Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ameddig a hívek röfögve túrják a másnapos farhátpörköltet, itt kő kövön nem marad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tény és való: Orbán Viktort gyakorlatilag már semmiről nem lehet kérdezni még az általa uralt közmédiában sem, ellenben orrvérzésig migránsozik, betelepítési kvótázik, kényszerbetelepítéssel riogat, rázza az öklét és hadonászik Brüsszel irányába.

Ezért aztán majdhogynem természetes, hogy a Kossuth rádióban előadott ma reggeli ömlengésében sem kapott helyet egyetlen fontos kérdés sem, ami az ország sorsával közvetlen módon összefügg, égetően aktuális, de legalábbis aggasztó és foglalkoztatja a közvéleményt: a Matolcsy György jegybanki alapítványai által hűtlenül kezelt, eltapsolt milliárdok, a közoktatás átalakítása körüli bohózat, esetleg az egészségügy és az abban dolgozók elkeserítő helyzete, a stadion- és kisvasútépítési hóbort, vagy bármi, ami a valóságot érintené.

Ezzel összhangban tegnap történt, hogy egy, az atv.hu-n megjelent, migránsokkal riogató, kétes tartalmú cikket meglovagolva a kormány teljes gőzzel vetette rá magát a hálás témára: anélkül, hogy meggyőződött volna arról, mi történt Körmenden, hogy rátörték-e valóban az ablakot a kézilabdás lányokra, valóban migránsok törték-e rá, mi igaz és mi nem igaz az egészből. Anélkül, hogy tudta volna, mi történt, Orbán intézkedett, utasított, elrendelt. Nem csendben, ahogy egy normális országban szokás, ahol valóban az emberek biztonsága és nyugalma a legfontosabb, hanem hangosan, trombitaszóval, bele az arcukba, feszüljenek az idegek, szoruljanak ökölbe a kezek, dagadjanak az erek a nyakakon:

„Orbán Viktor miniszterelnök azonnali intézkedésekre kérte Pintér Sándor belügyminisztert amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak. Magyarországon ilyen nem fordulhat elő, nálunk nem lesz Köln. A kormány a lehatározottabb rendőri fellépést kéri Körmenden és minden ilyen esetben.”

Lázár János a kormányinfón odáig ment, hogy egyenesen a kézilabdás lányok molesztálásáról beszélt az ügyben. Egy az atv.hu-n megjelent, leellenőrizetlen, ellentmondásos információkkal körített cikk alapján. A cikkre reagálva a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki, sőt Dr. Tiborcz János Vas megyei rendőr-főkapitány rendkívüli sajtótájékoztatót is tartott az ügyben, ahol egyértelműen cáfolta a sajtóban megjelent riogatásokat, egy gondolatot kiemelnék:

Körmenden nyugalom van. A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.

Azt már csak rezignáltan teszem hozzá: Kovács Zoltán kormányszóvivőt a biztonság kedvéért tegnap este azért beszalajtották az M1 aktuálisba, borzolja még egy kicsit a kedélyeket. Igaz, hogy nem tudjuk mi történt, de valami történt, és ki kell deríteni, ahogy a miniszterelnök úr is elrendelte.

Valahol itt van a lényeg, ezen a ponton. Egy olyan országban, ahol nem a kormány elsőszámú és nagyjából egyetlen fegyvere a migránsok ütése-vágása és ebből a témából kipréselhető politikai haszon eszelős hajszolása, ott ennek az ügynek úgy kellett volna lecsengenie, hogy a nyilvánosság szinte ne is tudjon róla. Ez nem egy normális ország: itt egy tisztázatlan körülmények között betört ablak kapcsán a miniszterelnök és a belügyminiszter személyesen intézkedik és Kölnnel riogatja a lakosságot.

Javaslom mindenkinek: ezután ha betörik egy ablak valahol a környéken, szíveskedjen riasztani Pintért, Orbánt, Lázárt, hogy maradéktalanul vizsgálják ki az ügyet. Akkor is, ha semmilyen politikai érdekük nem fűződik hozzá, ugyanis így lenne következetes ez a tragikomédia. Persze csak vicceltem, bár röhögésre semmi ok.

Nem tisztem eldönteni, ki hazudik, ki csúsztat, ki állít igazat. (Azt azért ideteszem, hogy Faragó András koronatanú, a Körmendi DMTE Egyesület elnöke, akinek nyilatkozatai alapján a hangulatkeltő cikk született, időközben beismerte, hogy jelen sem volt annál az incidensnél, amelyről oly élethűen mesélt.) Kétségtelenül látszik viszont, hogy milyen álságos módon fel lehet fújni egy még csak ki sem vizsgált esetet, hogy milyen alattomosan és elkeserítően folyik a pánikkeltés, a migráns-ellenes propaganda. Molesztálásról, zaklatásról beszélni miniszterelnökségi szinten még akkor sem lenne bocsánatos tényállás, ha Kiss László csoportos nemi erőszakoló tisztára mosdatása, de legalábbis a tőle való nagyvonalú elhatárolódás a maga idejében nem lett volna oly fontos az ilyen Lázár-féle erkölcstelen szennyeknek.

Veszélyes játék, de ez a földhözragadt helyzet: kell a balhé a pártnak és kormánynak, mint egy falat kenyér, az utolsó szavazat-töredékeket is ki kell sajtolni a migránsokból, valahogy csak bele kell erőlteteni az alaptákolmányba az internet lekapcsolását (hátha a Kövér nevű beteg is megnyugszik). Közben a kőkemény adófizetői pénzen hízlalt kormánymédia telefossa az agyakat, mérgezi a szellemi kutakat: a nézelődő migránsból molesztáló, kanos agresszív állatot farag, a farháton nyammogó magyar pedig a sárgacsekkek árnyékából csapkodja az asztalt és vért akar látni.

Akinek van gyomra hozzá, beleolvashat a Magyarország Kormánya Facebook-oldal idevágó tartalma alatti hozzászólásokba, bár különösebben nem ajánlom. A kormány által mesterségesen kreált és fenntartott, a seggnyaló média által propagált uszítóbeszédeken csámcsogó össznépi idegengyűlölet olyan szintre ért, amit már érvekkel, józansággal, körültekintéssel megfékezni nem lehet.

Az eddigiekhez képest az újdonságot az jelenti, hogy ezt a pusztító őrülethullámot ezúttal a baloldalinak/ellenzékinek vélt, de kormányhirdetésekkel megnyugtatóan kitömött, az objektív tájékoztatástól egyre távolabb kerülő atv.hu indította el. Amit a tények mérlegelése nélkül továbbharsogott hírblokkjaiban az MTVA kezéből táplálkozó kereskedelmi rádiók zöme is.

Összefoglalom: egy internetes oldal megírja, hogy kézilabdás lányokat kukkoló migránsok berúgták az edzés helyszínéül szolgáló sportcsarnok ablakát, Körmenden félelem és reszketés lesz úrrá a városon, a miniszterelnök egy betört ablak miatt riadóztatja a belügyminisztert, a miniszterelnökséget vezető miniszter molesztálást vizionál, a rendőrfőkapitány cáfolja a hanguletkeltést, majd kiderül, hogy az újságcikk alapját képező nyilatkozat tulajdonosa jelen sem volt annál az incidensnél, amiről előzőleg pontosan beszámolt. Mindeközben a kormánymédia parancsot teljesítve minden olyan ellenőrzött, vagy ellenőrizetlen történést országos katasztrófává duzzaszt, aminek akármilyen kis köze is van a migránsokhoz.

Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen mocskos, bűzös történetben a rendőrség fogja a józan ész elszigetelt példáját képviselni egy politikailag gerjesztett, politikai érdekeket szolgáló kesernyés hecckampány kellős közepén. (Remélem a Vas megyei rendőr-főkapitány megtarthatja állását és nem fogják kirúgni azért, mert nem politikai, hanem szakmai alapon járt el.)

Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ez az undorító hangulatkeltés tragédiához fog vezetni, amelynek áldozatai között ott lesznek azok is, akik most rázzák az öklüket, fröcsögve migránsoznak és várják, hogy a kormány megmentse őket. Még akkor is, ha azt sem tudják, merre van Körmend és halvány sejtésük nincs arról sem, hogy ez a kormány semmitől nem fogja megmenteni őket. Pusztulásra ítélt ország az, ahol egy tisztázatlan okokból betört ablak miatt a belügyminisztert riasztják, de ahol eléggé nyilvánvaló körülmények között eltűnt közpénz-csilliárdok ügyében a potenciális elkövetőket ki sem hallgatják, bíróság elé sem állítják.

Miközben a kormány nyakig fetreng a korrupció trágyájában és minden erejével a gyűlöletkeltés figyelemelterelő szikráiba kapaszkodik, agymosott hívei elégedetten túrják a másnapos farhátpörköltet és tapsolnak annak, hogy nemcsak hülyének nézik őket, de a holnapi ebédrevalót is kilopják a zsebükből. A tragédia az, hogy amíg ők – a kormánnyal karöltve – beteges fóbiáikkal és nem létező démonaikkal harcolnak, itt tényleg kő kövön nem marad.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.