December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem az a baj, hogy a katona illetményét emelik, hanem hogy a tanár fizetését nemhogy nem emelik, de még bele is rúgnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csúnyán vénül Kövér László házelnök tegnap esti párttévés kirohanása, amelyben arról lamentált, hogy MINDENKI tudja, hogy a bérezés az oktatás színvonalával rövid távon nem függ össze. Vagyis hogy a tisztességes pedagógusok – akik szerinte eddig többségben voltak, és reméli, hogy ezután is többségben lesznek – amikor becsukják maguk mögött a tanterem ajtaját, nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyi pénzt kapnak, sokat vagy keveset. Magyarul: aki szóvá teszi, hogy tanárként nem tud megélni a fizetéséből, holott a felelőssége, az általa végzett munka fontossága maximálisan indokolná, hogy megbecsüljék, az nem tisztességes, szégyellje magát.

Ehhez képest ma a kormányszóvivőné üzletember és honvédelmi miniszter ura büszkén újságolta el az MTI-nek, hogy megkapták megemelt illetményüket a magyar katonák. Szalay-Bobrovniczky azzal döngette a mellét, hogy a kormány döntése alapján 2022 szeptemberétől mintegy egynegyedével nőtt a katonák illetménye, amelyet október első napjaiban kapott kézhez a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tényleges szolgálatát teljesítő tartalékos állománya. Tájékoztatása szerint az illetményemelés állománykategóriánként eltérő, átlagosan 26 százalékos.

Idézem a háromnevű államférfit, egyben remélem, hogy Kövér Lászlóhoz is eljutottak már ezek a nemes gondolatok, dacára annak, hogy Kövér László pontosan annyira gyűlöli a digitális világot, mint a politikai ellenségeit és mindenki mást is, akinek nem narancs volt a jele az óvodában:

Minőséget követelünk katonáinktól, kimagasló szakmaiságot. Ebben a hivatásban nincs helye a tévedésnek. Miniszteri kinevezésem első napja óta azon dolgozom, hogy katonáink megkapják az őket megillető erkölcsi és anyagi elismerést. Hosszú folyamat, hogy egy hivatás presztízsét növeljük, a kiszámítható életpálya mellett azonban az anyagi megbecsülésünket a fegyveres szolgálatért, a rájuk mért felelősségért és áldozatvállalásért cserébe már most ki tudjuk fejezni. 

Tehát ha jól értem, akkor ez a megható érvelés szöges ellentétben áll azzal, hogy tisztességes, jó munkásember nem aszerint teljesít kiválóan, hogy sok pénzt, vagy kevés pénzt kap a munkájáért. Ha jól értem, akkor a haza megvédését nem lehet elvárni, ha hiányzik a honvédők anyagi megbecsülése, de az ország jövőjét jelentő fiatal generáció oktatásáért felelős pedagógusok anyagi megbecsülése várhat, mert tisztességes pedagógus nem a pénzért csinálja. Félreértések elkerülése végett: nem az a baj, hogy a katona illetményét emelik, hanem hogy a tanárét nemhogy nem emelik (Brüsszel, baloldal, brüsszeli szankciók, háborús infláció, stb), hanem még meg is alázzák. Kövér-féle emberszabású erkölcsi hajótöröttek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: az illetményemelésről hozott határozat alapján a hivatásos, a szerződéses, valamint a tényleges szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonák fizetése két lépcsőben, 2022 szeptemberétől és 2024 januárjától emelkedik, ennek értelmében szeptembertől egy katona az eddigi havi, rendszeres illetményének mintegy egynegyedével több fizetést visz haza.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a döntést korábban azzal indokolta, hogy a változó biztonsági környezetben tovább kívánják növelni a katonák megbecsülését. Az elhúzódó háború, valamint a folyamatos migrációs nyomás okozta állandósult biztonsági kockázat szükségessé tette a Magyar Honvédség készénlétének, erői felkészültségének és reagálóképességének fokozását.

A tárcavezető szerint minden eddiginél fontosabb kérdéssé vált Magyarország számára a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme, erre kellő garanciát jelent a kormány által létrehozott Honvédelmi Alap, amely biztosítja, hogy nehéz gazdasági helyzetben is fenntartható legyen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési program. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!