Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyen körülmények között álságos azon háborogni, hogy Kövér László márciustól mennyi pénzt visz haza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahhoz képest, hogy már látnunk, hallanunk kellene, hogy a magyar parlament képviselői, pártállástól függetlenül, a soraik között a 133 legbátrabb magyarral, hangos sajtóközlemények révén, egymást félrelökve az útból igyekeznek tudatni a nyilvánossággal, hogy csatlakoztak Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselők tegnapi, szolidaritásra buzdító felhívásához, néma a csönd a NER-ugaron.

Mivel márciustól megint hivatalból emelkednek a képviselői javadalmazások, az említettek kezdeményezték (miután a járvány első hullámában is süket fülekre talált ugyanez a felhívásuk, és azóta már a harmadik hullámot tartjuk, csak éppen sokkal rosszabb állapotban vagyunk társadalmilag, mint a járvány kirobbanása óta bármikor), hogy

„a képviselői fizetések alapilletmény feletti része — a gazdasági erősödés miatti növekmény, a viselt tisztségek és a bizottsági tagságok után járó illetményrészekkel együtt — kivétel nélkül, vagyis oldal- és párthovatartozásra való tekintet nélkül, mindenki esetében a törvény erejénél fogva a Járvány Elleni Védekezési Alapba kerüljön az egészségügyi dolgozók és a szociális dolgozók fizetésének kiegészítése céljából”.

Annál is inkább, mert mint Szél Bernadett tegnapi felhívásában figyelmeztet: jelenleg az alap nem terjed ki a szociális dolgozókra, pedig nekik is járna a figyelem és némi anyagi megbecsülés. A péntek délben közzétett, a teljes parlament szolidaritását szorgalmazó kezdeményezésről szóló Facebook-poszt teljes legitim módon arra kíván rávilágítani, ha esetleg nem lenne világos, hogy az rohadtul nincs rendben, hogy miközben a honatyák és honanyák járvány ide vagy oda, márciustól még többet keresnek, pedig eddig sem kerestek keveset ahhoz képest, hogy hány ember élete ment tönkre ÖNHIBÁJÁN KÍVÜL, a magyarok életkörülményei a nemhogy lecsengő, de éppen elszabaduló járvány miatt egyre nehezebbek. Az rohadtul nincs rendben, hogy mivel a fideszes többségű parlament az ellenzék fékezett habzású tiltakozása mellett a bruttó átlagkeresethez kötötte néhány éve a parlamenti képviselők fizetését, és mivel a KSH adatai szerint tavaly 9,7 százalékkal nőtt az átlagkereset, ezért ezt az emelkedést automatikusan megkapják a politikusok is. Ez a tényállás egyidejűleg ízléstelen, nagyon rossz pillanatban érkezik, mocskosul rossz üzenetet közvetít.

El tudom képzelni, hogy van Orbánba szerelmes kéményen csodálkozó kisember, aki e felhívás mögé is sötét erőket és vad összeesküvés-elméleteket képes bemagyarázni, és kikéri magának, hogy a képviselő hölgyek és urak saját magukon spóroljanak azoknak a javára, akik nincsenek olyan szerencsés helyzetben, hogy egy olyan szektorban dolgozzanak, amelyet a járvány képtelen volt megingatni.

Azon sem csodálkozom, hogy ez a hír még lábjegyzetben, még a gúnyolódásra, köpködésre, lesajnálásra ítélt témák között sem jelenik meg a fideszes pártmédiában.

Az viszont furcsa és megmagyarázhatatlan, hogy az összefogott ellenzék miért nem áll most egy emberként a három független képviselő mellé, mögé. Hát hiszen az ellenzék állítólag nehezményezi, hogy a közös teherviselésre hivatkozva a kormány kizsigerelte az önkormányzatokat, az ellenzék nehezményezi, hogy a valódi rászorulókon nem segít a kormány, az ellenzék követeli, hogy a kormány segítsen a valóban rászorulókon. Most pont itt lenne az alkalom, meg lehetne mutatni, hogy az ellenzék ezt komolyan gondolja, és komolyan fel van háborodva mindazon, amit Orbánék megengedtek maguknak a járvány mögé bújva. És nem csak fel van háborodva, de tenni is hajlandó valamit, akármit, bármit ellene.

Akármennyire szimbolikus összeg is lenne ez ahhoz képest, hogy csilliárdok tűntek el már abból a bizonyos Járvány Elleni Védekezési Alapból, a mindent elnyomó, gyurcsányozásba mártott fideszes médiazajban az ellenzék végre magára irányíthatná a figyelmet és tettekkel is bizonyíthatná, hogy lehet ezt másképp is csinálni, mint ahogy a Fidesz csinálja. Nem akarok beleszólni, de e gesztus nélkül (amit tévedés populistának nevezni, ugyanis senki nem kérte, hogy az egész bérükről mondjanak le a drága képviselők) álságos és kevéssé hiteles azon háborogni, hogy az ellenzéki képviselőkbe a szót rendszeresen belefojtó Kövér László ezentúl 3 millió forintnál is többet vihet haza. Ilyen körülmények között semmi különbség nincs Kövér László és random (ellenzéki) képviselő között. Elég baj ez.

Ha időközben kiderül, hogy az összefogott ellenzék mégis egy emberként áll Szél, Hadházy és Szabó mögé, akkor természetesen hamvakat szórok a fejemre.

Frissítés: A Párbeszéd országgyűlési képviselői a válság károsultjainak adják a fizetésük növekményét. Emelem kalapom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!