December 11,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ti mit vártok el egy párttól?

A tegnapi napon a momentumos Berg Dániel kérdést intézett hozzánk, melyet mi szeretnénk továbbítani felétek. Az történt, hogy két nappal ezelőtt a budapesti Bálnában megtartották a Megyei Jogú Városok Szövetségének rendezvényét (érthetőbben: Soros elleni szövetkezés), melyre egy csoport momentumos aktivista Soros maszkokban érkezett. Egy kis vita után a biztonságiak kidobták őket. A történetetet és arról a véleményemet megírtam még aznap.

Erre reagált Berg Dániel a következő sorokkal:

Tisztelt Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk! Szerintem gyerekes abszurditásra csak gyerekes abszurditással lehet válaszolni. Nem kivánom a “Soros tervet” komoly szakpolitikai vita szintjére emelni, mert egy teljesen röhejes propagandafogás, amit eddig is túl komolyan vettek egyesek. Azért köszönjük a konstruktív kritikát, és várjuk a javaslatokat, hogy mit és hogyan kéne csinálni (összefogáson kívül). Üdvözlettel, Berg Dániel

Mondhatnám úgy is, hogy kisebb csoda történt, amennyiben ilyesmikhez nem vagyunk hozzászokva. Mármint ahhoz, hogy egy kritikára ne a zsigeri visszatámadás legyen a reakció. Pláne egy politikai párt részéről. Tény tehát: kellemes meglepetésként ért minket, hogy a Momentum érdeklődik a különféle vélemények iránt, így szerkesztőségileg úgy döntöttünk, továbbítjuk Dániel kérését felétek. A Momentumhoz hasonlóan mi is kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Arra, hogy választópolgárokként mit vártok el egy ellenzéki párttól.

Egyáltalán melyek azok a (lehetőleg konkrét) cselekvési irányok, amelyeket a Momentum részéről díjaznátok?

Mik azok a döntések, melyek szerintetek előrébb mozdíthatnák a pártot, amelyekkel bizonytalan szavazókat lehetne elgondolkodtatni, megszólítani?

Ugyan Berg Dániel kizárta az összefogás ötletét, de erről ti hogyan vélekedtek?

Érkezhetnek vélemények a cikk alatt, a Facebookon, vagy akár a szerkesztőségi emailre is. Itt a lehetőség, hogy mindenki elmondja a véleményét és kifejtse magába fojtott ötleteit!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.