Június 15,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne tessék provokálni Petikét!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 907,784 forint, még hiányzik 2,092,216 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát akkor csapjunk bele abba, amink van! Hisztérikus jóreggelt kívánok a politikai toporzékolás nagymestereinek, vidám, kiegyensúlyozott, energikus jóreggelt mindenki másnak!

A kolléga megemlékezett már erről tegnap este, de engem akkor is megrázott a hír, nem tudok betelni vele: az ország első számú toporzékolásügyi felelőse, meg a főnöke cserben hagyja megvédésileg a nemzetté válás útján eltévelyedett magyar népet, és annak ellenére sem állnak ki vitázni az Európai Parlamentben a magyar jogállamiság megmonyomorításáról, hogy közben mindenben is nekik van igazuk. Úgy döntöttek, hogy a védhetetetlen és a sokadszori megszégyenülés (még ha szimbolikus is) egyenes adásban közvetítése helyett most is azt csinálják, amit szoktak: tolmács nélkül lefordítják a valóságot európairól fideszes nyelvre. Azért támaggyák minket, mert mi megvéggyük és nemhaggyuk. Továbbá Sorosmigránsbrüsszelbevándorlóországazeukampányrésze. Elegáns? Nem, de eddig mindig működött. A szénné égésnek ugyanis egyre nagyobb kockázatai vannak, ha derék államférfiaink nem Minszkben, Bakuban vagy éppen Ulan Batorban védik a hazát és építik a szerteágazóan fényes magyar jövőt.

A legjobb példa erre maga a haza legmagasabbra kúszott diplomáciai teremfocistája, aki beleszaladt a tutiba, midőn Brüsszelben villáminterjút adott az Euronewsnak. Be kell látnunk, meglehetősen hisztérikusra sikerült az alakítás:

Euronewews: Ön szerint Manfred Weber az ideális jelölt az Európai Bizottság élére?

Szijjártó: Manfred Weber a csúcsjelöltünk, és támogatjuk őt.

 Euronews: Annak ellenére támogatják Webert, hogy megszavazta a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben ? Ebben az értelemben akár Guy Verhofstadt vagy Judith Sargentini is lehetne a csúcsjelöltjük.

Szijjártó: Ne provokáljon!! Semmi esetre sem ez a helyzet! Weber a CEU miatt döntött a 7-es cikkely megszavazása mellett, de gyakorlatilag félre volt vezetve, mivel a CEU Magyarországon marad.

Euronews: Szóval Manfred Webert félrevezették.

Szijjártó: Igen, minden bizonnyal.

Euronews: Szóval akkor a végén olyan elnöke lehet a bizottságnak, akit könnyen félre tud vezetni Soros György.

Szijjártó: Nem én vagyok a megfelelő személy ennek a megválaszolására. Úgy gondolom, nem nekem kellene feltenni ezt a kérdést, mert én nem indulok bizottsági tisztségért.

Vagyis az a külügyminiszter, aki az összes bűntársához hasonlóan szemrebbenés nélkül állít soha bizonyítást nem nyert, méretes disznóságokat bárkiről, aki nem a Fidesz-kormány, aki egy egész gyalázatos összeesküvést húzott fel Soros személyére és az ő állítólagos ügyködésére és céljaira, nem kompetens annak megválaszolásában, hogy mi a szarért támogatnak egy olyan embert az Európai Bizottság élére, akire tökéletesen illik a Soros-zsoldos meghatározás. És ne provokálják Petikét, mert megmond az anyukájának. Vicces egy kicsit.

Hasonlóan nagy formátumú hős, és bátor, egyenes gerincű ember Petike főnöke és gazdája is, akitől Szél Bernadett írásban próbálta megtudakolni, mégis mit keresett az új brazil diktátor koronázási ünnepségén elnök beiktatási ceremóniáján, aki szélsőségesen embertelen nézeteket vall (a nők iránti megvetéstől a katonai diktatúrák iránti nosztalián keresztül az esőerdők kiirtásáig bármiről legyen szó)? Orbán helyett Szijjártó egyik katonája válaszolt. Ez is megfizethetetlen:

A brazil emberek döntöttek arról, hogy ki vezesse Brazíliát, és a döntésüket illik tiszteletben tartani. Bolsonaro elnök vezetésével Brazília azonnal kilépett az ENSZ Globális Migrációs Csomagjából, a döntést Magyarország üdvözli. Világos, hogy egyik ország sem kér a migrációt megszervezni akaró ENSZ-csomagból, mindkét ország a saját állampolgárainak biztonságát teszi az első helyre.

Tehát ha valaki csecsemőket zabál naponta háromszor élő adásban, akkor azt illik tisztelni, mert valakik megválaszották, és mert különben is utálja a menekülteket. Arcpirítóan földszinters érvelés intellektuálisan alultáplált rajongók számára. Bezzeg az idióta EU-ban meg vannak olyan kretének akik több pénzt költenének környezetvédelemre, innovációra, társadalmi kohézióra. Rohadjanak is meg. Ahelyett, hogy stadionokat építenének, betonba öntenék a jövőt, és azt ünnepelnék, hogy egy elvetemült szélsőséges alak letarolná a Föld tüdejének számító amazonasi esőerdőt. Nem is értem.

Itt van viszont két izgalmas adat. Tavaly hivatalosan 11 ezer vendégmunkás érkezett Magyarországra, összesen olyan 30 ezren lehetnek. Hivatalosan. Mert mint tudjuk, ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját. Ezzel párhuzamosan az osztrák társadalombiztosító adatai szerint tavaly decemberben 94 458 magyar állampolgár dolgozott hivatalosan Ausztriában, ami legalább hatezerrel több az egy évvel korábbi adathoz képest. Vagyis miközben ugyanezen adatok szerint sok ezerrel esett vissza a román, a lengyel vagy a török dolgozók száma, egyre több magyar vállal munkát a szomszédos országban, amit 2030-ra majd állítólag nem csak utolérünk, de le is körözünk. És ez csak Ausztria. Nem unortodoxul, a siker nyelvén ez mi a francot jelenthet? Szerintem jobb is, ha nem tudom.

Közben Polt Péter tegnap is dolgozott a silány megélhetéséért. Miután a Momentum aktivistái figyelmébe ajánlották, hogy mi mindennel foglalkozhatna ahelyett, hogy a Fidesz utasításait végrehajtaná, a magyar jogállam elsőszámú hóhéra indulatba jött és lesikáltatta – vízzel nem jött le, úgyhogy bevetette a vegyszeres eljárást – az ügyészség előtti járdára felfestett üzeneteket, de egy sértődött, önérzetes közleményben, gagyi magyarázkodások közepette ki is kérte magának:

Az Igazságügyi Palota épülete előtt január 21-én késő este egy parlamenten kívüli párt aktivistáinak akciója kapcsán az ügyészség visszautasítja az igazságszolgáltatást ért politikai nyomásgyakorlást.

És azt tudták, hogy a Honvédkórházban az ellenzék nehezíti az orvosok és ápolók munkáját? Nem elég, hogy az MTVA-ban is megzavarták az addig zavartalan népnemzeti félrevezetést és rommá hülyítést, most itt van ez is. Onnan lehet tudni, hogy Benkő Tibor nevű egyén, főállásban honvédelmi miniszter elpanaszolta az MTI-nek. Hogy minden valóságalapot nélkülöző, a közvéleményt szándékosan megtévesztő, felesleges pánikkeltés volt minden, ami a honvédelmi alkalmazotti jogállás bevezetésével kapcsolatban vádként elhangzott. Amivel szemben minden szép és jó: a honvédségnél dolgozó mintegy 7200 közalkalmazott több mint 99 százaléka boldogan, önként és dalolva elfogadta az új jogállást, az azzal járó többletjuttatásokat és egyben kötelezettségeket is. Úgyhogy coki! A Honvédkórház minden osztályán továbbra is zökkenőmentes a betegek ellátása. Úgyhogy már csak az maradt hátra, hogy az ellenzéki képviselők „hamis híresztelésekkel” ne kérdőjelezzék meg a Honvédkórház dolgozóinak elhivatottságát és az egészségügyi ellátás iránti felelősségérzetüket, ezáltal ne nehezítsék a Honvédkórházban dolgozó orvosok és szakápolók elkötelezett munkáját.

Ami szép, az szép. Például az is szép, amikor kiderül, hogy egy volt fideszes képviselő együttműködik azzal a nemzetközi szervezettel (IFTCC = Terápia és Tanácsadás Szabad Választása Nemzetközi Föderációja) amelyre a minap a migránsközpénztévé kulturális kanálisán hivatkoztak a homoszexuálisok meggyógyítása kapcsán. Hogy is gondoltam, hogy a nem homofób állampártnak ehhez semmi köze nincs? Ékes Ilona, a Fidesz egykori parlamenti képviselője a 24.hu megkeresésére elismerte, hogy valóban támogatja az IFTCC tevékenységét, de a támogatói munkája részleteiről az elmúlt napokban megjelent sok csúsztatás és félremagyarázás miatt nem kívánt nyilatkozni. Szegény. Már megint itt egy méltatlanul bántalmazott hős, egy mártír.

Mielőtt beledőlnék a kardomba, ajánlok egy semmihez nem hasonlítható olvasmányt, konkrétan a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (ez a Fidesz csilliárdos médiagóleme) kurátorával, bizonyos Varga István ex-fideszes képviselővel készült interjút. Ilyet én még soha nem olvastam, és nem is hiszem el, hogy van ilyen. Már itt sem vagyok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!