Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Mint fos a libán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Tanítanék Mozgalom felhívására a fővárosban és országszerte több iskolában polgári engedetlenségi akcióra került sor szerda reggel 8 és 9 óra között. Történt ez azt követően, hogy Orbán Viktor viccesnek találta a bocsánatkérésre vonatkozó felszólítást és azután, hogy a kormány illetékesei önmagukkal kerekasztalosdit játszva próbáltak úgy tenni, mintha érdekelnék őket a követelések és fel is fogták a helyzet súlyát.

Erről a miniszterelnöknek eszébe jutott, hogy bizony nagy nap van ma és nem azért, mert a lerohasztott oktatási rendszer résztvevői-elszenvedői utcára vonultak már megint, hanem mert 28 éves lett a hőn szeretett kormány- és állampárt. Meg is emlékezett erről annak rendje és módja szerint Facebook-oldalának üzemeltetője révén: egy ősrégi zenés klipet posztolt, amelyben Bodrogi Gyula arról énekel, hogy miért drukkol ő a Fidesznek.

És mivel ezzel le is volt tudva az országos tanár-szülő-diák-tiltakozás valamennyi kínkeserve, sőt valószínűleg egy még a KLIK-nél is nagyobb vízfej jöhet az elégedetlenség csillapítása kedvéért, amely az egyetemeket is bekebelezi, a születésnapos rúgott egy istenesen szokásosat a sztrájkolókba.

Ez lehet a körülbelül kétszázhuszonnyolcadik ilyen típusú közlemény, amiben ugyanazt a 30 szót használják ugyanabban a bárgyú, buta és primitív stílusban. Hogy azt mondja: az elmúlhatévelőttielmúltnyolcév. Azt írja a biológiai életkorának töredékére fejlődött 28 éves, hogy akik ma a pedagógusokat tolják maguk előtt (bukott baloldal), kormányzásuk idején több száz iskolát zártak be, utcára tettek több ezer pedagógust, elvettek tőlük egy havi bért, de bezzeg a polgári kormány, bezzeg a történelmi béremelés, bezzeg a köznevelési kerekasztal, pábeszéd, munka és hajrá magyarok.

Ennyit ért egy hosszú hetek társadalmi vergődéseit megtestesítő polgári engedetlenségi akció a Fidesz-kormánynak. De ha reggel nem az Iszlám Állam üzenetéről szóló hírek borzolták volna a kedélyeket, akkor nem is lett volna igazi ez a születésnap. De így, hogy a terrorszervezet azt üzente: a március 22-ei brüsszeli robbantásokat csak egy erőszakhullám kezdetének szánták és ahogy ma Brüsszel és a reptér, holnap Portugália vagy Magyarország jöhet, volt miért eldobálni mindent, ami kezük ügyébe akadt és kiállítani a nyugalmazott tűzoltót olajat önteni a szunnyadó rettegés parazsára.

Nem, nem azért mert akár Portugália, akár Magyarország a terrorszervezet reális célpontjainak számítatnának, de így legalább Bakondi György megnyugtathatott mindenkit, hogy a kormány komolyan veszi a fenyegetéseket. Olyan nagyon komolyan is vette őket, hogy Facebook-oldalán egy kétségbeejtően hatásvadász, erőltetett, másfél perces propagandavideóban adta tudtára a rettegőknek, hogy Magyarország továbbra is minden eszközzel megvédi a határokat.

Mégpedig helikopterrel, tankokkal, katonai terepjárókkal, pengés drótkerítéssel, talpig maszkos-fegyveres magyar katonákkal és idegborzoló zenei aláfestéssel, azaz mindennel mi rettegő birkának enyhet ad e huzatos, vérzivataros, bizonytalan időkben. Totálisan fiktív narratíva, de sebaj. Még egy Keleti pályaudvaros, vagy egy M7-esen menetelős, vonatsínen fetrengős, László Petrás snittre sem futotta a propagandából. Szerintem már ők is unják a saját debilitásukat. Amúgy arra valaki tudja a választ, miért kell összefosni magunkat, ha bejelentik Iszlám Államék, hogy robbantani fognak? Az mennyivel jobb, ha bejelentés nélkül robbantanak?

Mindegy is. Amit a nap eseményein végignézve közölni akartam, hogy borzasztó és hihetetlen egyrészt az a cinizmus, amivel a kormánypárt a súlyos társadalmi kérdéseket továbbra is elmúltnyolcévezéssel érzi megoldhatónak, másrészt az a koncentrált izzadás sem kutya, amivel minden figyelmet a kézzelfoghatatlan terrorveszélyre próbál irányítani. Egyenesen szörnyű, hogy sokan elhiszik, ez a kormány bármitől is meg tudja védeni őket, az meg főleg, hogy meggyőződésük: ez a legnagyobb fenyegetés pillanatnyilag, ami tyúkszaros életükre leselkedik.

Pedig. Az történt ma, amikor semmi nem történt azon kívül, hogy a Fidesz 28 éve boldogan él és virul, illetve jelentéktelen polgári engedetlenségbe fulladt a közoktatásban felgyűlt problémák tarthatatlansága, hogy az Áder által visszadobott, államilag támogatott nemzeti átb*szásra hajazó lakáspiramisos, szerencsejátéknak is durva törvényt (ITT írtunk részletesen az átb*szásról) szinte változatlan formában, csupán apró módosításokkal fogadta el a parlament.

És az történt ma, hogy – két nemzeti rettegés között – mint fos a libán ment át az elmúlt hat év bizonyíthatóan legdurvább törvénymódosítása: a rendeleti költségvetés. Amely szerint a miniszterelnök kezébe kerül a költségvetési előirányzatok és a kötelezettségvállalások kérdése, nem kell a döntéseihez parlament jóváhagyás (igaz, eddig sem nagyon kellett semmihez) és végre megindulhat az Orbán Viktor kényének-kedvének kiszolgáltatott, teljesen legális, fedezet nélküli költekezés.

Szerintem itt a vége valahol. A visszamenőleges hatályú jogalkotás kormánya, amely a törvénymódosításokat simán áttolja a többségével (a terror alaptörvénybe foglalásához szükséges kétharmad is előbb-utóbb összejön neki) immár révbe ért: már a parlament sem állhat útjába Orbánkirály eszelős pénzköltésének. Isten éltesse a 28 éves éves Fideszt és kegyelmezzen mindenkinek, aki ebbe a dicsőséges fennállásba egészen biztosan bele fog rokkanni. Azaz egy egész országnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.