Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mintha erőteljes rozsdásodásnak indult volna a kormánypárti kommunikáció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem szórakoztat egyáltalán, hogy a kormánypárt politikusnak kinéző főállású trolljai és főállású trolljainak legnagyobb trolljai most már napi rendszerességgel szándékosan provokálják a magyar társadalmat, és eszelősen vergődnek, hogy belebeszéljék az emberek agyába, hogy nem az van, amit látnak, hanem az van, amit Habony és a propaganda eléjük szórt. Tegnap, amikor vasárnap volt, Kocsis Máté fideszes frakcióvezető és Kovács Zoltán, a Fidesz-kormány nemzetközi kommunikátora volt a soros észosztó a közpénzmédiában, velük volt tele a pártállami sajtó.

A harmadik járványhullám berobbanásának és az ezzel összefüggő kormányzati összevissza beszélésnek a tiszteletére ezeknek a provokációknak most már egyetlen közös nevezője és visszatérő motívuma maradt: „a baloldal elbizonytalanítja az embereket az oltással kapcsolatban” (Kocsis), „a baloldal tudatosan félrevezeti a közvéleményt” (Kovács), a baloldal tehet róla, a baloldal akadályozza a védekezést, a baloldal oltásellenes, a baloldal hullahegyekben érdekelt.

Nem zavarnám össze az urakat azzal, hogy jelezzem: miközben ők éktelenül gyurcsányoztak, és túlélési megfontolásokból a baloldal nyakába akarták varrni a kétharmados fideszes teljhatalom járvány elleni védekezésének fékezett habzású sikertörténetét, Gődény doktor éppen megtöltötte a Hősök terét maszkot nem viselő emberekkel, akik tényszerűen nem akarnak sem oltást kapni, sem maszkot hordani, sem korlátozások között élni. Mondom, járványhelyzet idején történt mindez, amikor elvileg nem lehet tüntetni. Mondom ezt azért is, mert az oltásellenes gyurcsányista baloldal gyepálásán kívül láthatóan nem maradt más mondanivalójuk a nertársaknak.

Szóval nem akarom összezavarni az urakat, úgyhogy egy teljesen más témával kapcsolatos okoskodást emelnék ki a frakcióvezető mondanivalójából, amely azt sugallja számomra, hogy erőteljes rozsdásodásnak indult a kommunikáció, egyre keservesebb próbálkozásokat látunk a minden irányból kimagyarázhatatlan és védhetetlen kimagyarázására:

Kocsis Máté szerint „még a legelvetemültebb Gyurcsány-párt tagok” is kétkedve fogadták a jobbikos Stummer János Puskás Arénába tervezett építkezéssel kapcsolatos megnyilvánulását, mivel „a hihetőség határain kívül esik”, hogy a magyar miniszterelnök miatt épüljön egy ilyen folyosó.

Stummer János azért „vette elő” ezt az ügyet, hogy elterelje a közvélemény figyelmét pártelnöke, Jakab Péter balesetéről, a sofőrös ügyéről és a fizetéséről szóló hírekről. Ezért pedig megkockáztatta azt is, hogy esetleg törvényt sért, hiszen a nemzetbiztonsági bizottság ülésének napirendjei nem nyilvánosak.

A frakcióvezető hozzátette: manapság Európában már – alapvetően tűzbiztonsági, terrorelhárítási és biztonsági okokból – sehol sem építenek olyan nagy befogadóképességű sportlétesítményeket, amelyeknek ne lenne gépjárműforgalom fogadására is alkalmas folyosója.

Azt, hogy a jobbikos politikus törvényt sértett-e hatóságok eldöntik – mondta. Azonban Kocsis Máté szomorúnak nevezte, hogy egy olyan „hebehurgya, komolytalan ember” vezeti a nemzetbiztonsági bizottságot, aki képtelen érzékeny vagy nem nyilvános adatokkal megfelelően bánni. (MTI)

Ez egyszerűen tökéletes, ennél jobb egy darabig biztosan nem lesz, bármennyire jó hír is, hogy immár a miniszterek elnöke is megkapta az ő szeretett kínai vakcináját, és kutya baja. Visszakanyarodva a fentiekhez.

Elsősorban: a hebehurgya, komolytalan ember előre jelezte, hogy tisztában van lépése politikai és büntetőjogi következményeivel, ezek tudatában hozta nyilvánosságra a 2 milliárd forintos alagútról szóló információkat. Pontosan tisztában volt azzal, hogy mit kockáztat, nem Kocsis Mátétól kellett megtudnia, a következményeket pedig vállalja.

Másodsorban: a folyosó valóban nem Orbán Viktor miatt épül (pontosabban de, amennyiben itt minden kizárólag miatta, általa és az ő akaratából történik), hanem az összes VIP-vendég miatt, aki valaha is megfordul majd a közel 200 milliárdos építményben. Ezt Stummer második nekifutásból tisztázta. Hogy nem Orbán miatt, hanem az összes kiemelten védett személy miatt szórja egy világjárvány idején a pénzt az állampárt.

Harmadsorban: Jakab Péter múlt hétfői balesetét nem Jakab Péter, hanem a sofőrje okozta. És ha már így alakult, a lakájmédia azonnal megírta, hogy szélsőséges, antiszemita, ráadásul nagy lábon is él. Mocsármédiáék a közösségi oldala alapján azon szörnyűlködtek, hogy van egy fotó, amin az ember egy Skoda Superb autó előtt látható (!!!!), amely autóból egy új modell több mint 10 millió forintba (!!!) kerül. Sőt, arról is lerántották a leplet, hogy idén januárban Egerből Budapestre költözött (!!!), és nem veti meg a többezer forintos (!!!!) whiskyket sem. Engem az mondjuk jobban érdekelne, hogy mit keresett a baleset helyszínén a PestiSrácok stábja, de érteni vélem, hogy Kocsis szerint életszerű egy halálos áldozatokkal nem járó ütközésről egy 2 milliárdos, nemzetbiztonsági titokká minősített alagúttal elterelni a figyelmet.

Ennél csak Jakab Péter fizetésének emlegetése viccesebb, miután a pártközpontból irányított sajtóorgánumok a parlamenti képviselők fizetésének emelkedéséről szóló híradásokban azt találták kiemelten hírértékűnek, hogy Jakab Péter, Szabó Tímea, Tóth Bertalan és Gyurcsány Ferenc is közel 2,5 millió forintot kap márciustól, vagyis mától. Az azért egészen penetráns, hogy miután fideszes javaslatra a fideszes többségű parlament pár éve a bruttó átlagkereset emelkedéséhez kötötte a honanyák és atyák fizetésének emelkedését, most a fideszes Kocsis azzal jön, hogy Jakab a saját fizetéséről akarja elterelni a figyelmet. Mintha Jakab Péter valami törvénytelenséget művelt volna, mintha kizárólag az ő fizetése emelkedett volna, senki másé. Itt kérdezném meg, hogy az a párt, amelyik Varga Judit ingatlanmágus ügyeiről a friss Rogán Antalné földügyeivel terelte el a figyelmet, majd mindkettőről Kósa Lajos népmesei majdnemmilliárdossá válásával terelte el a figyelmet (nem szándékosan, de sajnos kiszivárognak a disznóságok), csatlakozott már Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs szolidaritási kezdeményezéséhez, vagyis lemondtak már az emelkedő fizetésük egy részéről a rászorulók javára?

Negyedsorban: ha Európában sehol nem építenek már a Puskás Arénához hasonló nagy befogadóképességű sportlétesítményeket gépkocsi átjáró nélkül, akkor a Puskás Arénát mi a bánatért építették meg anélkül? Egészen döbbenetes ez az idióta, pofátlan érvelés. Tehát a kérdés áll: miért kellett államtitokká minősíteni azt, hogy Orbán 200 milliárdos gyerekkori álmából kifelejtették az autós alagutat? Ez miért nem közügy, mi a fene az államtitok ebben? Ki vállalja a felelősséget ezért a mulasztásért? Miért nem tartozik a népre, hogy ezt a hiányosságot most újabb milliárdok elégetésével kívánja pótolni az állampárt? Most akkor a gátlástalan pazarlást akarták eltitkolni, vagy a gátlástalan pazarlással kötelezően együttjáró dilettantizmust, semmihez nem értést, felelőtlenséget?

Nincs több kérdésem, viszont azt kell mondanom, hogy talán „még a legelvetemültebb Orbán-párt tagok” is megfogják a fejüket ettől a silány, önleleplező érveléstől. Már ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!