December 5,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a kötelező maszkhasználatot komolyan kell venni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 621,676 forint, még hiányzik 2,378,324 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most nem csak arról van szó, hogy kérünk mindenkit, hogy tartson be bizonyos szabályokat, hanem azt a keveset, amit be kell tartani, azt ki is kell kényszeríteni. (…) A kötelező maszkhasználatot azt komolyan kell venni, szükség esetén majd szélesíteni kell. 

Ez volt péntek reggel fél 8 és 8 között valamikor, amikor a doktorúr, a legmenőbb magyar eligazította az ő népét az ő rádiójának mikrofonállványába hajolva. Sokak legnagyobb örömére azt is belengette, hogy

ismét visszamegyek ilyen Facebook-huszárnak, és majd gyakrabban jelentkezem a Facebookon egy-egy döntést ismertetve és elmagyarázva.

Aztán elrepült Lublinba, ahol valóban adott a kötelező maszkhasználatnak, majd mivel az ajánlott távolságtartást betartva, maszkot viselve nehéz sört juttatni a szervezetbe, maszk nélkül tartott kiselőadást arról, hogy mimagyarok miért nem koccintanak sörrel.

Szombaton reggel 7 óra 11 perckor aztán – miközben éppen kiderült, hogy az elmúlt 24 órában közel 1000 új fertőzöttet azonosítottak – az operatív törzs ülésén a legmenőbb magyar újra példát mutatott maszkviselésből.

Aztán 8 óra 26 perckor kiesett a zárt térből a divatos maszkja nélkül a nyílt térbe, és miután mindent rendben talált a kormány intézkedéseivel, az egészségügy állapotával kapcsolatban, előrebocsátotta, hogy a szerdai kormányülésre jónéhány döntést már elő is készítettek. Ezzel kapcsolatban lényegében megismételte azt, amit egy nappal korábban mondott:

Ki szeretnénk valahogy kényszeríteni, hogy azt a kevés szabályt, amelyet a maszkviselésre, a boltok, közlekedési eszközök használatára kidolgoztunk, azt ki is tudjuk kényszeríteni, érvényesíteni tudjuk. Tisztelettel kérjük az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de ha nem tartják be, akkor most már szankciókat is kell hozzá kötnünk. 

Kissé belebonyolódott a fogalmazásba, de máris 8 óra 59 perc lett, vagyis a 9 óra már a gazdasági kabinet ülésén érte a legmenőbb magyart, aki Facebook-huszárkodás gyanánt erről is tájékoztatta tekintélyes rajongótáborát:

Az ábra tanúsága szerint a 7 óra 11 perckor még komolyan vett maszkviselési ingerület 8 óra 59 percre elmúlt.

Pontosan két hét telt el azóta, hogy szóvá tettem, hogy nem-e lehetne-e kivételesen háborús propaganda helyett komolyan venni azt, amiről pofáznak? Augusztus 29-én az operatív törzs ülésén még nem fertőzött a vírus, akkor így nézett ki a tanácskozás:

Nos, két hét alatt annyit fejlődött a felelős országvezetés a komolyan veendő maszkhasználat tekintetében, hogy az operatív tözsi ülésen már komolyan veszik, majd két órával később egymás arcába bújva, maszk nélkül fontoskodnak. Mert a gazdasági kabinetülés, akárcsak a propaganda sörivás immunis a vírusra.

A kérdés tehát még mindig aktuális: mi a francnak kellett lezárni a határokat, ha az alapvető járványügyi óvintézkedések betartását magukra nézve leszarják? Mi értelme van az egyik nyomorult propagandafotó kedvéért feltenni a maszkot, ha a másik nyomorult propagandafotó kedvéért már magasról tesznek a maszkra? De majd az ő döntésük nyomán szankcionálják azokat a polgárokat, akik ezek után nem lesznek hajlandóak maszkot viselni? Világos.

Poén nélküli slusszpoén a teljes káoszról és zűrzavarról, ami a drága fideszes fejekben torát üli a járványügyi példamutatás és a felelősség hulláján:

Balról jobbra: L. Simon László, a Fidesz országgyűlési képviselője, Simon László, Fejér megyei kormánymegbízott, Podhorszki István polgármester, Mester Ildikó, a Vörösmarty Emlékház vezetője, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár átvágja a nemzeti színű szalagot a Vörösmarty Emlékház avatóünnepségén Kápolnásnyéken 2020. szeptember 11-én. A kormány csaknem félmilliárd forintot biztosított a beruházásra. Az ünnepség keretében felavatták gróf Apponyi Albert szobrát is a kúria parkjában. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!