Június 15,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán nemzeti ügye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 907,784 forint, még hiányzik 2,092,216 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Derűs estét mindenkinek! Remélem, mindenki élvezte a szombati munkanapot, akinek amúgy ilyenkor nem szokott része lenni ebben a remek vívmányban. De semmi gond, holnap teljes értékű vasárnap lesz, ki lehet heverni a hetet még mielőtt ránk szakadna a hétfő.

Ahogy azt már megszokhattuk, minden nap tartogat valami újabb csodát. Napról napra fejlődünk. Visszafelé. Most ott tartunk, hogy a keresztényi gyökerekből sarjadzó kormány még módosított egyet a bevezetés előtti pillanatban az új törvényen, amely büntetni rendeli a hajléktalanságot, valamint lehetővé teszi a hajléktalanok ingóságainak megsemmisítését. Persze csak azokat az ingóságokat semmisítik meg, amelyek valamely ok miatt nem tárolhatóak. Aki látott már hajléktalant, az körülbelül tisztában lehet azzal, hogy a holmijuk ránézésre tárolásra alkalmatlannak minősülhet, például fertőzésveszély miatt. Eddig a törvénytervezetben szerepeltek kivételek, például a személyes iratok, gyógyászati segédeszközök, fényképek. Na, ez került ki a bevezetés előtti pillanatban, innentől a szerencsétlen mankóját, szemüvegét, okmányait, családi fényképét is el lehet égetni bátran. Mindent, ami még az emberi léthez köti.

Ehhez képest szerencsére van olyan, akinek fajsúlyosabb problémái vannak, mint egy utolsó fotó abból az időből, amikor még emberszámba vették az egykori apát, anyát, testvért, gyereket. A Népszava információi szerint még az is lehet, hogy összevonják az Echo TV-t és a Hír TV-t. És ha így lesz, sok embert ki fognak rúgni, ezért most pánik van. Én csak abban bízom, hogy Bayer Zsolt töretlenül marad a helyén és a többi őstehetség is megmondja a tutit. Nélkülük olyan lenne ez az ország, mint egy teve balettcipő nélkül.

Félő, hogy az írott pártpropaganda oldalaknál is lesz némi átrendeződés és én már előre rettegek, hogy nem fogunk időben értesülni a fajsúlyos dolgokról. Például arról, hogy Angela Merkel megbukott. És Macron is. Végük van, mint a botnak. Aztán arról sem fogunk tudni, hogy Bono azért támadja Orbán Viktort, mert szar énekes és ráadásul Soros György embere is. Ő is. Arról sem fogunk tudni, hogy a Facebook direkt a maradi jobboldali konzerveket támadja és hogy Soros György irányítja azt is, meg a Jobbikot is. Belegondolni is szörnyű, mi mindenről maradnánk le, ha a szokásos fideszes szakértelemmel nem csak az oktatást, kultúrát, sportot, egészségügyet, versenyszférát, szolgáltatószektort barmolnák szét, hanem a saját propagandájukat is. Akkor aztán mehetne vissza a balettbe ugrálni mindenki.

Végül egy friss örömhír. Nemzetünk megmentője, Európa pontenciális potenciálja végre ott van és azt csinál, ahol lennie kell és amit mindennél jobban imád. Jó, harmadik helyen imád. Mindjárt a hatalom és a pénz után. Erre nem sajnálja az adófizetők pénzét (emlékszünk még arra a minapi hírre, hogy összesen 250 millió forintra lett volna szüksége a Honvéd Kórház sürgősségi osztályának ahhoz, hogy normálisan működni tudjon? Akkor jó), de szerencsére nem is fogta vissza magát. Most is jókat brüsszelezett, migránsozott és hazudozott, ami a csövön kifért.:

Első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Felcsúton, a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadó ünnepségén.

A magyarok történelmi tapasztalatai azt mutatják, hogy a jövőért vívott küzdelmet az nyeri meg, akinek van víziója – mondta a kormányfő. Hangsúlyozta: 2010 óta az egész ország látja a jövőjét, amihez az kellett, hogy “elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot (…), de legalább is a saját világunkat”.
    Úgy fogalmazott, “nem szabad imbolyogni, csúszkálni, botladozni, mint ahogy Európa néhány vezetője ezt teszi, nekünk, magyaroknak csak annyit kell mondani: így kell ezt csinálni, pupákok, és akkor megy előre a világ”.
    Orbán Viktor hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarország jövője “a gyermekeinkben nő, a mi víziónk bennük és általuk válik valósággá. Építhetünk mi toronyórát láncostul, ha nincs gyerek. Ha elfogyunk, akkor a toronyóránk nem a magyar időt fogja mutatni”.
    Vannak azonban – folytatta -, akik erre készülnek Európában: amikor ugyanis egy brüsszeli bürokrata a kontinens jövőjéről beszél, akkor a bennszülött európaiakat temeti, “a mi helyünkre érkezőket” pedig általában élteti.
    Ezt a képet a magyarok nem fogadják el – jelentette ki a miniszterelnök -, helyette “inkább az utánpótlás-neveléssel foglalkozunk”. Az utánpótlást ezért első számú nemzeti ügynek tartja, és szavai szerint így függnek össze a nagy dolgok, Európa és Magyarország jövője “a mi kis akadémiánk életével”.
    Azt mondta: a Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont legfontosabb feladata a nevelés, “mi nem gyártjuk a futballistákat, mi nem droidokat programozunk, hanem egy olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel”.
    Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha a Magyarországon működő nyolc komolyan vehető labdarúgó-akadémia közül mindegyik tízévente felnevel két nemzetközi szintű játékost, akkor készen is van egy európai szintű magyar futballválogatott. A Puskás Akadémia az első tíz évét lezárta, és “mi megvagyunk”: Sallai, Kleinheisler – jegyezte meg.
    Jelezte azt is, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban részt vevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.
    Közölte továbbá, hogy a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem egy kettős életpályamodellről szóló megállapodást köt, így az arra fogékony gyermekeket a tanári pálya felé irányítják majd.
    A miniszterelnök szerint ha az akadémiák jól végzik a munkájukat, akkor tehetségek indulhatnak útnak számos sportágban. Azt is mondta, hogy az akadémiák nagy egyéniségek köré épülnek: a kosárlabda-akadémia például Rátgéber László köré, a kézilabdában pedig Mocsai Lajos köré épült, és hamarosan egyéni sportágaknak is épülnek akadémiák, megállapodni készülnek ugyanis Kovács Katalinnal, “a magyar kajak-kenu sport nagyasszonyával”, valamint a háromszoros olimpiai bajnok úszó Hosszú Katinkával.
    A kormányfő megjegyezte, könnyebb lett volna a dolga, ha pénteken Kleinheisler László vagy Sallai Roland a magyar labdarúgó-válogatottban “berámolt volna egy vagy két gólt” a görögök hálójába, hiszen könnyebb érvelni az akadémia mellett, ha a válogatottban helyt állnak a volt diákjaik, de sajnos nem így történt, a magyar válogatott kikapott Görögországtól. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy szeptemberben Budapesten mindketten gólt lőttek a görög válogatottnak.
    A felcsúti komplexumot Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át.
    A központról kiadott, az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban azt írták, hogy majdnem egyhektáros területen épült fel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új sport- és konferenciaközpontja. A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett TAO-támogatásból fedezte a fejlesztést.
    A többfunkciós létesítményben a labdajátékok csarnoka kézi-, kosár- és röplabdamérkőzések megrendezésre is alkalmas. A csarnokban a futópálya, bokszring és konditerem mellett a szertornához szükséges összes eszköz is megtalálható. Az épületben a szertárak, öltözők mellett orvosi szoba, elsősegélynyújtó hely, edzői irodák és tárgyalótermek is helyet kaptak.
    A konferenciaközponthoz egy 250 fős nagy és egy kis körelőadó, valamint tárgyaló tartozik. A központ nyitva áll a Magyar Labdarúgó Szövetség és más szakági szövetségek továbbképzései, tudományos szimpóziumai előtt, de az akadémia tervezi a konferenciaközpont üzleti célú hasznosítását is, így abban nem sporttal kapcsolatos rendezvényeket is tarthatnak – írták. (MTI)

Menjünk aludni. Jó éjt.

Mai cikkeink:

Pedig csak egyszerűen orvoshoz kellene vinni

Valaki szólhatna a magyar jamesbondnak, hogy normális országokban – tehát nem diktatúrákban – teljesen természetes dolog, ha választásokon megbukik valaki

Elmélkedés egy kis yorkie haláláról

Palkovics László szintet lépett

A történés folyik és mi nyakig benne vagyunk

Az Isten itt állt a hátam mögött

Önjelölt próféták, távgyógyító sarlatánok és Orbánok

A nap kommentje Ákostól:

Kurvák és latrok vezette ország lettünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!