Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Önámítással nem lehet legyőzni a Fideszt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hejjhó! Jó reggelt, poszthúsvéti traumáktól, szaharai portól és homokba dugott fejtől mentes jobb napokat kívánok mindenkinek! Attól tartok, bárhonnan ragadom meg, szarul néz ki a dolog. Az van, hogy olvasok újságot, igyekszem felfogni az olvasottakat és lehetőleg meg is emészteni, de ezt például sajnálatos módon nem sikerült:

Dobrev Klára nyerte a szimpátiaversenyt az EP-listavezetők között, őt a Momentum jelöltje követi, Trócsányi László igazságügy-miniszter tök utolsó lett. A DK listavezetője a legszimpatikusabb, derült ki az IDEA Intézet felméréséből is, ugyanúgy, ahogy ezt korábban a Medián kutatása is kimutatta. (hvg.hu)

Biztos vagyok benne, hogy rettentően hasznosak ezek a kutatások, de én akkor sem értem: és akkor mi van? Vagyis mi következik abból, hogy X vagy Y megnyer egy szimpátiaversenyt? Általában igyekszem azoknak a fejével is gondolkodni, akik meggyőzhetetlenek azzal összefüggésben, hogy a Fideszen túl is van élet. Az a durva, hogy szerintem az állampárti keménymagnak tök igaza van, mikor azt üvölti ökölbe szorult segglyukkal, hogy büdöslibsik, még szerencse, hogy nem a szimpátiaversenyeket, hanem a választást kell megnyerni. Márpedig ki fog jönni hamarosan az újabb felmérés, miszerint a Fidesz négyötöddel nyeri az EP-választást, ha nem a Századvégbél vagy a Nézőpont mér és kutat, akkor lehet, hogy csak kétharmaddal. Tessék, már ITT is van! De a fenti összefüggésben EZ is egészen vicces: egy olyan országban, ahol így néz ki a politikusok népszerűségi listája (Rogán a hatodik helyen hasít, tragédia), mi a céljuk ezeknek a szimpátia felméréseknek? Ha a Fidesz 40%-kal vezet a közvéleménykutatásokban, akkor nem mindegy, hogy Dobrev Klára szimpatikusabb, mint Trócsányi? Szerintem ha a Fidesz EP-listavezetője egy muskátli lenne vagy egy turulszarmintás golyóálló mellény, azt is megszavaznák.

És tudják mi van? (Akit nem érint, ne vegye magára!) Lehet sikongatni és toppantgatni az olyan cikkeink alatt, mint a tegnapi egyik vendégírásunk, de ha egyesek még mindig azt gondolják, hogy ez egy fordított fideszes oldal, ahol akár a valóság meghajlítása árán is csak olyasmiket lehet leírni, amit a nem fideszes polgártársnak jólesik olvasni, ahol nem lehet jogosan bírálni az ellenzéket például (a bírálat nem rágalom és nem is lejáratás, ha az érvekkel alá van támasztva!), akkor megette a fene ezt az egészet. Akkor ez az ország tényleg az lett, amivé Orbán zülleszteni kívánta, de annál még egy kicsivel rosszabb is. Szerintem igenis meg kéne fontolnia az ellenzéknek, hogy már letette a fegyvert és beárazta a következő két választást is, vagy van valami az összefogáson/nem összefogáson túl is még a tarsolyban. Nem geciségből mondom, és nem azért, mert a Fidesz küldött egy zsíros borítékot, hanem jóindulatból. Már ha valakit érdekel. Mert megint pofáraesés lesz és csalódás és kiábrándulás. Ha nekem nem hiszik, olvassanak másokat is, és mielőtt megsértődnének, mielőtt hőst és mártírt gyártanának olyanokból, akikből egyáltalán nem szükséges, mielőtt minket hibáztatnának az újabb kétharmad miatt azok helyett, akiket valóban kellene, könyörgöm, gondolkodjanak!

Elszomorító, megdöbbentő

– így jellemezte az egészségügyben uralkodó hangulatot a Népszava kérdésére Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, miután kiderült, hogy bár az ágazati egyeztetéseken az orbánista kormány még támogatta a mindenkit érintő (!) bértábláról szóló javaslatokat, a múlt heti kabinetülésen már csak a szakdolgozók négylépcsős béremelése szerepelt. Ergo a kormány nem döntött az orvosok és a műszakiak bérének emeléséről, miután korábban azt hazudta, hogy minden fasza lesz. Mindenkinek. Is.

Drága Éger úr! Elszomorító? Megdöbbentő? De miért? És miért csak most? Zárójelben mondok egy jó hírt: március végére már közel 30 milliárd forintnál tartott a magyar kórházak lejárt adósságállománya. Ebből csak márciusban, azaz egyetlen hónap alatt körülbelül 6 milliárd forinttal nőtt a tartozás, amely tartozás a tavalyi év végéhez képest három hónap alatt megduplázódott. Najó, mondok még egy jó hírt: baszottul hosszúak a várólisták országszerte (de legalább nem jönnek a migránsok, mer’ a Fidesz megvéd és Lölöék is a tervezettnél picsa 7 milliárddal drágábban, azaz majdnem 26 milliárdért építenek árapasztót a Tiszára), BAZ megyében különösen. Csipőprotézis műtét (zárójelben az országos átlag) 240 nap (93), gerincsérv műtét 33 (10),  mandula- és orrmandula műtét 33 (17). Nem gáz, mert van ahol ennél is szarabb a helyzet: Egerben a Markoth Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézetben 307 napot, vagyis 10 hónapot kell várni egy térdprotézisre, míg Budapesten a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben 15 napot, a Semmelweis Egyetemen pedig 142 napot. Futnak még: Dél-Dunántúl gerincstabilizáló beavatkozás 204 nap (47), Pécsi Tudományegyetem 226 nap.

Szóval drága Éger úr! Ön márciusban azt nyilatkozta (miután megérdeklődte, hogy milyen politikai színezetű orgánum óhajt önnel interjút készíteni), hogy

2016 óta jelentős, 75 százalék körüli béremelést sikerült elérnünk. Nagyon alacsony bázisról jövünk fel, ez tény, és tavaly megtorpantak a bértárgyalások, a parlamenti választás miatt. Most indul újra minden, kormányzati vezetőkkel egyeztetünk. Ígéreteket már kaptunk, a szándék és a pénz is megvan. A másfél milliós szakorvosi bér rövidesen akár realitás is lehet.

Semmi mást nem szeretnék ehhez hozzáfűzni. Egyszerűen megvetem azokat az embereket, akik úgy tesznek, mintha az elmúlt kilenc év meg sem történt volna. Akik játsszák az álnaivat, a csalódottat, miközben normálisék már évek óta ugatják, hogy baj van. Aztán kiakadnak és nem értik, hogy ez most hogyan történhet meg velük. Ja, és orvosbárók sincsenek.

Van viszont állítólag 1 150 000 ezer ember, aki támogatja Orbán 7 pontos, hazugságokra, álhírekre épülő állítólagos EP-programját. Ja, hosszabb, mint a folytatják. Zseniálisat húzott ezzel a Fidesz. Orbán hét hazug állításával kampányolnak és ennyi ide bőven elég. Normális országokban ha hárman támogatnák ezt a kreténséghalmazt, az is sok lenne, de itt ez van. Meg az ötvenmilliárdot is meghaladó támogatások a felcsúti csodafutball felvirágoztatására. Értjük? Rohad az egészségügy, a tanároknál talán csak az egészségügyi dolgozókat szívatják jobban, meg a leggyengébbeket, a legelesettebbeket, a felcsúti futballalapítványba 2010 óta 54 milliárd forint áramlik, Rogán Bűnöző Antal az ország hatodik legnépszerűbb politikusa, és a drága olvasó meg azonnal meglincselné azt, aki kimondja:

Felelős és reális tervezésre van szükség, aki pedig évről évre instant sikereket hazudik, azt a sokadik kudarca után tegyük félre. 

Önámítással nem lehet legyőzni a Fideszt, a minden mindegy, csak fogjanak össze, majd lesz valami típusú mentalitás egy évtized óta nem működik. Ha működött volna, akkor most nem tartanánk ott, ahol 2014-ben, ahol tavaly, és a szavazókorú polgárok mintegy 40 százaléka nem fordult volna el ettől az egész okádék politikától. Ahol a közpénzmédia vezetője egy hírhamisító, aki bruttó 2,4 milliót keres. Emelték a drágának a fizetését, továbbá évi akár 12 milliós prémiumra is jogosult lehet. Nem baj, így is jól van. Sajnálom, de arra még nem adott engedélyt a lelkiismeretem, hogy olyasmiket hazudjak, amitől elviselhetőbb a valóság. A valóságot nem elviselni kell, nem túlélni kell a mát és a holnapot, hanem változtatni azon, ami csak éppen elviselhető. Ennyi volt a ma reggel, Rogánon még hosszú idő lesz túltenni magam. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!