Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Mindmegdöglünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel pünkösd hétfője van és úgy tűnik, a propaganda nehézsúlyú hídfőállásai megpihentek egy rövid időre, a Migráns1 aktuális csatorna Nógrádi György Bakondi-életműdíjas tanár urat riasztotta a napi rettegésadag megalapozásához.

Történt ugyanis tegnap, hogy egy gyanús csomag miatt elmaradt egy mérkőzés az angol bajnokságban: a Manchester United-Bournemouth meccs kezdése előtt fél órával kiürítették az Old Trafford stadiont és kitereltek onnan körülbelül 20 ezer embert. Persze innen nézve egyszerűbb lett volna egy bombát kiterelni, mint húszezer embert, de ez persze csak egy hülye poén volt.

A lényeg az, hogy helyzet van, minden ilyen aktuális történésbe két kézzel kell kapaszkodni, fontos, hogy a kedélyek állandóan felborzolt állapotban legyenek. Ezért aztán Nógrádi professzor és biztonságpolitikai tótumfaktum helyrerakta a fejekben a látványt és segített értelmezni a világpolitika jelen állását, olyan magvas és megnyugtató válaszokat préselve ki magából, hogy őszintén csodálkozom, a mennyezet vajon hogyan maradhatott a helyén.

Mit nem adna a kormány egy ilyen puskaporos helyzetért a felcsúti mauzóleumnak is kiváló stadionban, de mert nem jön össze, abból kell táplálkoznia, ami Európában történik. Mielőtt Nógrádi pánikkeltésbe csomagolt helyes megfejtéseit vázolnám, ide kívánkozik a bombariadó története: egy biztonsági ellenőrzést végző cég felejtette a helyszínen a bombaszerű tárgyat, amely ugyan bombaszerű tárgy volt, nem igazi, hanem kamubomba volt. Tehát tulajdonképpen egy gyakorlóeszközről volt szó, amit érthetetlen okokból, de sikerült nekik a stadion egyik mosdójában hagyni.

Nos, egy bombariadóból ilyen módon vált terrorriadó az M1-en, ahol sikerült egyéb szálakat is belemosni a történetbe, hogy még inkább félelmetesnek hasson az egész. Egyrészt Cannes-ban a minap filmeseket néztek terroristának, akik fekete egyenruhában, fekete zászló alatt gumicsónakon száguldottak a part felé, nem kis riadalmat keltve. Másrészt a soron következő franciaországi labdarúgó Eb is rengeteg aggodalomra ad okot.

A tegnapi manchester-i eseményekkel kapcsolatban Nógrádi azt találta mondani, egy ilyen tévedésért (mármint ottfelejtenek egy kamubombát és senkinek nem tűnik fel) fejeknek kellene hullaniuk, merthogy: „Ennyire ostoba egy rendőrfőnök nem lehet.”

Ami a franciaországi Eb-t illeti: ezért meg főleg érdemes volt felkelni. Nekem is, Nógrádinak is, meg az egész közpénznyelő televíziónak is. Az van, hogy nincs. Mármint tökéletes védelem nincs. És tökéletes biztonság sincs. Senkinek, annak a másfél millió turistának (köztük magyaroknak) sem, akik tömött sorokban jelen lesznek az Eb helyszínén. Nógrádi megmondta. Mert ő szakértő és tudja. Hogy ennyi ember védelmét lehetetlen megoldani. Sőt, a francia vezető politikusok is azt mondták, nincs tökéletes védelem. Ehhez pedig nekünk Nógrádi Györgyre van szükségünk, hogy nehogy már egy perc nyugtunk legyen.

Mert Nógrádi György tudja. Hogy a terroristák nem a legjobban védett területeken követnek el merényletet, hanem kevésbé felügyelt helyszíneken, külsőbb kerületekben, bevásárlóközpontban, moziban, színházban. Ennyi helyet védeni márpedig lehetetlen, akárcsak Franciaország rendkívül hosszú határait. Az Eb után ráadásul jön a Tour de France biciklis verseny, amelynek több száz kilométeres szakaszát szintén nagyon nehéz védeni. És igen, mind meghalunk, de hátha nem.

Igen, így jutottunk el egy valóban szerencsétlen, balfasz, megmagyarázhatatlan, de a terrorizmussal köszönőviszonyban nem lévő angliai esettől odáig, hogy Nógrádi 8 percben a terrorizmussal riogathatott megint. Tökéletes példa ez (is) arra, hogyan mossák az agyakat naponta sokszor nyolc percben, hogyan tematizálják és kreálják folyamatosan a pánikot, a rettegést, a bizonytalanság érzését. Hogyan görcsölnek rá tudatosan minden olyan eseményre (lásd Körmend), amellyel alá lehet támasztani az Üzenjük Brüsszelnek típusú gyűlöletkampányt.

Nos, egy többé és kevésbé távoli európai ország futballstadionjában egy felelőtlen biztonsági ember ottfelejt egy kamu pokolgépet egy mosdóban, a nyolcosztályos, megélhetési egyetemi tanár pedig az illetékes fejek hullásának elmaradását nehezményezi és leostobáz. Szeretném megkérdezni, hogy egészen pontosan hány fej hullt alá a mélybe, amikor a brüsszeli terrortámadás másnapján, 2-es fokozatú terrorkészültség és a talpig felfegyverzett TEK-es atyafiak erődemonstrációja mellett fényes nappal raboltak ki egy bankot Magyarország egyik legforgalmasabb pontján?

Megmondom: egy sem, egyáltalán nem tisztelt Nógrádi kamuprofesszor elvtárs! Éspedig azért, mert Pintér Sándor olajozott belügyminiszter szerint nem történt terrortámadás, csak egy közönséges bűncselekmény. Csak azt nem tudtam eldönteni akkor sem és most sem tudom, hogy mi lett volna, ha a közönséges bankrabló netán túszokat is ejtett volna és mondjuk beleereszt néhány golyót a helyszínen tartózkodó szerencsésekbe. Ezzel az ide nem vágó kérdésfelvetéssel csak azt szerettem volna közölni, hogy nagyon jó lenne befejezni ezeknek a fölényeskedő, szakértelemnek álcázott semmitmondásoknak a puffogtatását. Ahelyett, hogy mások dilettantizmusára hivatkozva terrorizmussal riogatnánk, értelmesebb volna szembenézni saját alkalmatlanságunkkal. Mármint az elvtársakéval. Akik maximális terrorfenyegetettségi riadó mellett sem képesek megvédeni polgáraikat – nemhogy egy esetleges szerencsétlenségtől -, de egy bankrablástól sem.

Nem kellenek ezek a közhelyes baromságok, hogy garantált biztonság nem csak Franciaországban, sehol a világon nincs. A magyar kormánynak jelen állás szerint egy virtuális túlterheléses támadás is képes romba dönteni a szervereit (feltéve, hogy nem Gizike esett hasra az internetkábelben, vagy nem szándékosan támadták meg saját magukat), ennek fényében adja magát a kérdés: meddig kell még együtt élnünk ezzel a romboló, puszító, mérgező, szándékosan eltervelt pánikkeltési retorikával?

Belegondolni is rossz, hogy miközben Európa civilizáltabb felén a politikának egyáltalán nem célja uszítani az embereket és a kormányok abban érdekeltek, hogy minél kevésbé látványos módon próbálják megőrizni a békét és a nyugalmat, a magyar államvezetés és fizetett szócsövei az adófizetők pénzén harcolnak a jelenlegi kormány hatalomban maradását szavatolni képes, nem létező démonokkal, terroristákkal. Igen, miközben Európában sehol másutt nincs mesterségesen felfújt migráns-hisztéria, a magyar azért adózik, hogy a saját pénzéből naponta retteghessen, gyűlölhessen és addig se foglalkozzon összkomfortos nyomorával.

Ezt a célt szolgálják a jó pénzen tartott Nógrádi-félék, akik önjelölt biztonságpolitikai szakértőkként a lidérces bizonytalanság érzését tolmácsolják valahányszor megszólalnak. Nem lenne késő most sem belegondolniuk mindazoknak, akik beveszik ezeket a közhelyes, lábszagú semmitmondásokat, hogy ez a magyar kormány uszítással, félelemkeltéssel, plakátokkal és idegengyűlölettel soha semmitől nem fogja megvédeni őket. Mert ez a kormány nem a terroristának kikiáltott menekültek ellen harcol, hanem a saját, hülyíthető népe ellen. Akinek a szavazataiért az anyját is eladná.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.