Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Varga Judit azt állítja, hogy bevált receptünk van a népességfogyás megállítására

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországnak van egy bevált, működő receptje a demográfiai kihívásokra, a népességfogyás megállítására

– ezt bírta mondani a szájával Varga Judit, igazságügyi miniszterből az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnökévé lefokozott amatőr hegedűművész  a Normalitás védelme és az együttműködés erősítése az EU többszintű kormányzásában elnevezésű rendezvényen pénteken a Parlamentben. Ez ugyanaz a rendezvény, ahol az említett intézmény elnöke, Kövér Normális László is mikrofont és rivaldafényt kapott, hogy (ezúttal) a nemzetközi pénzügyi rendszerben, a nemzetközi hitelezés rendszerében azonosítsa a politika, a gazdaság és a kultúra területén tapasztalható abnormalitást, és szerencsére nem zavarta össze a központi költségvetés devizaadósságának egyáltalán nem elhanyagolható, több mint 2140 milliárd forintos elszállása az elmúlt év végéhez képest.

Ámde most nem az alufóliasisakos házelnök soros jajveszékeléséről, hanem a fedett pályás hajdobálás, a nyilvánosság előli menekülés és megúszás egyik honi csúcstartójának eme valótlan állításáról szólnék néhány szót. Az MTI szerint Varga nertársnő a CoR ECR (Európai Konzervatívok és Reformerek csoportja a Régiók Európai Bizottságában) budapesti tanulmányi napjai keretében megrendezett konferencián azt állította az obligát migránsozás kontextusában, hogy a magyar családpolitikai intézkedések nemcsak Európában, de Európán kívül is példaértékűek.

Ezt mondjuk Csák János is elszavalta két napja, és nem viccelt azzal, hogy különös tekintettel Japánban és Dél-Koreában vannak lenyűgözve a korrupció kormányának intézkedéseitől, amit semmilyen bizonyítékkal nem támasztott alá, de a propagandának nem is az a célja, hogy tényeket sorakoztasson fel a melldöngetés alátámasztására. Ráadásul egy olyan országban, ahol az oktatás, az egészségügy, a szociális gondoskodás egy dörzsölt nyugdíjas rendőr gondjaira van bízva, csak természetes, hogy a tisztességes állampolgárok lehallgatásának botrányát túlélt, az általa vezetett minisztérium csúcsáig érő kenőpénzes, korrupciós ügyek miatt sem büntetőjogi, sem politikai felelősségvállalásra nem kényszerített ex-igazságügyminiszter a legnagyobb demográfus. Aki szerint:

„A magyar demográfiai politika, a népességfogyás elleni politika egyértelmű üzenet Európának. Mi nem idegen országokból érkezők betelepítésével, hanem a családok megerősítésével szeretnénk orvosolni ezt a kihívást”: a magyar kormány a migrációs folyamatok erősítése helyett a családokat, a gyermekvállalást és az otthonteremtést részesíti előnyben.

„Nekünk, európai konzervatívoknak most az a feladatunk, hogy visszavezessük Európát a józan ész útjára, mert csak ez teremthet békét és biztonságot, és csak így védhető meg az európai életmód, a biztonság és a szabadság.” Csakis így állítható meg a népességfogyás és garantálható a családok boldogulása. (via MTI)

Tegyük ezt szépen a helyére, még ha normálisékat és konzervatívékat ez nem zavarja össze a nagy arcú, ellentmondásos hazudozásban. Először is, ha van recept, ami MÁR BEVÁLT, akkor Novák Katalin fideszes államelnök miért veri félre a demográfiai jégkorszak harangjait, miért hoz létre Demográfiai Kerekasztalt (azt most hagyjuk is, hogy kik ülik körbe, mennyi az átlagéletkoruk és mennyire kompetensek a kérdésben) a problémák megoldására, hát hiszen sínen vagyunk.

Másodszor: hiába üzengetnek Európának (végül is Európa egyik legszegényebb házát üzemeltető kormány is üzenhet Európának, miért is ne), ez nem változtat azokon a tényen, amelyekről szakemberek beszélnek számokra, adatokra hivatkozva, és lényegesen kevesebbet migránsozva, mint Varga Judit és cinkostársai (beleértve a gyermektelenek ellen hergelő főnökét is):

• igaz, hogy Európa lakossága is fogy és idősödik, de ez nem egyenletesen történik: a kelet-európai régióban, többek között Magyarországon is, súlyosabb a helyzet, mint a kontinens nyugati részén;

• akár az elmúlt évtizedek adatait, akár az előrejelzéseket figyeljük, az egyértelműen kijelenthető, hogy Kelet-Európa nagyobb demográfiai válságban van, mint Nyugat-Európa;

• Nyugaton még mindig több gyerek születik, és a születéskor várható élettartam is magasabb, mint a keleti régióban, így hiába idősödik a társadalom, Nyugat-Európában több az utánpótlás, és az emberek tovább élnek.

Vagyis a populista, hatalomtechnikai szemfényvesztés gyanánt a társadalom felső-középosztályára ráöntött ingyen milliárdok nem a népességfogyás megállítását, nem a szaporodást és sokasodást favorizálják, hanem az Orbán-kormány hatalomban maradását. A recept, amivel Varga Judit szerint ők, normálisék és konzervatívék rendelkeznek, nem a népességfogyás megállításának, hanem az önkényuralom leválthatatlanságának (egyik) receptje. Szívesen.

A megejtő címlapkép a bukott igazságügyi miniszter, de megbukni képtelen fideszes káder Facebook-oldaláról származik. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!