Szeptember 24,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem lehetne kivételesen háborús propaganda helyett komolyan venni azt, amiről pofáznak?

Ahogy az várható volt, Gulyás Gergely tegnapi, Magyarországot félkaranténba záró (értsd: ki lehet menni, bejönni viszont csak mimagyaroknak lehet, és csak szigorú feltételekkel) kormányinfós bejelentését meg kellett támasztani a vezénylő tábornok helyzet magaslatán álló, mindent a kezében tartó izmozásával.

Úgyhogy a tegnapi bejelentés szerint korán kelt a határvédelmi munkacsoport Müller Ceciliástul, és Pintér Sándor rezidenciáján, a Belügyminisztériumban összeültek a közért munkálkodni. Lett belőle minimális idő alatt miniszterelnöki propagandavideó, MTI-hír és szemléltető fotográfiák is készültek. Konkrétumok ugyan nem hangzottak el, de a harci kulcsszavak igen: szigorú, komoly intézkedések, megfékezés, összefogás, határvédelem.

Hosszasan csodáltam a fotókat is (via MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher):

Az lenne a kérdésem, bármilyen unalmas: mi a francnak kell lezárni a határokat, ha az alapvető járványügyi szabályok és óvintézkedések betartását magukra nézve leszarják; ha egy nyomorult propagandafotó kedvéért se képesek feltenni egy kurva maszkot? Hol lát valaki távolságot ezek között? Már pontosan látszik, hogy a legfelsőbb NER-körök se immunisak a vírusra, nem lehetne kivételesen kampány és propaganda helyett komolyan venni azt, amiről pofáznak? Milyen összefogás? Kivel?

Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.

A kormányfő kijelentette: “az ajtónkon kopogtató” második hullám megfékezése érdekében komoly intézkedéseket kell hoznunk, elsősorban a vírus behurcolását kell csökkenteni.

Ezek technikai részleteit tekintette át a határellenőrzési akciócsoport – mondta Orbán Viktor, kiemelve: képesek vagyunk arra, hogy ha összefogunk, mint tettük azt a járvány első hullámakor, akkor a járvány második hullámát is meg tudjuk fékezni. “Most még időben vagyunk” – fogalmazott. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!