November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kossuth-díj, jó helyen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt írja az MTI, hogy a koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták át. Sajnos így sem sikerült tökéletesre az időzítés, mert Orbán Viktor doktorminiszterlnöknek a rendkívüli online európai uniós csúcson van jelenése (erről is közölt már fotográfiát az MTI), ezért az ünnepélyes díjátadón sajnos nem tudott jelen lenni. Kínzó és fájdalmas hiányában az elismeréseket ezért Áder János Kövér László házelnökkel együtt adta át. De csak azt követően, hogy a nem létező köztársaság elnöke patetikus ünnepi beszédet mondott volna, amelyben méltatta a méltatásra érdemeset.

Azt hatalmas bűnnek tartanám, hogy az egész beszédet iderakjam (mindenkinek csak egy élete van), pláne, hogy a Kossuth-díjasok listája ennél egy árnyalattal érdekesebb. Engem különösen a Müpa vezérigazgatójának és az Újszínház vezérigazgatójának Kossuth-díja tölt el örömmel. Sőt, a kettő közül ez utóbbinak, Dörner Györgynek a kitüntetése az igazán nagy bravúr. Ha valaki, hát ő maximálisan rászolgálta az elismerésre. Valójában már 2011-ben is rászolgált, amikor 18 oldalas pamflett-jellegű, politikai lózungokkal teletűzdelt, nettó blöff pályázatával nyerte el a direktori széket, leiskolázva Márta Istvánt és 110 oldalas komoly szakmai pályázatát.

Hogy mennyire jó helyen lesz a Kossuth-díj Dörnernél, azt az is mutatja, hogy milyen hévvel védi Vidnyánszkyt és gyalázza a Színház-  és Filmművészeti Egyetemet (Csurka nyomán bolsevikozik is, naná) a Fidesz párttévéjében. Én kérek elnézést. Izé… gratulálok a művész úrnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!