Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Napról napra szánalmasabb küzdelmet vívtok a valósággal, és ezen nem változtat az sem, hogy fapofával, vagy vigyorogva kenitek a fekáliát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mit kell csinálni miután minden idők legcsúfosabb PISA-eredménye megszületik? Először is két napig a legmagasabb kormányzati és miniszteri szinten kussolni ildomos. Majd a harmadik napon ki kell állni kormányinfót tartani és ott el kell magyarázni, hogy a hülyék is megértsék:

Nincs olyan politikus, aki meg tudja mondani, hogy kellene úgy tanítani, hogy jobb legyen a szövegértés, ezt tudósok és tanárok tudják megmondani. Egy oktatáspolitikus sem mer arról dönteni, hogy mit ne tanuljanak a gyerekek, például hogy a görög irodalmat ne három hétig, csak három napig tanítsák. Erről óriási vita robbanna ki. (…) Balog Zoltánnak mennie kellene?! Ne vicceljen! Nem ő tartotta a matekórát. A felmérés eredményeit nem lehet a kormány tagjain számon kérni, nem ők tanítottak és nem ők töltötték ki a tesztet.

Tehát miután Balog tiszteletes fennhatósága alatt Hoffmann asszonyságtól Palkovics Lacával bezárólag Czunyinén keresztül a kormány megteremtette a kereteket – Lázár szavaival élve -, most itt az ideje, hogy akikért ők ilyen lázasan dolgoztak, azok megtöltsék tartalommal. Annál is inkább, hogy Magyarország az EU átlagánál többet költ oktatásra (!), tehát az oktatás eredménye java részt azon múlik, hogy mit tanítanak azok, akik csak ilyen szinten voltak képesek felkészíteni a nagyon hülye gyerekeket, akik aztán ilyen gyalázatos eredményt produkáltak. Miközben Gázár János szerint a kormány természetesen elvitte a balhét azért, amiért őt terhelte a felelősség, és ne tessék már mindenért a kormányt hibáztatni.

Erről szólt a kimagyarázás- és mentegetésügyi miniszter tegnapi eszmefuttatása, amely bizony a csirkefarhát-utalványok kézbesítési módszertanáról szóló előadását is jobbról előzte. És még mindig volt mondanivalója, miközben a bárgyú Balog Zoltán szennyes ruháját mosta-mosta. Hogy azt mondja: nem méltányos számon kérni Balog Zoltánon, hogy nem tudja, mit takar a funkcionális analfabéta kifejezés. Pedig tényleg nem tudja a barma, ő abban a hitben élt, hogy aki el tudja olvasni a szöveget, meg is érti azt. Ezzel szemben Lázár tudja, mit jelent a szó, mert polgármesterként volt dolga vele, Balog viszont nem volt polgármester.

Nos, így állunk, innen kellene valamit kezdeni azzal, hogy a kormány Lázár mosdatlan száján keresztül hétről-hétre letolja a gatyáját és belepisál az arcunkba. Márpedig ha van ember a kormányban, aki nem hülye, mint a turulszaros anyaföld, cserében aljas és alattomos, az pont ez az ember: aki tökéletesen tisztában van mindazzal, ami történik, de csakazértis rezzenéstelen pofával állítja az ellenkezőjét.

Azt felböffenteni, hogy a 400 forintért kézbesített, nyomorék Bözsi-utalvány drágább, mintha helyismerettel nem rendelkező biztonsági erőkkel felszerelt kormányhivatalnokok vinnék házhoz a jóságot, sehol nincs ahhoz képest, mint azt állítani, hogy pusztán azért, mert valaki az oktatásért felelős miniszter, önmagában nem indok arra, hogy felelőssé tegye bárki is az oktatás csapnivaló állapotáért. Egy olyan példát nem tudok említeni, amikor a kormány vállalta volna a felelősséget az elcseszett jelenért. Még a visszavont vasárnapi boltzár indoklásába se fért bele egy bocs, elbasztuk.

Nézzük az alapvető megtévesztést: Magyarország az EU átlagánál többet költ oktatásra. Kár, hogy ennek ellenére, miközben az OECD‑országok GDP‑jük átlagosan 5,2%‑át (amelybe az állami és a magánráfordítások is beletartoznak) fordítják az oktatási intézményekre az alapfokú oktatástól a felsőoktatásig, Magyarország már csak a nemzeti össztermék 3,93 százalékát fordítja erre a területre (2003-ban ez még 5,9% volt). És ez csak egy része a katasztrófának.

A legalább ennyire fontos része, amiről soha nem esik szó, hogy miközben Lázár is a lexikális tudást mérő TIMSS-felméréssel döngeti a mellét (mellesleg ebből az is kiderül, hogy a tanárok tökéletesen átadták az ismereteket, a gyerekek pedig meggyőzően bebiflázták), a PISA-teszt pontosan azt méri, ami ebből a 21. század kihívásait tekintve alkalmazható. Mint kiderült, a jó keresztények és engedelmes alattvalók nevelésénének szellemében az elsajátított tudás gyakorlati alkalmazása sokadrangú kérdés. Nem is lehet ez másképp, miután Hoffmann Rózsika már 2010-ben világossá tette, hogy a kompetenciafejlesztés helyett a hagyományos műveltség közvetítése az iskolák feladata. A totál hasznavehetetlen tudás átadásának nemes céljával Rózsi sikeresen elindította, Czunyiné Palkovics pedig nyélbe ütötte az oktatás lefejezését. Ennyi történt. Ezért üvölöttek, tiltakoztak a tanárok, de senkit nem érdekelt.

A kormány jobban tudta, hogy a Klik vízfeje jobban tudja. Hogy egy kurva krétát ne lehessen úgy megvenni, egy égőt úgy kicserélni, hogy a samesz elvtárs a pártközpontban ne adta volna az áldását rá. Hogy az úgy jó, ha beszántjuk, szétlopjuk a tankönyvpiacot a silány uniformizált egyentankönyvek és néhány haver kedvéért, hogy a tanárokat adminisztrációs feladatokkal nyomorítjuk meg ahelyett, hogy hagynánk érdemben tanítani őket. Hogy azért és addig államosítottunk, amíg az önkormányzatoknak semmi közük nem lett saját településeik iskoláihoz. Reform, nem igaz, Lázár? A szakmai érveket az asztalról lesöprő, a tanárok kifárasztására játszó fenyegetőzés? Hogy politikai megrendelésre sztrájkolnak és elégedetlenkednek, mi? Az.

Pedig erről beszéltek, egy éve ezért vonultak utcára. Hogy ne hozzá nem értő politikai agyhalottak dilettáns, esetleges intézkedéseinek szolgáltassátok ki az oktatást. De leszartátok, és most azzal jössz, hogy ti semmiről nem tehettek és nem Balog tanítja a matematikát? Te cinikus, szégyentelen senki! A kormányzás továbbra sem egyenértékű a kommunikációval és azzal, hogy valakire folyton rátoljuk a felelősséget, és minden el van intézve. Az egymásnak ellentmondó, káoszt, zűrzavart és átláthatatlan bürokráciát generáló baromságaitokért képes vagy ráverni a szart a tanárokra, diákokra? És vigyorogva megkérdezni, hogy ugyanbiza az inkompetens, segghülye Balognak miért kellene lemondania, egyáltalán hogy merül fel ez?

Hát ha nem neki, akkor neked kell lemondanod! Azért, mert nyíltan beszélsz arról, hogy soha nem hallottál még vezetői felelősségről (honnan is hallottál volna?). Ha életedben dolgoztál volna a piacon, akkor tudnád, hogy nem a szalagmunkásba rúgunk bele, ha a nyolcadik cégvezető elfogyasztása után is veszteséges a cég. Hogy hiába hívják Hoffmannt Czunyinak vagy Palkovicsnak vagy Balognak, rohad az egész. Ha véletlenül jó eredményt sikerült volna elérni, akkor meg két téglával verdesnéd a melled, hogy a magyar kormány érdeme, ugye? Ahogy szoktad. Hogy ha a kórházi fertőzések tizedelik a lakosságot, akkor azt tehet róla, aki szóvá teszi? Hát hogyisne.

Te utolsó szarházi, akit azért tartanak, hogy bármit kimagyarázzon! A tanárok ugyanazok, mint 10 éve, a diákok nem hülyültek el két Fidesz-mandátum alatt, csak egy dolog változik: a nem létező oktatási tárca körüli nevek. A hulladéknak is szar tankönyveitek, az önkényesen meghatározott óraszámok, a nemzetinek kikáltott agymenéseitek. Ezek után újra közellenséget csinálni a pedagógusokból minden ordas disznóságok legalja.

Lázár, egyre gyengébbek a soha nem volt érveid, egyre silányabbak, átlátszóbbak és pofátlanabbak a kommunikációs mutatványaid. Ha fejbe rúgok valakit, akkor nem én tehetek róla, hanem az illető, mert miért sétált a lábam irányába, nem igaz? Napról napra szánalmasabb küzdelmet vívtok a valósággal, és ezen nem változtat az sem, hogy fapofával, vagy vigyorogva kenitek a fekáliát. Csakhogy egyre világosabb mindenkinek, hogy ti szartatok az oktatás asztalára (is), hiába mutogattok mindenki másra. Nem kevés bátorság kell ehhez, amit lenyomtál tegnap, de megnyugtatlak: jövő héten még rosszabbul fogod érezni magad a bőrödben. Mert előbb-utóbb elfogynak a bűnbakok, a Sorosok, Gyurcsányok, tanárok, diákok. A morális züllésnek is vége lesz egyszer. Aztán majd lesz időtök Baloggal megvitatni, hogy melyikőtök a funkcionális analfabéta.

adomany

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!