-féle összeesküvést vizionáltak az elégedetlenség hátterébe. Most, amikor a számok, a statisztikák is mutatják, hogy kurva nagy baj van, a tanárokra, a diákokra mutogatnak és más olyan tesztekre, amikben történetesen nem hajtjuk a seregeket. Annyira nem értenek semmihez, annyira fogalmuk nincs mi lenne az egészséges koncepció, hogy a TIMSS felmérést lobogtatják a PISA-méréssel szemben, hogy bezzeg abban jók vagyunk, és segítség nélkül felismerünk egy múzeumot, vagy egy bibiliát. Holott az előbbi teszten hozott jobb eredmény pontosan a rongyosra izzasztott, nyomorék-hazug kifogásaikat cáfolja (a Rózsiét, a Palkovicsét és a Balogét egyszerre): a pedagógus megfelelően átadta, a diák kielégítően jól bebiflázta a tananyagot (ezt méri a TIMSS), alkalmazni az elsajátított tudást azonban képtelen (ezt méri a PISA).

Dilettáns, népnyomorítóék szerint ez rendben van, és de sőt: most jön a képbe a jó király, a mindenki felett álló igazságos fényestekintet, az elcseszett futballista, aki jól megszakérti a statisztikákat és az összefüggéseket. Megérdeklődi, hogy a félkegyelmű alázatos csicskák miként boldogulnak a futószalagon hülyének nézett alattvalókkal. Aztán majd pénteken a megszokott helyen és időben előadott imában megígéri, hogy ő egyedül a fél kezével mindent helyrehoz, amit ezek amúgy jól csináltak, csak ne lett volna az az elmúlt nyolc év.

Aztán még mielőtt a Rózsi ex-MSZMP káder kísérleti kretinizmustól bűzlő egyentankönyves, túlterhelésben világbajnok, informatika-mentes, kreativitást nem igénylő, hit- és erkölcstannal, foltokban kortárs migránsozással elárasztott, máshol bevált szakmai szempontok helyett az ideológiai agymosást hajszoló NER-tantervének beérnek a gyümölcsei, majd jól kilépünk a PISA-ból. Ahogyan a korrupcióellenes nemzetközi programból is milyen jól kiléptünk, és egyből megszűnt a korrupció.

A digitális és funkcionális, versenyképtelen analfabétáink a hajukra kenik a senkit nem érdeklő lexikális tudásukat, ugyanolyan félműveltek lesznek, mint Rózsika, aki nem tudja mi a különbség a XII. és XIII. század, vagy templom és kápolna között, miközben Balog Zoltán, az Orbán-dinasztia lelkésze államfőként ússza meg azt a rombolást, amit az egészségügytől az oktatáson át a szociális ellátórendszerig véghez vitt. Az igazságos, hatalmas király pedig hadat üzen Finnországnak, ahol az idióták stadionok helyett oktatásba ölik bele hosszú évek óta az adófizetők által összetalicskázott pénzt. Ámen.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!