Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezen már sem röhögni, sem hányni nem lehet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt mondja Lázár János rókavigyorú tótumfaktum és kimagyarázásügyi kormányoszlop: nem ám hogy a kurvadrága posta viszi házhoz azt a végtelenül megalázó, jótéteménybe csomagolt 10 ezer forintos könyöradományt Harrach Péternek meg Tarlós Istvánnak, hanem van erre fürge-olcsó kormányhivatalnok bőséggel.

Lázár János, a rituális kormányinfónak becézett csütörtöki stand-up királya tegnapi bejelentésével nem a Showder Klub és a Hírcsárda közös karácsonyi műsorában vendégszerepelt, hanem véresen komolyan adta elő a fejszámolási bűvésztehetségében gyökerező impertinánciát. Ezt agyalta ki, ezt izzadta ki magából a kormánynak csúfolt izé. Hogy mivel a posta túl drágán, darabonként 480 forintért kézbesítette volna azt a bizonyos Erzsébet utalványt, így más megoldást kellett találni azon nyomban, mert nyakunkon a karácsony.

És megtalálták a megoldást: a kormányhivatalok munkatársai személyesen viszik ki a 10 ezres utalványokat december 21. és 24. között. Nem a posta, amit azért tartunk, hogy különféle küldeményeket kézbesítsen, hanem a kormányhivatalok elégedett munkatársai csapnak fel angyalkának. És 24-én nem a töltött káposztát főzik, vagy karácsonyfát díszítenek, hanem. A 2,8 millió boldog nyugdíjasra jutó 30 ezer kormányhivatali alkalmazott a körültekintően megfontolt közpénzszórás jegyében egy-egy biztonsági őrrel felszerelve csámpázik átadni Orbán őfényessége nagylelkű ajándékát.

2,8 millió elosztva 30 ezerrel, az nem több és nem kevesebb, mint 93,33. Vagyis ennyi nyugdíjast fog boldoggá tenni egy darab közalkalmazott. Beszorozva egy biztonsági őrrel. Mert Lázár János úgy döntött, hogy van kapacitás a rendszerben. Hogy egyes ügyfélszolgálatok szünetelnek majd a nagy igyekezet miatt? Hol érdekli az Lázár Jánost? A pártállam kampánya mindenek előtt.

Első olvasatra kínomban elröhögtem magam, másodikra rájöttem: nemhogy röhögni, de sírni se lehet már ezen. Nem tudom elhinni,  hogy Európában, vagy bárhol a világon van még egy olyan sarok, egy olyan talpalatnyi porfészek, ahol ilyen, vagy akár csak hasonló dolgokat megengedne magának egy kormány. Nem tudom, hogy a magyar kormány elefántcsonttornyának mely oxigénhiányos, magaslati üvegtermében agyalták ki ezt a penetránsan izzadtságszagú, propagandától messzire bűzlő akciót, de ha nem volna végtelenül tragikus, az egész világ rajtunk röhögne.

Elképesztően megalázó, emberek tízezreit degradáló aljasság ez már megint. És nem viccelnek. Lázár éppen azt törölte bele a nemzet arcába, hogy a posta, amely rendeltetésszerűen azzal foglalkozik, hogy leveleket és egyéb küldeményeket kézbesít, drágábban tudja megoldani ezt a nyilvánvaló Fidesz-kampányt, mint 30 ezer kormány- és járási hivatal alkalmazott. Nyomában egy-egy biztonsági őrrel.

A megfontolást értem, kellően felháborítónak és groteszknek is tartom, de legalább soha nem gondoltam volna, hogy a kormány képes lesz ilyeneken agyalni ahelyett, hogy vezetné az országot. Tehát ahol 10 ezer forint (x 2,8 millió) baromira nem terheli meg a gazdaságot, mert a magyarok jól megtermelték a Fidesz választási alamizsnáját, ott 10 480 forint (x 2,8 millió) a feje tetejére állít mindent. Ha jól értem, az meg sem fordult Lázár János ravasz agyában, hogy a nyomorult utalvány helyett bankszámlára utalják nem Orbán zsebpénzét, hanem az adófizetők pénzét, netán hozzácsapják a decemberi nyugdíjhoz. Nyilván nem, mert akkor nem lehetne megakasztani az állam működését, nem kellene megalázó helyzetbe hozni hivatalnokok tízezreit, nem kellene valami baráti biztonsági céget (szevasz, Valton Lajos!) 4 napra igénybe venni, és nem utolsó sorban nem lehetne mintegy személyesen átadni Orbán Viktor forró üdvözletét.

Ugyanis a postás nem egy idomított szócső, ezért valószínűleg elmulasztaná, hogy csillogó, párás szemekkel felolvassa egy papírról a nagylelkű vezér személyes jókívánságait. Hogy Manci néni és Kázmér bácsi érezze a törődést, érezze magát megtisztelve, hogy őfelsége a fényességes élőisten gondolt rá, gondoskodik róla, fontosnak tartja az ő személyét, és ez továbbra is így lesz. Nekik csak annyi a dolguk, hogy életük végéig jó helyre ikszeljenek. Akkor meg lesz Erzsébet utalvány, olcsó tojás, rezsicsökkentés, tisztelet. De főleg Erzsébet utalvány.

Azon persze már régen túl vagyunk, hogy miért egy jómódú nyugdíjas és miért nem egy életvitelszerűen éhező gyereknek kedveskedik a kormány a mások pénzéből (hát hiszen az a gyerek 2018-ban sem hasznos szavazó), hogy miért nem a valóban rászoruló idősek, miért Pintér és Széles Gábor, de ezen a nyilvánvaló direkt marketingbe oltott propaganda-felhajtáson igen nehéz túltenni magunkat. Hogy egy kormányhivatalnok 4 napra felcsapjon postai kézbesítőnek és Kubatov-listát aktualizáló pártmunkásnak (senkinek ne legyen kétsége efelől) megint egy újabb legalja. Nincs az az ár, nincs az nevetséges-szánalmas-dühítő erőfeszítés-kombó, amit be ne vetnének az újabb választási üdvözüléshez.

Mindazonáltal soha nem gondoltam volna, hogy Lázár János, akinek egyébként persze bármi ráfér a sunyin vigyorgó pofájára, képes lesz benyögni ezt a magyarázatot: hogy mer’ a Magyar Posta drága. Akkor nem volt drága a Magyar Posta, amikor Orbán nemzeti konultációit, felvilágosító és szájbarágó leveleit hordozta, mi?

2013 közepéig ennyit levelezett el Orbán, akkor nem tűnt drágának a Magyar Posta szolgáltatása (Forrás: Index)

2013 közepéig ennyit levelezett el Orbán, akkor nem tűnt drágának a Magyar Posta szolgáltatása, nem számított a pénzszórás (Forrás: Index)

Arról nem beszélve, hogy további csaknem 682 millió forintba került az adófizetőknek a népszavazási kampány miniszterelnöki leveleinek kiküldése, ami szintén nem volt túl régen. A sok minden más, amit nem számoltunk ide, hasonlóképpen átlátszóan nevetségessé teszi Lázár magyarázatát. Ha szándékosan akarnák hergelni, bosszantani, szívatni az embereket, akkor sem menne ennyire flottul, mint így, hogy csak kampányolni akarnak.

Az ország pénzével ilyen módon nagyvonalúskodni önmagában is botrányos, már amennyiben Orbán nem a famíliája kosztpénzéből osztogat. De hogy ráadásul ilyen módszerrel teszik, gusztustalanul undorító. Hogy megbénítják az állam működését mindenki más kárára az egy dolog, de mégis mennyi lehet egy biztonsági őrrel felszerelt kormányhivatalnok órabére, hogy Lázár szerint ez az olcsó megoldás? És mivel gondolom nem gyalog trappolnak majd kettes csoportokban, mi a helyzet az autóhasználattal, az üzemanyagköltséggel? Jobb talán bele sem gondolni.

A visszafogott elegancia helyett, amely valóban az idősek iránti tisztelet kifejeződése lehetne, egész pályás propaganda támadás, kampány, melldöngetés, politikai pecsenyesütögetés. Ezen se röhögni, se hányni nem lehet, annyira sötét pöcegödre ez az állampárt mocskának.

adomany