Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki megy a böribe?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét a hét első szombatján! Igazán nem lehet okunk panaszra, már ami az időjárást illeti. Minden másra ott a Fidesz. Meg a KDNP, Semjén Zsolttal az élen. Hamarosan jönnek a vendégmunkászavazók. Akik feljuttatják a Fideszkádéenpét, de leginkább Orbán Viktort Európa trónusára. Arra azért kíváncsi leszek, mit szól ahhoz a közösség (a közösség ez esetben a NER ellentéte), hogy Unión kívüli polgárok szólnak bele az Unió dolgaiba. Sanszos, hogy lesz néhány keresetlen szavuk ebben az ügyben a mi gátlástalan bűnbandánkhoz. Oppardon, kormányunkhoz.

Márki-Zay Péter érdekes interjút adott a Népszavának. Több érdekes téma is felmerült (érdemes elolvasni a cikket), de engem a Lázár Jánossal kapcsolatos rész ragadott meg igazán.

Lázár Jánosnak nem titkoltan országos ambíció vannak. Ő volt Magyarország második embere, a Fideszben őt láttak Orbán Viktor egyedüli kihívójaként. Ez nyilván hozzájárult ahhoz, hogy már nem miniszter. Ebben a rendszerben ha valaki túlságosan megerősödik, annak szükségszerűen buknia kell. Érdekes, hogy még hódmezővásárhelyi értelmiségiek is mondják néha: nekem össze kellene fognom Lázárral, hogy együtt döntsük meg Orbán rendszerét. Akik ilyet mondanak, még nem ismerték fel, hogy Lázárral egyáltalán nem járna jobban az ország. Hódmezővásárhelyen előbb volt NER, mint az országban, Lázár hamarabb volt NER-politikus, mint Orbán.

Miközben egyet kell értenem Márki-Zay véleményével, érdeklődve várom Lázár János további sorsát. Mert amit Márki-Zay lát, azt látja Orbán Viktor is. Márpedig ő nem szokott elnéző lenni. Sem megbocsájtó. Nagyvonalú főleg nem. Nem olyan családból származik. Én mondjuk mindkettőnek szívből szurkolok. Szép lenne, ha egymást gyengítenék ügyesen.

Londonban nagyjából 700 000 ember kisétált az utcára hogy szóljon: jó lenne esetleg átgondolni a Brexitet, mert eddig sem jó irányba haladtak a dolgok, de most meg főleg nem. Arról nem beszélve, hogy az egész népszavazási kampány ordenáré hazugságok sorozatára épült és többen érzik magukat becsapva, mint nem. A menetet Sadiq Khan, London munkáspárti polgármestere vezette.

A pártfaliújságok egytől egyig Demeter Mártával vannak tele. Nem mondom, hogy nem fajsúlyos ügy ez, mert amúgy nem fajsúlyos, de azért tegyünk úgy, mintha. Demeter Márta vagy tévedett, vagy nem. Majd kiderül. Ha tévedett, akkor célszerű lenn ezt beismerni, ha igaza volt, akkor bizonyítani. Azonban akár így volt, akár nem, marhára semmi jelentősége nincs a dolognak az ország egésze szempontjából. Akkora jelentősége pláne nincs, mint amekkorát lakájmédiáék igyekeznek fabrikálni az ügyből. Nagyon terelnek a fiúk. Bármi megfelel, csak nehogy véletlenül a költségvetés elszálló hiányáról, a sorozatban érkező brüsszeli pofonokról, a luxusrepülőgépes utazásokról, az oktatásról, egészségügyről és egyéb, valóban létező problémákról kelljen beszélni. Szánalmas ez. Nem kicsit, de legalább nagyon.

Hoppá, közben az Origo című üzemegységben olvasom, hogy nyilvánosságra hozták azokat a dokumentumokat, melyeket állítólag Demeter Márta látott és melyek alapján megfogalmazta a vádjait. És tényleg. Már csak azt nem értem, hogy Németh Szilárdtól kezdve a nyolcaskáig mindenhol és mindenki azt hörgi, hogy Demeter Márta államtitkot sértett és felnégyelni, lecsukni, kizárni, bezárni kell, akkor a Honvédelem.hu című – nyilván honvédelmi – portál hogyan hozhatta le ezeket a dokumentumokat? Egyedül az Orbán nevű katona KERESZTNEVE van kitakarva. Ők is mennek a böribe? Jó.

Mi pedig menjünk szépen alukálni, mert holnap is lesz nap. Állítólag. Pápá.

Mai cikkeink:

Belefulladunk a szemétbe

Milliárdért kíváncsi Orbán az idősekre

Átlagos szombat

De jó nekünk

A mélypont ünnepe

Már nem csak a főtolvajok irtják egymást a hatalom csúcsán

A nap kommentje Ady Warholtól:

Nem bírom a népi játékokat, sem a népviseletet, nagyon szép, de más az ízlésem. Ugyanakkor nem szeretnék bándzsi dzsámpingolni, vizisíelni, csikós bemutatót nézni a Hortobágyon. Viszont szívemből kívánom, hogy akinek ehhez kedve van legyen rá anyagi lehetősége….meg legyen otthona, étele, ruhája, munkája, meg egyéb” halálosan unalmas” dolga….

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!