Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért hadd jegyezzem meg, hogy a büdös pics*ba, abba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kivételesen nem a fennálló rezsimet fogom szidni elsősorban, azt már megtettük a téma kapcsán eléggé félre nem érthető módon tegnap. Nem kifejezetten a gyomorszájunk tájára és az önbecsülésünkre naponta hatalmas ütéseket mérő narancstálib rendszer legutóbbi, legnagyobbat szóló aljasságát szeretném mélyelemzésnek alávetni, bár szerintem aligha lesz megúszható. Sőt.

Mint oly nagyon jól tudjuk, Lázár János kettő napja nyögte be, hogy mivel kapacitás az van a rendszerben dögivel, mint mangalica Felcsúton, a járási és kormányhivatalnokok fogják kihordani (nem lábon az agyhalált, miként a komplett magyar kormány) a csirkefarhát utalványokat. Karácsony szombatján is lehetőleg. Mert olcsóbbak ők, mint a királyi posta. Mert vérbeli idiokráciában az úgy működik, hogy reggel a budin a fővezér a Nemzeti Sporttal a kezében kitalálja, pár óra múlva Lázár bejelenti. Hogy mibe kerül, hányan döglenek bele, és technikailag egyáltalán miként kivitelezhető az éppen frissen szart született elmebaj, az senkit nem érdekel. Ott legalábbis nem, ahol a feltétlen korrupcióval házasságot kötött lojalitás mozgat egy egész országot.

Mindamellett, amit már eddig is tudtunk és leírtunk a kormány népszerűségért versenyt futó dilettantizmusáról, további kínzó kérdések és fájdalmas tények lógnak a levegőben, amelyekről beszélni kell.

Hogy miért lesz olcsóbb a postai kézbesítésnél 30 ezer állami alkalmazott megszívatása (nem lesz olcsóbb, de legalább sokszor drágább lesz); hogy a biciklitől a személyautón át a saját lábig (nem, ez nem az) milyen módon zajlik az akció; hogy hány munkaórát jelent ez konkrétan a melyik cégtől bérelt biztonsági embereknek és a közönséges hivatalnokoknak, akiket ki fog kiválogatni milyen alapon; hogy hány kormányhivatalt kell bezárni e példátlan bohóckodás miatt – csak néhány a megválaszolatlanul maradt kérdések közül. Túl azon a nyilvánvalóan jogos kérdésen, hogy ki nyer a Bözsi utalványokon. Hogy kinek az érdekeit szolgálja az, hogy nem lehetett csendben, felhajtás nélkül utalni, vagy a nyugdíjhoz hozzácsapni a könyöradományt.

Amit viszont egészen biztosan lehet tudni (igaz, nem tegnap óta), hogy a kormánynak nem feladata, hogy számításokat végezzen. Ezért én a magam részéről cseppet sem lennék meglepve, ha még február végén is lenne olyan kisnyugdíjas, aki hírből sem látta az utalványát. Legalább ennyire súlyos, hogy – a Miniszterelnökség adatai szerint 15 ezer forintra jön ki egy tízezres utalvány. Kiszállítással, mindennel együtt. Hehe. Vagyis 28 milliárd forint (2,8 millió nyugdíjas beszorozva 10 ezer forinttal) helyett 42 milliárdba fog kerülni ez a kis kormányzati figyelmesség. Miközben Lázár János 480 forint/nyugdíjas postaköltséget sajnál, ami a megfelelő műveletek elvégzése után is 1, 344 milliárd. Összeadva a 28 milliárdos jótéteménnyel 29, 344 milliárd lenne a vége.

Lázár sóhivatala Varga Misi közepes képességű könyvelő minisztériumára hárította annak megválaszolását, hogy mégis mi a büdös franc kerül ennyibe. Mert gondolom ők csak tolmácsolták az egyélőisten akaratát, aztán mindenki b*sszon egyedül. Szóval miután első hallásra is brutálisan felháborító volt a sztori, tegnap Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke sírta el a bánatát az InfoRádióban, hogy miszerint a járási hivatalokban munkaerőhiány van, hogy ezek az emberek nem postások, hogy rengeteg a megválaszolatlan kérdés (ki marad a hivatalokban, munkaidőben vagy szabadidőben kell majd kézbesíteni, saját vagy hivatali autóval), majd hozzátette:

ha Lázár miniszter úr ezt kijelentette, akkor meg is fog valósulni.

Semmi kedvem bántani ezt a nénit, aki egyébként együtt harcolt a pedagógusokért az időközben a süllyesztőben eltűnt Pukli István oldalán, de azért hadd jegyezzem meg, hogy a büdös pics*ba, abba! És ha Lázár miniszter úrnak szöges bakancsban táncolhatnékja támad tetszőleges állampolgárok hátán, akkor az meg is fog valósulni, mert Lázár miniszter úr kijelentette? Hogy az asztal felborítása helyett egy szakszervezeti vezetőben egyáltalán felmerül, hogy még az is előfordulhat, hogy a közalkalmazottnak szabadidőben, saját autóval, költségtérítés nélkül kell végrehajtania az utasítást, nem csak elkeserítő, de mélyen felháborító is.

Mi a franc folyik ebben az országban, ahol már nincs társadalmi kategória, dolgozói csoport, akit ne próbáltak volna meg lejáratni, halálra szívatni, szembefordítani mindenki mással? Meddig lehet még megalázni és egymás ellen uszítani az embereket anélkül, hogy valami történne? Ha valamelyik főgeci valamit kijelent, akkor tökmindegy mekkora baromság, néhány halovány ejnyebejnyével és bajusz alatti morgással el van intézve a dolog?  Nem elég, hogy már megint alaphangon is hibádzik 12, 65 milliárd ebből a kerek sztoriból, de nincs egy tökös szakszervezeti vezető, aki kiröhögje Lázár Jánost és az orbitális vadbaromságait? Állítólag véget ért a hanyatló, pusztító píszi korszak, tényleg nem született meg még az a kormányhivatali vezető, akinek kiegyenesedett volna annyira a gerincoszlopa, hogy erre a testes görénységre azt mondaná, hogy eddig és ne tovább?

Hogy tapsot is várnak az agyatlan, korrupt disznóságaikért az meg tényleg mindennek a teteje. Miután az ügyet intézni akaró polgár szív, a kormányhivatalnok szív, mert postást kell játszania, ráadásul közösen a pokolba kívánják a nyugdíjast, aki miatt van ez az egész. Közben meg maffiózóék hergelnek és hülyének néznek mindenkit kivétel nélkül. Még mindig fel sem merül senkiben, hogy az egykori táskahordozót – aki hatalmas tehetéggel a miniszterelnökségig szopta fel magát – elküldje kézbesíteni? Vagy javasolja neki, hogy végre értelmes célokra is be lehetne vetni a békemenetet, ha már Brüsszelig menetelni derogál nekik? Hol van a vége ennek az elmebajnak? Hol van az a pont, amikor már nincs szakszervezeti, sem semmilyen más vezető, aki szemlesütve asszisztálna ehhez az elmebajhoz?

Senkinek, de egyáltalán senkinek, egyetlen járási, vagy egyéb hivatali vezetőnek és mezei beosztottnak nincs benne a munkaköri leírásában ez az agyf*sz, következésképpen retorzió sem érheti őket, ha megtagadják az életükben soha semmilyen, a való világgal és a magyar társadalmi valósággal kapcsolatos munkát nem végzett Lázárok utasításait. Ennyi. 30 ezer embert nem lehet megfélemlíteni, hülyének nézni. Mikor válik világossá ez? Mikor?

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.