Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valaki szólhatna a magyar jamesbondnak, hogy normális országokban – tehát nem diktatúrákban – teljesen természetes dolog, ha választásokon megbukik valaki

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha támadják, meghosszabbítom Lovasberényig. Ha akkor is támadják, akkor Bicskéig. Tudom, hogy klasszikusokat csak pontosan, de engedtessék meg nekem, hogy eszembe se jusson a fenti két mondat felböfögőjét klasszikusnak tekinteni. Így nem fáradtam a betű szerinti idézettel, a lényeg így is ismert.

Most az történik, hogy Földi László magyar-történelem szakos tanár (ez a végzettsége, ezt a Ho Si Minh Főiskolán szerezte), főállású kém és reménybeli újságíró, egykori MSZMP alapszervezeti titkár, jelenlegi biztonságpolitikai szakértő – mármint Orbán Viktor biztonságára ügyel ő – meghosszabbította a miniszterek elnökének luxusrepkedéseit. Nem Lovasberényig, nem is Bicskéig, hanem egyenesen Moszkván át Washingtonig. Ekkora nagy ember lett ő, hogy csak Putyinhoz és Trumphoz mérhető. Bizony. Merthogy Földi László szerint vannak olyan – a világpolitikában jelentős – személyek, akiket a hivataluk miatt támadnak, pontosabban ki akarnak iktatni fizikailag, gyilkosság árán is akár. Két ilyen személy van jelenleg, a fenti két nagyszerűség. És van olyan személy is, akit nem a betöltött hivatala, nem az országa jelentősége miatt akarnak megmerényelni, hanem a saját frenetikus, a világ egészére hatást gyakorló, akár az egész bolygó politikai berendezkedését megváltoztatni képes zsenialitása és fontossága miatt. Ez lenne Orbán Viktor.

Komolyan, nem én találtam ki. A célpont: Orbán Viktor. Ez a címe a műnek, amiből most idézek is néhány sort, mert tudom, hogy sokan önvédelemből nem olvasnak propagandaoldalakat.

Miként már volt róla szó, a célpont fogalma és az ellene tervezett intézkedések széles értelemben kezelendők. Mert ha sikerül elérni, hogy önként feladja pozícióját vagy egy választás alkalmával megbukjon, ez elégséges az ellene acsarkodóknak. Megoldást jelenthet e logika okán az is, ha saját pártján belül meg lehet puccsolni, amivel kioltják politikai erejét. Elmozdításának eszközei lehetnek a folyamatos lejáratási kampányok, az esetleg emberi tévedéseinek felnagyítása.

Különös gondot fordítanak családtagjai és közeli kapcsolatai megfigyelésére is, abban bízva, hogy tetteik – amelyért a célpont a legritkább esetben felelős, lévén önálló identitásokról van szó – negatív színben tüntetik fel a politikust. Ugyanakkor eredményt el nem érő hecckampányt követően, a célponttá válás logikájába sajnálatosan akár a fizikai megsemmisítés is beleértendő.

Mindjárt visszatérek erre a veretes gondolatmenetre, de előtte még lelövöm a poént: Földi szerint Orbán Viktor nem utazhat sem strómanok, sem oligarchák luxusgépein. Na, nem erkölcsi okokból, ilyesmiről nincsen szó. Azért nem utazhat, mert veszélyes. Neki magángép jár (lehetőleg több is, az ellenség összezavarása céljából), mert például az USA elnökének is több van és az utolsó percben döntik csak el, melyiket fogja használni.

Nabasszus. Orbán épített magának egy komplett kisvasutat és ezek szerint azt sem használhatja. Vagy legalább építeni kell még kettőt és csak az utolsó pillanatban dönti el valaki, melyik csühösre teszi fel a méltóságos seggét a nagy ember, de persze egyik szerelvényt sem használhatja senki más és napi 28 órán át védeni kell az ellenségtől. De ez még semmi, mert vagy nem jár ezentúl meccsre, vagy veszünk neki legalább egy (de inkább három) magángépet. Ja, nem, ezen már túl vagyunk, csak Földi László töritanár úrnak elfelejtettek szólni.

És akkor visszakanyarodnék az idézethez. Valaki szólhatna a magyar jamesbondnak, hogy normális országokban – tehát nem diktatúrákban – teljesen természetes dolog, ha választásokon megbukik valaki. Ezt máshol demokráciának nevezik és nem az örök időkre hatalomba betonozott főhülye ellen acsarkodók szokták ezt kivitelezni, hanem a választópolgárok. Kötve hiszem, hogy bármely elnök testőrségének az lenne a feladata, hogy a politikai bukástól megvédje a gazdáját. Azt már magánhadseregnek hívják, amiről Földi elvtárs beszél. Látunk erre példát a nagyvilágban, többnyire sötét bűnözők (kokainbárók, maffiavezérek) környékén.

Orbán Viktor családtagjaira és környezetére pedig baromira nem kell gondot fordítani. Önként ugrálnak a rivaldafényben. Tiborcz is, Ráhel is, Orbán apja is, Gáspár is, Mészáros is. Ha ezek a családtagok és cimborák „önálló identitások” lennének, akkor Tiborcz egy vidéki irodában lenne ügyvédbojtár, a család tanyáját már régen elárverezték volna, Orbán édesjó apukája várná a nyugdíját minden hónapban, hogy ki tudja váltani a gyógyszereit, Ráhel talán megpróbálna elvégezni valami főiskolát, ahová nem szükséges különösebb nyelvtudás, Gáspár szabadidejében fociedzősködne Nógrádbütykös-alsón, miután befejezte a napi munkáját a postán, Mészáros pedig egy pattogzó festésű furgonnal csörömpölne megbízótól megbízóig gázt szerelni. Az önálló identitásuk erre teszi őket alkalmassá. Ami ezen túl van, azt bizony korrupciónak nevezik. Csak szólok a biztonság kedvéért: a korrupció bűncselekmény.

Túl azon, hogy végtelenül szánalmasnak tartom azt a gátlástalan, de legalább ostoba seggnyalást, amit az indokoltnál magasabb fizetésért pendlizők napról napra előadnak Orbán felszopása érdekében, szeretném jelezni, hogy őkegyelmessége csak a saját seggnyalói szemében jelentős formátum, valamint senki nem akarja fizikailag megsemmisíteni. Még csak az hiányozna! Álljon csak szépen bíróság elé aztán ülje le, amit kiszabnak rá. Éljen sokáig, hogy legyen ideje kiélvezni a tettei következményeit és minden egyes napon szembesüljön a ténnyel, milyen érzés átlagemberként élvezni a börtönkosztot. Ettől pedig semennyi páncélozott különrepülő és sehány történelemtanár nem fogja tudni megóvni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.