Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor majd lehet erkölcsi iránytűként tündökölni, addig nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt kívánok mindenkinek! Állítólag már a kanyarban van a vénasszonyok nyara, ami igazán szép dolog az időjárástól, ha már kitartottunk a rekkenőben, jár nekünk egy kis jutalom. Tátom a számat erősen, úgy tűnik, még mindig érnek meglepetések. Ungár Péter interjút adott valakinek – a közösségi oldala szerint a Nyugat.hu-nak -, én végig is olvastam az interjút, de összességében abban sem találtam megfejtést arra a hülyécske kijelentésre, mely szerint ő azért nem alkalmas miniszterelnöknek, mert (saját szavai szerint) ő egy neurotikus, fehér, meleg zsidó férfi. Oké, ebből a neurotikus valóban komoly érv az alkalmatlanság alátámasztására, a többi nem az. Ellenben az infantilizmus és a valóság hibás értelmezése biztosan az. Ezen bizonyára lehetne változtatni, de ahhoz szembe kellene nézni a tényekkel. Kezdetnek mindjárt azzal, hogy máshonnan indul az, akinek lehetősége van ott és azt tanulni, amit és ahol akar, míg sokan saját erőből, lépésről lépésre küzdik el magukat a célig. Már akinek sikerül, és ők vannak kevesebben. A magam részéről akkor döbbentem rá a politikus igen gyermeteg lényére, amikor az orosz-ukrán háború kirobbanása után nem sokkal belecsodálkozott a kamerába, hogy ez most akkor hogy van? Hogy ilyen valóban előfordulhat? Igen, sajnos elő. Ezen meglepődhet a postás, a sarki boltos és a fodrász, de egy gyakorló politikus biztosan nem, legalábbis nyilvánosan nem. Szerintem.

Miközben ártunk és ormányunk szorgosan körmöli az ígéreteket, mi széppel lepik meg a magyarokat azért, hogy jöjjön végre a pénz, Pintér Sándor nem pazarolja az időt mindenféle hülyeségekre. Nemhogy társadalmi, de szakmai egyeztetésre sincs szükség, mert minek az? Elég kiadni parancsba, és máris olajozottan működik az egészségügy. Elsőre nekem az orvosok és szakápolók átvezénylése tetszik nagyon. Tuti biztos, hogy nagyon fognak örülni az orvosok is, ápolók is, amikor szólnak nekik, hogy holnaptól a 68 kilométerre lévő településen dolgoznak a következő parancsig. Én megértem, hogy jobban járnak az elvtársak, ha mindenkit a magánegészségügybe kényszerítenek – szakembert is, beteget is -, de akkor el kellene magyarázni, hogy mi a retkes lópikulára fizetjük a tb-t. Azt is teljesen megértem, hogy ebben az országban egy 74 éves nyugger rendőr ért a legjobban a közoktatáshoz is, az egészségügyhöz is, de a magam részéről szeretnék leiratkozni arról a listáról, ahol az adót és járulékokat vezetik. Ha amúgy is magamnak kell megoldanom a gyerekem oktatásától az idős rokonaim ellátásáig mindent a világon, akkor legalább ne fosszanak ki ilyen útonálló módjára. Köszike.

Ameddig Pintér Sándor megoldja az egészségügy és az oktatás apró-cseprő problémáit, Orbán Viktor emberfeletti harcot vív. A migránsokkal. Mert fokozódik a nyomás, már megint. Ugyan ki vethetné őfényessége szemére, ha ilyen súlyos határvédelmi krízis idején szem elől téveszt néhány apróságot? Mint például az inflációt és ezzel szoros összefüggésben a combosodó forintot, ami a jelen állás szerint megcélozta a 430 forintos euro árfolyamot.

És ám nincs egyedül a miniszterek elnöke, mert harcos- és kötéltársa, Kövér László is nagy küzdelemben van. Nem a józan ésszel, azt a csatát már régebben elvesztette, hanem az ellenzéki képviselők kockás inge ellen védi a parlament méltóságát. Szerintem pedig a jelenlegi parlament jelenlegi máltóságát felesleges védeni, attól egészen nyugodtan bemehetnének a képviselők egy szál szaros alsógatyában is, attól sem csorbulna semmise. A házmester úr azonban nem elégedett meg a rövid tánc-és illemórával, hanem betalpalt a HírTV Napi aktuális című műsorába és erkölcsi kérdésekben is megosztotta magvas gondolatait a közzel. Immáron biztosan tudhatjuk, hogy becsületes pedagógus nem teszi a fizetésétől függővé a teljesítményét, amúgy ők már emeltek fizetést a tanerőnek és majd még fognak üstölést, amint lesz rá pénz. De azt be kell látni, hogy most helyzet van. Aha. Talán bőven itt lenne az ideje, hogy Kövér Lászlótól kezdve az összes képviselő (kormánypárti és nem kormánypárti egységesen), továbbá a miniszterek, államtitkárok és azok helyettesei egy átlag pedagógus átlag fizetését vigyék haza minden hónapban. Annyi lakhatási vagy utazási támogatással, annyi irodabérlettel, személyzettel, laptoppal, telefonnal, bizottsági és egyéb pótlékkal, amennyit egy pedagógus kap. Így lenne korrekt. És amelyik politikus ilyen bérezés mellett nem hozza ki magából a maximumot, azt lehet lapátra tenni. Amelyik lopott pénzből kiegészíti a fizetését – mint ahogy nem egy esetben erre bizonyíték is akadt -, annak irány a böri és örökre el kell tiltani a politikától. Akkor majd lehet erkölcsi iránytűként tündökölni, addig nem.

Varga Judit igazságügyminiszter roppantul büszke magára és kollégáira.:

Megígértük, benyújtottuk, az Országgyűlés pedig el is fogadta az első törvénymódosítási vállalásunkat a Bizottsággal való megállapodás érdekében. ✅
❗️A délutáni parlamenti szavazás során a Büntetőeljárási törvény módosítása már át is ment.
‼️Szemben azokkal, akik továbbra is azért dolgoznak, hogy a magyar emberek ne kapják meg a nekik járó forrásokat, ránk a végsőkig számíthatnak.
Nekünk Magyarország az első! 🇭🇺✌🏻 (Facebook/Varga Judit)
Ezek szerint a miniszter asszony elismeri, hogy a kormány és a bátorok úgy módosították a törvényeket, hogy az nem volt kompatibilis az uniós szerződésekkel, ezért nem kapja meg Magyarország az uniós forrásokat. Derék dolog! Most megpróbálnak némi sminkkel javítani a helyzeten, közben egy pillanatra sem feledve a szent célt, az örökös választási kampányt. Amúgy a kormány – konkrétan Varga Judit is – dolgozik azon, hogy a magyar emberek ne kaphassák meg a nekik járó forrásokat, ahogy 12 éve nem is kapják meg. Ellenben lett egy csomó Trianon emlékmű, szökőkút, térkővel lerakott dísztér, stadion, soha el nem készülő vidéki beruházás, és számolatlanul támogatás a külhoniaknak, egyházaknak, mészároslőrinceknek. Momentán most az ellenzéki EP képviselők éppen azon dolgoznak, hogy végre ne a NER kapja meg az embereknek és ezen belül az önkormányzatoknak járó uniós forrásokat, hanem az emberek és önkormányzatok kapják meg. Ezt Varga Judit is megértené, ha a legközelebbi piacnapon elmagyarázná neki a dolgot egy 15 milliós órában jóáras csirkefarhátat vásároló matektanár.
További kellemes ébredezést és gondolkodással töltött szép napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.