December 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pocsolyagerincű, senkiházi, pitiáner, egysejtű

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 302,714 forint, még hiányzik 2,697,286 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Nem tudom, máshol mi a helyzet, de itt kitört a tavasz, vagy valami ahhoz hasonló. Azt külön élvezem, hogy reggel fél hétkor már nincs sötét és délután fél ötkor még nincs sötét teljesen. Ma Edgar írta volna a jóéjt posztot, de kénytelen voltam kirugdalni a szerkesztőből, mert valószínűleg az első betűtől az utolsóig végigkáromkodta volna a cikket úgy, hogy nem keveredik szóismétlésbe. Bevallom, én is sík ideg vagyok. Az olvasói kommentek után majd mondom, miért.

Kedves Molnár Bálint (és minden Bálint) boldog névnapot!

Egyszer írj nekem egy olyat kérlek, hogy – “Jó reggelt! Megcsodálatosodott az élet! Minden jó! A romok eltakarítását elkezdték. Beazonosítatlan csoportok szökellgetnek vidáman a pipacsos mezőkön. A múzeumok meghosszabbított nyitvatártassal dolgoznak, hogy átvegyék az irodákból és magánlakásokból, hozzájuk visszakerülő műkincseket. A közteherviselés reformja után az ÁFA és munkáltatói járulékok csökkentésének hatására nő a fogyasztás, élénkül a gazdaság. A visszavett milliárdok újraelosztása megkezdődött. A Parlamentre ma 10:00 – kor ünnepélyesen kitűzik az Európai Unió zászlaját. Az Átrium – melyet régóta a közönsége által bedobott kaparós sorsjegyekből finanszíroztak, talált egy százmilliós sorsjegyet, melyet jótékony célokra ajánl fel a színház vezetése, miután a hatályos törvények értelmében, működésük biztosított. Az Ultra Baloton futóverseny, pedig ismét a Club Aligából startol el a korábbi évek hagyományai szerint. A 95-ös benzín ára 1,6 Euró. A hőmérséklet 18 C. A hajóvonták találkozása sem tilos Gönyűnél. (Rita)

Szerintem a következő pénzes iparág, amire rá fogják tenni az enyves kezüket, az a nyelvoktatás. Gondold végig, minden lépés egy irányba mutat:
1. diplomamentő program
2. továbbtanuláshoz kötelező nyelvvizsga
3. nyelvtanulós kirándulások
Közben folyamatosan szorítják ki a kisebb helyi cégeket a “bizonyos körökhöz tartozó” nagyok – pl. diplomamentő kurzust a messziről jött cég tart (bérelt teremben, eseti megbízással verbuvált oktatókkal), nem a helyi, akinek vannak alkalmas termei, oktatói… És közben folyamatosan züllesztik a közoktatást is, egyre több embert terelve a fizetős kurzusokra. Nekem nagyon úgy tűnik, csak idő kérdése, amikor ezt a piacot is beszántják. Most valószínűleg csak tesztelik, mennyi a fizetőképes kereslet, ahogyan az egészségügyben már megtették. (Madárlátta)

Valamit nagyon félreértettél a Bokros-csomagból. A gyerekeim akkor voltak egyetemisták, havonta és fejenként 2000 forint volt a tandíj, és volt ember, aki tanítsa őket, volt labor és hozzá felszerelés és gyakvezér, volt szoctám és ösztöndíj – nettóban sokkal jobban jöttek ki, mintha tandíj- és támogatásmentes lett volna az egész. Kolleganőm egyetlen gyereke ugyanazon a szakon, ahová nagyobbikom járt (TTK, mielőtt még büfé-ruhatárra gondolna valaki), félévente 180 ezer jó magyar forintot csenget ki költségtérítés címén, se szoctám, se ösztöndíj, csak diákhitel. Cserébe volt olyan féléve, h nem tartottak laborgyakorlatot (egyet sem, pedig 4 félének kellett volna lenni), mert nem volt ki vezesse. Annak eldöntését, hogy melyik jobb a fiatalnak, rád bízom. (glorianna)

Egyetértek. Az én nagyobbikom is akkor járt a közgázra, a kisebbik után meg – a Bokros csomag előtt – még kaptuk a családi pótlékot. Tehát a csomag minket is érintett. Közgazdászként – az ismerőseim legnagyobb meglepetésére – mégis egyetértettem ezzel az intézkedéssel, tudtam, hogy enélkül vészesen közelítettünk volna a gazdaság bedőléséhez. (Klára)

És akkor most elmesélem, miért kellett Edgart letiltani az esti poszt megírásáról. Kinek mond valamit ez a név: Bálint gazda? Talán jobb lett volna úgy kérdezni: kinek nem mond semmit ez a név? Nem hinném, hogy túl nagy a tumultus. Idén nyáron lesz kereken száz éves Bálint György, az ország Bálint gazdája. Nem mondhatnám, hogy mániákusan szoktam embereket tisztelni. Az egy kezemen össze tudnám számolni, hány embert tisztelek a szónak a legszebb, legvalódibb értelmében. Bálint gazda ráfért arra az egy kezemre. Ez nem függ attól, hogy szeretek, vagy nem szeretek kertészkedni, nem függ az életkorától sem. Ő egy intézmény, egy egyszemélyes csoda, egy olyan kincse ennek az országnak, akit óvni kell, vigyázni kell rá, mert nincs másik. Nem pótolható.

Jött szembe a hír öles léptekkel: a fideszesek leszavazták Bálint gazda díszpolgári címét.

Annyi történt, hogy a XVI. kerülteben díszpolgári címre jelölték, de a fideszes többség leszavazta. Tudom, Bálint gazda csak mosolyog ezeken. Szerintem meg nem. Nekem ne mondja senki, hogy nem fáj neki az a tudat, hogy a saját kerülete nem tartja méltónak a díszpolgári címre.

És nem fogok káromkodni. Azért nem, mert arról az emberről van szó, akiről szó van és nem akarom olyan helyzetbe hozni, hogy egy hosszas átkozódástól körítve kelljen olvasni a nevét. Akkor sem, ha tudom, hogy ő ezt nem olvassa. Az mindegy.

Csak egyszerű szavakat fogok sorolni, más mondandóm mára már nincsen.

Pocsolyagerincű, senkiházi, pitiáner, egysejtű, galandféreg, ostoba, lábszagú, erkölcsi nulla, morális hulladék, félművelt, pártkáder, cselédmentalitású, útszéli, álszent, patkány, sunyi, csúszómászó, hitvány, gátlástalan…

Nem folytatom, pedig tudnám. A magyar nyelv hihetetlenül gazdag. Szép álmokat kívánok mindenkinek.

Mai cikkeink:

Az embertelenség narancsbőrbe bújt világítótornyai

Minőségi szaporulat

A hátsó udvarban, a budi mellett

Szolgáljuk hazánkat: szüljünk

Hogy nézne ki egy illiberális Európa?

Fehér éjszakák

Mi megdöglünk, ők meg a hulláink fölött fehérvéri huszárokat danolva csapkodják a térdüket a röhögéstől

A nap kommentje Ágnestől:

 lehet, hogy most a nemzetnemző programon balatonoznak, mert még ki kell dolgozni miként lehet minőségi magyarokat nemzettetni,. A felmenőknek is 100% magyarnak kell lenni (semmi szlovák,szerb,horvát stb.), reformátusnak, esetlegesen felházinak kell lenni (már a római katolikusok is túl lipsik) ,megfelelő anyagiakat kell összeharácsolniuk (nehogymá’ éheztessék az igaz magyar gyerekeiket),amivel bizonyítják ,hogy érnek annyit, amennyiük van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!