December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szégyentelenül terjesztik a hazugságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szinte 24 órája éktelenkedik az alábbi poszt a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Facebook-oldalán, miután Kálomista Gábor az Indexnek adott megadezinformációs interjúban a baloldali mozik mögött szerinte megbújó Gyurcsány-szállal felborzolta a kedélyeket, és megadta az újabb hangot az állampárti gyurcsányozáshoz. Kocsis Máté hangulatkeltő, félrevezető állításaihoz csinos posztert is mellékelt, így reklámozza a filmet, amit állítása szerint a baloldal eltitkolna a rajongói elől:

 

⛔️ A kommunista cenzorok is elégedetten csettintenének a baloldaliak legújabb húzásán: A Karácsony által vezetett önkormányzat emberei annyira meg akarnak felelni Gyurcsánynak, hogy minden eszközzel akadályozzák az ELK RTUK című film bemutatóját. Ezzel szépen bővült a gáncsoskodók hosszú sora: azoké, akik keresztbe tettek a forgatási helyszíneknek, akik fenyegettek mindenkit, aki részt vett a produkcióban: színészt, vágót, operatőrt. Ők azok, akik cinkosok Gyurcsány bűneinek elrejtésében.

A főváros a tulajdonában álló mozihálózattal szállt be: a hat filmszínházból csak egyetlen teremben lehet vetítés a premier hetében, az is csak délután. A legnagyobb hálózat pedig még csak nem is válaszolt. Féltek, mi? Féltek, hogy imádott vezéretek rovott múltját megismerhetik a fiatalabbak is? Féltek, hogy mindenkit emlékeztetünk rá? Féltek, hogy nem engedjük a feledés homályába merülni a legbűnösebb kormányzás éveit? Jól teszitek. Miközben falaztok Gyurcsánynak, néha azért pelenkázzátok is át!

Most, hogy Varga Judit fake news-hálózatot kiabálva védi a védhetetlent, és magyarázza a közösségi oldalán, hogy miért futott, iszkolt, menekült el tegnap az RTL Klub riporterének lehallgatási botrányt érintő kérdése elől, különösen szép a megfutamodási jegyzőkönyv mellé odarakni Kocsis fenti posztját.

Már csak azért is, mert azok az érintettek, akiket a Kálomista nevű kertészeti ágazatvezető és producer tegnap megvádolt azzal, hogy Gyurcsány parancsára el akarják ásni a filmjét (Budapest Film Zrt., Cinema City, Fővárosi Önkormányzat), még tegnap világossá tették: semmiféle politikai befolyásolási kísérletről nincs szó, Kálomista alaptalan vádjait leszámítva eddig soha semmilyen politikai nyomásgyakorlásnak nem engedelmeskedtek. Arról meg nem a kommunista cenzorok tehetnek, hogy James Bond valószínűleg nagyobb sztár, mint Gyurcsány Ferenc. Azaz Kálomista 800 milliós filmjét majd a piac szépen beárazza.

Csak azt akarom mondani, hogy tegnap se értettem, ma sem értem, de még röhögni is nehezen tudok az egészen. Ha ezt komolyan művelik, ha a Fidesz kétharmados teljhatalmának 12. évében egy Orbán-barát producernek azon sír szája, hogy el van nyomva, cenzúrázzák, el akarják süllyeszteni, ásni, csődbe vinni, akkor az egy ordas kritika az országvezetésnek. Mert ki a tök vezeti ezt az országot zsinórban 12. éve, hogy Gyurcsány Ferenc keze mindenhova elér? Másrészt az, hogy a Fidesz erős embere, a parlamenti 133 bátorak főnöke, egyben az egyik babérkoszorús gyurcsányozásért felelős fideszes potentát ilyen alufóliasisakos hazugságokat terjeszt, és esze ágában sincs helyreigazítania magát, vagy legalább kiegészítenie a posztját az általa Kálomista kottájából megvádoltak nyilatkozataival, nem vicces, hanem szégyenletes.

Akkor is, ha pontosan tudjuk, hogy a fake news definíciója szerint minden hazugság, ami a fideszes önkényurak és hölgyek szerint hazugság. És semmi nem hazugság, ami a fideszes önkényurak és hölgyek szerint nem hazugság. Akkor se, ha egyébként tények bizonyítják, hogy dehogynem hazudnak. És ezek vannak felháborodva, amikor azt mondják róluk, a Fidesz nevű kormánypártról, hogy ma Magyarországon a  a dezinformáció központi forrása a Fidesz nevű kormánypárt. Igen, az is döbbenetes, hogy egy Kálomista-típusú figura vádaskodik, rágalmaz és hazudik a nagy nyilvánosság előtt. De hogy Kálomista kottájából az állampárt frakcióvezetője is ilyen leplezetlenül terjeszti a hazugságot (és kommunistázik is mellé öblösen), az jó néhány fokkal súlyosabb.

Nem kéne letenni a lantot, lemondani, visszavonulni a francba, ha 12 év pöffeszkedés után derül ki, hogy még a mozikat is Gyurcsány irányítja?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!