Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Bandi, te fekete lyuka minden kormányok legsötétebbikének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már.

Ám ha engem kérdezne bárki (nem kérdezett), akkor mégiscsak azt mondanám, hogy az alábbi groteszk mutatja meg legnyilvánvalóbban, hova süllyedt és merre tart a Tállai Andrások által foglyul ejtett ország két disznótoros népnemzeti mulatság között:

Ez itt fent nem a hejőkeresztesi falusi kocsma tulajdonosa, hanem az adóhatóság vezetője, egyben parlamenti államtitkára annak a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, amely Lázár János sóhivatala szerint (ITT írtunk erről) hivatott lenne megválaszolni a kérdést: mi a búbánatos franc kerül 15 ezer forintba a névértéken 10 ezer forintos Bözse-utalványon, amelynek tervezett, mindennél botrányosabb kézbesítési módjával kapcsolatban meg ITT borult el az agyunk.

A fenti Tállai Miakérdés? Andrásról nehezen tudom eldönteni, hogy megjárta a fejét a korábban betolt pálinka, esetleg gyomorsüllyedést kapott a ráküldött disznótorostól, mert azt mégiscsak méltatlan lenne feltételeznem, hogy azért nem érti a kérdést mert (Vida Ildikó legalább az angol nyelvű kérdésekhez kért tolmácsot) ennyire buta és sötét. Pedig a megfejtés valahol emitt lészen.

Tállai Bandi azt sem tudja, mit kérdeznek tőle. Elvileg nem lenne szégyen, ha második nekifutásra legalább megértené a kérdést, ami közvetlenül annak az intézménynek a komptenciakörét érinti, amely őt is foglalkoztatja, ahol ő is magas tisztséget tölt be, és érdemben válaszolna valamit. Valami értékelhetőt lehetőleg.

Mi a kérdés?

Tállai Bandi viszont második nekifutásra sem érti a kérdést, nincs tudomása arról, hogy a kormány nem emelte meg 10 ezerről 15 ezer forintra a nyugdíjasoknak szánt alamizsnát, hanem a 10 ezres alamizsna jelent 15 ezres állami kiadást, ezért megvilágosodást mímelve nyomja a rizsát:

Úgy gondolom, hogy a kormánynak joga eldönteni, hogy most 10 ezer forint legyen, vagy 15 ezer forint. A kormány ülésén fog megszületni, hogy ez az összeg mennyi lesz. Ha a Miniszterelnökség ezt javasolja, nyilván megvitatja a kormány. 

Mivel Tállai Bandinak változatlanul halvány fogalma nincs, miről is szól ez a beszélgetés, határozottan nem találja soknak, hogy a nagylelkű farhát-kupon, ami simán megúszható lett volna 10 ezerből, amennyiben mondjuk nem propagandára használják az intézkedést, az következésképpen 15 ezerbe kerül:

Nem tartom soknak, mert a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi a költségvetési bevételek, hogy akár a 10 ezer, akár a 15 ezer forintot tudja finanszírozni az állam. 

Tállai Bandit semmi nem tudja kizökkenteni abbéli nyugalmából, ami – saját élete (és az általa kiszolgált rendszer lojális) mellékszereplőjeként és totális kívülállóként – a nyakába zúdult. Azt mondták, hogy a Magyar Posta 480 forintért kézbesítené a levesnek valót, és az drága, akkor ez a megoldás nem drága, kedves Bandi bá’ az értetlenkedésben?

Már melyik?

Hát az, basszus, amiről itt örökkévalóságnak tűnő pillanatok óta nyomjuk a süketek párbeszédét. Hogy tudniillik 10 helyett 15 ezerbe kerül a kampányszemfényvesztés:

Nem arról szól, hogy ez drága, hanem hogy ezt az emberek kapják. És az embereknek lesz ezzel több, jobb. Tehát itt nem arról szól a dolog, nem azt kell vizsgálni úgy gondolom, hogy valami költséges, vagy nem költséges. Hát ha egyszer tudja az állam biztosítni (!) és az állami költségvetés úgy, hogy ez nem okoz finanszírozási problémát, akkor miért ne adhatná a kormány oda? 

Bandi, te intellektuális Mariana-árok, te fekete lyuka minden kormányok legsötétebbjének! Hát ennyi energiával a minisztériumi portást vagy a sofőrödet is megkérdezhette volna a Hír Tv. Hát honnan is tudhatnád pont te, hogy az Erzsébet-utalvány adóköteles, és hogy mi kerül miért annyiba, amennyibe, hogy miként pakoljátok egyik zsebetekből a másikba a költségvetési pénzeket? Vida Ildikó angolul nem tudása szánalmas, majdhogynem bocsánatos hiányossággá szelídül eme 1 perc 40 másodpercbe sűrített szégyenletes performansz mellett.

Most akkor vagy az van, hogy ki kellene deríteni nagyon sürgősen, mégis ki a franc irányítja a NAV-ot valójában, és tényszerűen ki felel az adóügyekért az NGM-ben, amíg Tállai országosan kolbászt tölt és szalagot vág, mert a legbutább gazdasági-pénzügyi analfabétára nézve is méltatlan, hogy ez az ember az lehet ma Magyarországon, aki.

Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig -,  mégiscsak a NAV elnöke, b*sszameg! Aki elvileg azért felel, hogy az állam forintcsilliárdokat szedjen be az adófizetőktől, aztán hogy hova tűnik az a sokezermilliárd, mit érdekli őt, egyáltalán honnan kéne tudnia.

A magasan kvalifikált téeszelnök közben egy egyszerű kérdést nem tud értelmezni és kapitális baromságokon kívül ötödik nekifutásra sem képes egyebet kipréselni magából. Tállai egyszerűen nincs képben azzal kapcsolatban, ami a dolga, a munkája, a feladata lenne. Képtelen megmagyarázni, hogy miként lesz a 28 milliárdos szavazatvásárlásból 42 milliárdos botrány. (Most szólok, hogy ebben a 15 ezerben ezek szerint még mindig nincs benne Valton Lajos biztonsági őreinek fizetése, ha már a felháborodott kormány- és járási hivatalnokokból ingyen csinálnak hülyét.)

A látványos és leplezhetetlen ostobaság, iskolázatlanság, műveletlenség, az alkotmányosan garantált hülyeség mintegy alapkövetelmény ahhoz, hogy valaki az uborkafa tetejére felkapaszkodhasson a NER-ben. Hát persze, hogy nem drága, Tállai félanalfabéta semmihez nem értő Bandi! Nektek semmi nem drága, amit tetszőleges ötletbörzéiteken kiagyaltok, és amit aztán – mint most is – az adófizetők pénzéből nagylelkűen osztogattok. Elvesztek az emberek egy részétől, nagylelkűen odaadjátok az emberek egy másik részének, és várjátok a tapsot és virágesőt. 28 milliárd szavazatvásárlásra sok, 42 milliárd meg mégtöbb, és hogy a vége mennyi lesz, arról sejtésünk sincs. Ahelyett, hogy ezt az egészet a nyugdíjjal azonos elbírálás alá eső juttatásnak minősítettétek volna, és akkor Tállainak sem kellett volna félrebeszélnie.

Ettől még félelemetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát. Amiben az a legszörnyűbb – utalványokon átívelő tanulság ez -, hogy a NER pontosan ilyen buta, semmire nem jó, értetlenkedő, segghülye idiótákat akar kineveleni, mint Tállai. Akik azt sem tudják, melyik világon vannak, merre nyílik az ajtó, de mennek, csinálják, taposnak, csörtetnek ameddig kő kövön nem marad körülöttük.

Utóirat: Ez legalább annyira szomorú, mint ez a konkrét, fölöttébb méltatlan cirkusz, amely jelen állás szerint abban a fázisban tart, hogy Lázár visszalépett elmebeteg kézbesítési javaslatával kapcsolatban és mégis a kurvadrága Magyar Postára bízzák a könyöradományt. Pedig akár Tállaira is bízhatták volna. Két disznóvágás közé belefért volna.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.