Április 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szomorú ez az egész úgy, ahogy van

Puszi, pacsi, jó reggelt kívánok! A tegnap reggeli rendhagyás után térjünk vissza a normális kerékvágásba, már amennyire a körülmények alapján lehet ilyet mondani. Nemigen lehet, de legalább péntek van, ami hátha van akinek jó hír. Elégedetten konstatálom, hogy Edgar barátom tegnap elvégezte a hálátlan aprómunkát (köszi), ezért nekem nem kell a nulláról kezdenem a Fidesz nevű magyar kormánypárt Strasbourgban, az Európai Parlamentben aratott kétségtelen győzelmének történetét.

Ha a kiszámíthatóan megbízhatatlan fideszes propagandából tájékozódunk, akkor ez van: Soros, bevándorláspárti többség, kettős mérce, boszorkányüldözés, támadás, jogsértés, hamis vádak, nyomásgyakorlás, fejcsóva, hörgés és toporzék. Ami nekem azért fura, mert közben egyéb hangzatos lózungok mellett (pl. A baloldal ismét politikai fegyverré degradálta a jogállamiságot) arról megy a lamentálás, hogy és különben is a megszavazott dokumentum jogilag nem kötelez senkit semmire. Jelen esetben az Európai Unió Tanácsát, a horvát soros elnökséggel az élen. Ha ez így van a Fidesz szerint, akkor meg nem mindegy, hogy megszavazták, hogy Magyarországon (és Lengyelországban) romlott a jogállamiság helyzete, vagy nem szavazták meg Soros emberei?

Nem mellesleg tök jó, hogy a romlás – már ha igéről van szó -, akkor egy korábbi, minőségileg jobb állapothoz viszonyítja azt, ami most van és sokkal szarabb. Vagyis nagyon menő, hogy volt honnan romlani.

Nem tudom milyen megfontolásból teszik, de mert Hidvéghi Balázst tolják a meg- és kimagyarázásügyi rivaldafénybe (hát a jó öreg Trócsányi professzor, a hatalmas szaktekintély már szart sem ér?), két dolgot még tisztázzunk ezzel a fényes fideszes győzelemmel kapcsolatban. Azt állítja a mester, hogy

  1. Annyiban nem volt meglepő az eredmény, hogy erre kifejezetten lehetett számítani. Én azt kifejezetten pozitív változásnak érzékelem ugyanakkor, hogy a Néppárton belül a támogatottságunk az növekedett, itt nagyon fontos és komoly delegációk az EPP-n belül mellettünk foglaltak állást a vitában. Ezzel szemben a konkrét szavazással kapcsolatban az igazság az, hogy az Európai Néppárt túlnyomó többsége is megszavazta az elítélő határozatot. Csak a franciák, az olaszok és a spanyolok régi konzervatív pártjai álltak ki a Fidesz mellett, és bármilyen fontos országok is ezek, számszerűsítve nem sokat nyomnak a latban. De ami még súlyosabb: a német konzervatívokat, akik eddig mindig kiálltak a Fidesz mellett az EP-ben, is sikerült elveszítenie a Fidesznek, a CDU/CSU képviselői vagy megszavazták az ítéletet, vagy tartózkodtak. Ha ezektől eltekintünk, akkor a többi stimmel.
  2. A tartózkodást is nyugodtan számoljuk a nem-ekhez. Ez annak a hisztériának a fényében különösen vicces és szórakoztató, amit akkor adtak elő, amikor a Sargentini-jelentésről szóló voksoláson a tartózkodás nem számított leadott szavazatnak. Akkor az volt, hogy Deutsch Tamás teleóbégatta az ég alját is, csalást, eljárási anomáliát, trükközést, machinációt kiáltva. Vagyis ha a Fidesznek az a jó, akkor a tartózkodás számítson leadott szavazatnak, ha meg a Fidesznek nem jó, akkor ne számítson leadott szavazatnak. Nekem végü is tökmindegy, de tényleg nézzük a jó oldalát: Orbán Viktor győzött, senkinek nem sikerült még ilyen szemmel is látható egységet kovácsolnia az Európai Parlamentben.

Továbbá az is mókás szerintem, hogy miközben az Európai Parlamentben bár egy jogi értelemben senkit semmire nem kényszerítő, számomra még mindig inkább ejnyebejnyének tűnő, sokadik, a magyar jogállamiság penetráns állapotát elítélő határozatot fogadtak el, a szabad és sokszínű fideszes nemsajtó teljes súlyával igyekezett a hírt elnyomni a V4 Sebastian Kurz osztrák kancellárral való találkozójának és tárgyalásának hírével. Dokumentálták is rendesen: Orbán Viktor a visegrádiak találkozóján – képek; Újabb képeket küldött Prágából Orbán Viktor; Orbán Viktor: Ez egy értékes találkozó volt – videó; Orbán Viktor: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-nek. Ausztriának is érdeke, hogy a magyar határvédelem sikeres legyen. V4-Ausztria csúcs volt Prágában. (Origo)

Namármost a helyzet az, hogy a két esemény távolról sincs egy súlycsoportban (nem mellesleg a Sebastian Kurz vezette Osztrák Néppárt is megszavazta az ítéletet), és elég szomorú, hogy Novák Katalinnak kellett sértődötten hazakiabálnia Washingtonból, Hidvéghinek kell szénné égetnie magát huszonnyolcadszorra is a valósághajlított egybites sorosozásával, ám a nagy stratégának, a kortársai előtt járó politikai takaréklángelmének nincs mondanivalója arról, hogy az ő hatalmi érdekei miatt egy egész országot ültettek ha még mindig csak szimbolikusan is Európa szégyenpadjára. Vagyis Orbán Viktor azt hazudta 7 pontos EP-választási programjában, hogy azért kell a Fideszre szavazni minden egyéb mellett, mert akkor ő elintézi, hogy bevándorlást ellenző vezetők kerüljenek az uniós intézmények élére. Innen jutottunk el odáig, hogy természetesen semmit nem intézett el, ám az európai polgárok által közvetlenül és demokratikusan megválasztott Európai Parlament (uniós intézmény) markáns, lazán kétharmados többsége Orbán Viktor nagy művét, a lelakott, szétvert, megcsúfolt magyar jogállamot, és annak az EU-ban elfoglalt helyét kurvanagy problémának tartják. Nem Magyarország belügyének, hanem uniós belügynek. És akkor jön a hülye dumájával, hogy a migráció kérdésében egy cipőben járunk Ausztriával. Kár, hogy a gazdasági fejlődés, a demokrácia és a civilizáció tekintetében a cipőink legalább 30 év távolságra helyezkednek el egymástól.

Szóval bármennyire is lassan őrölnek az Európai Unió malmai, bármennyire lassú és bürokratikus és töketlen az egész intézményrendszer, azért az így is nagyon súlyos, hogy Orbán korrupt, személyes ambíciói és hatalomtechnikázása 10 év alatt teljesen felülírta az ország érdekeit. Hogy csak azért, mert kinőtte a magyar ugart és európai babérokra tör, és körbezsarolt, hátbaszúrt már mindenkit, akit lehetett, egy egész ország szívni fog. Nehogy félreértsük egymást az aktuálisan hazaárulózó, a magyar nemzeti érdekkel szembeforduló mocsadék balliberálisokat köpködő barnanyelvekkel: az országnak az lenne az érdeke, hogy a magyar kormánypárt egy befolyásos, meghatározó pártcsalád tagja legyen és hogy az ország a korrupt vezetése miatt az ország ne essen el létfontosságú támogatásoktól. De azt a hülyeséget nem kéne pufogtatni, hogy a magyar nemzeti érdekkel szemben azok vétenek, akik azért kampányolnak külföldön, hogy a Fidesz ne legyen tagja a Néppártnak. Nem kéne úgy tenni, minth a Fidesz nem önmagát lavírozta volna abba a helyzetbe, hogy most kénytelen új, súlytalan és vállalhatatlan szövetségeseket keresni a vállalhatatlan ámokfutásához. Kurvára nem érdeke senkinek, hogy Magyarországtól pénzt vonjanak meg, de az igen, hogy az EU-s pénzeket ne lehessen intézményesített formában ellopni azért, hogy Mészáros Lőrincnek meglegyen a mindennapi csilliárdos közbeszerzése.

Tehátszóval sajnálatos és szomorú ez az egész úgy, ahogy van. Akármi is lesz a vége a Fidesz-Néppárt legalja szappanoperának. Oppardon, most látom, hogy a nagy fehér törzsfőnök már szónokolva magyarázza az aberrált bizonyítványát a közpénzből fenntartott saját rádiójában:

  • a bevándorláspárti többség a magyarok ellen szavaz, lenézi, elmaradottnak tartja Magyarországot az álláspontja miatt,
  • egy centire voltunk hogy kilépjünk a Néppártból, de spanyolok, olaszok, franciák mellettünk voltak, ez adott reményt, hogy változást lehet elérni,
  • ha a szövetségesek elárulnak minket, ott nincs keresnivalónk,
  • Soros-hálózat,
  • a világ első számú oligarchája Soros György, aki maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja tevékenységét és gyakorol befolyást.

Nem folytatom, mert ehhez képest még Harrach Péter is szalonképesebb nevettető. (A KDNP biztosan bejutna a parlamentbe, ha önállóan indulna.) Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.