December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mer’ a Gyurcsány irányítja a mozikat is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennél erősebb holnap sem lesz, nemhogy ma jeligére olvastam én is a kormánybarát Kálomista Gábor nevű kertészeti ágazatvezetővel és Balázs Béla-díjas magyar filmproducerrel készült megainterjút az Index helyén működő azonos nevű orgánum felületén, amitől szerintem épeszű ember megáll a fejlődésben. Tekintettel arra, hogy azon sír a művész úr szája hosszasan, hogy az őszödi beszéd időszakát feldolgozó új produkcióját, az Elkxrtuk című játékfilmet politikai okokból (!) próbálják meg elsüllyeszteni, a nézők elől elzárni. A művész úr azt is tudni véli, hogy a fővárosi filmforgalmazónál konkrétan a sértett Gyurcsány Ferenc nyomásgyakorlása állhat a háttérben, talán nem is egyszerű nyomásgyakorlás, a Budapest Filmet de facto Gyurcsány irányítja, a nagy mozik pedig hátrányosan különböztetik meg a nekik nem tetsző filmeket.

Hát én rohadtul nem akarom reklámozni a súlyos elmehábort, mert bár a sokk hatása alatt állok, valahol mindig bízom benne, hogy ez az interjú egy paródia, egy vicc, egy túltolt izé, amit poénból, részegen csináltak. Pedig nyilván nem az, Kálomista véresen komolyan gondolja, hogy a remekművét el akarják hallgattatni, hogy csakis politikai ellencsapásról, cenzúráról szólhat az, hogy a premier hetében kevés mozi vetíti majd a filmjét. Jó, azért a biztonság kedvéért még a néhai Andy Vajnába is rúgott egyet (az már úgyse tud visszarúgni), aki szerinte szándékosan nem segített a magyar alkotásoknak előnyt biztosító nemzeti filmforgalmazásnak. De a lényeg, hogy meg akarják ölni a moziját, a Fővárosi Önkormányzat, Gyurcsány, mindenki összeesküdött ellene.

Szerintem onnan lehet tudni, hogy emberünk nem viccelődik, hogy elsírta az is, hogy őt micsoda anyagi kár éri, micsoda rengeteg pénze fekszik ebben a 800 milliós műalkotásban, hogy igazságtalanság van, elnyomás van, önkény van, és ezért ő az Európai Unióhoz fordul majd az állítólagos cenzúra miatt (ki akarják lőni a filmje szemét!!!), idézem: BRÜSSZELBEN IS HALLANI FOGNAK ARRÓL, HOGY ITT A DEMOKRÁCIA ZÁSZLAJÁT LENGETVE FILMEKET TILTANAK BE.

Az egy dolog, hogy például a Telex által megkérdezettek, Kálomista által vádoltak (Cinema City, Budapest Film, fővárosi önkormányzat) nem is értik, hogy miről beszél ez az ember, de én már eleve azt se értem, hogy valaki hogy kerülhet ilyen előrehaladott állapotba. A Fidesz teljhatalmú uralkodásának 12. évében, amikor komplett iparágakat írattak az állampárt strómanjainak nevére, egy fideszes producer azt állítja, hogy még a filmiparban is Gyurcsány húzogatja a szálakat, az ő akaratából kerülnek, vagy nem kerülnek filmek a mozikba, egészen durva. Most akkor átverték Kálomista urat? Nem szóltak neki, hogy valójában Gyurcsány a miniszterelnök?

Mindegy is, itt van Kálomista úr sirámának párja az MTI mai hírfolyamából, ezt legalább a pártközpontból adták ki. A színvonal azonos. És még hol van a választási kampány érdemi része?

Nem szabad hagyni, hogy Gyurcsányék újra bedöntsék a magyar családokat – reagált a Fidesz kedden Dobrev Klárának, a Demokratikus Koalíció előválasztási miniszterelnök-jelöltjének szavaira, aki kormányváltás esetére a devizahitelek újraszámolását ígérte.

“Gyurcsányéknál semmi sem változik: hazudnak reggel, délben meg este” – írta közleményében a Fidesz, hozzátéve: a baloldalt ma ugyanaz a Gyurcsány Ferenc vezeti, aki kormányzása alatt beszántotta az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat, az állami támogatású kölcsönöket, majd teljesen kiszolgáltatta a magyar embereket a bankoknak és a kockázatos devizahiteleknek.

Úgy fogalmaztak: ha Gyurcsányékon múlt volna, több mint egymillió magyar család veszítette volna el az otthonát a devizahitelek miatt. Emlékeztettek: a baloldal végig támadta a bajbajutott hitelesek megmentését szolgáló kormányzati intézkedéseket és az otthonteremtési programot is.

“Nem szabad hagyni, hogy újra bedöntsék a magyar családokat! Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!” – írták közleményükben. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!