Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köpedelem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt mindenkinek! Hiszik, vagy sem, szeptember van. Már csak negyvenkettőt (42) kell aludni, ameddig kiderül, hogy Rogán Antal és csakaFidesz gyurcsányozásban gazdag riogatásaira, a neoprimitív, mocsári bűzben dagonyázó kampányhisztériára, nem utolsó sorban az állampárt rendkívül kreatív és unortodox választási nemcsalás-technikáira hogyan rezonál a népakarat.

A nyilvánosság elől gondosan dugdosott Rogán Bűnöző Antal (nála jobban talán csak Farkas Flóriánt rejtegetik az elvtársak) előbújt Cilike szoknyája mögül a kövek alól, és berongyolt a Hír TV Bayer Show-jába. Bár a teljes adáshoz csak ma este lesz szerencséje annak, aki kimondottan vágyik az effajta perverz örömökre – megnyugtató, hogy az ötös számú is visszatér ezzel a lendülettel méltán népszerű, mérgező szemétkupacára, gondolom, lejárt a jól megérdemelt pihenőszabadsága -, a pártkanális jóvoltából már kaphattunk a minap egy kis ízelítőt Rogánból. Annyira jófej vagyok, hogy felveszem a tegnap reggeli fonalat, és az azonos keresztnevű Cecília Antal névre hallgató férjeurát idézem:

Gyurcsány összehívta a volt gazdasági és titkosszolgálati embereit, és azt mondta nekik még a nyár elején, hogy ha segítenek az önkormányzati választásokon az önkormányzati hatalomátvételben, akkor mindenkinek fog jutni egy kis megbízás, mindenkinek fog jutni egyébként gazdasági lehetőség. Ez teljesen egyértelművé teszi, hogy itt valójában mi készül. Ez készül, semmi más. A Gyurcsány-kormány, a Gyurcsány éra, a Gurcsány-Bajnai éra teljes újraépítése. Arra készülődnek, semmi másra. És azt már ismerjük 2010 előttről, tudják az emberek, hogy az mivel jár együtt, és remélem, hogy nem kívánnak még egyszer ugyanabba a folyóba belelépni. 

Azért fél percben, öt sorban négyszer gyurcsányozni már önmagában is szép teljesítmény, de engem egy kicsit összezavart a főpropagandista: ha az emberek tudják, hogy mi a helyzet Gyurcsánnyal, akkor miért indít telefonos gyurcsányozós közpénzkampányt a Fidesz arra hivatkozva, hogy az embereknek joguk van tudni, hogy Gyurcsánnyal mi a helyzet? Ja, hogy ez van, amikor egy kormánypárt egy marék lepkefingot is többre értékel, mint a saját szavazóit? Hát igen. Ennek ellenére jó látni, hogy az egysejtű propaganda minisztere is látványos szellemi hanyatlásnak indult, mióta nem sűrűn merik kitolni a függöny elé. Azt azért szerintem két működő agysejt fölött már senki nem hiszi el, hogy Gyurcsány füttyent egyet az embereinek és lőttek a kétharmadnak. Mert ha ez ilyen flottul megy, Rogán elvtárs, akkor vajon miért nem hívta össze 2014-ben az embereit a patás ördög, mi a trágyáért várta meg, hogy még öt évet szívjunk a Fidesz gumicsizmáival a nyakunkon? Hmmm? Azt meg a legvadabb rémálmaiban sem gondoltam volna, hogy politikusok és pártok azért indulnak tetszőleges választáson, hogy megszerezzék/átvegyék a hatalmat. Ez tényleg veszélyes! A műanyagkeresztények istenének legyen hála, hogy ez a riadt képű, de annál dörzsöltebb bűnöző a helyén van, és megvilágosította az elmémet. Még a végén úgy éltem volna le az életemet, hogy azt hiszem, a választáson jobb híján, puszta jófejségből, önfeláldozásból és kikapcsolódásképpen szoktak indulni a népek. Így, hogy már értem, itt valójában mi készül, én kérek elnézést. Egy kis megbízás, gazdasági lehetőség, mi? És ezt is ráfért a pofájára a sunyi maffiózónak, aki letelepedési kötvényenként árusította ki az országát ellenőrizetlen hátterű migránsoknak.

Köpedelem. Majdnem akkora köpedelem, mint amit Matolcsy Gyöngyi (Matolcsy Rómeó unortodox MNB-elnök ex-neje) és kampányzenekara két választási marcipánosztogatás között előadott Balatonakarattyán, ahol eddig is Matolcsy volt a polgármester, és október 13-a után is ő akar lenni. Mert őpolgármesterasszonysága is szent és érinthetetlen, mint mindenki, aki a NER-en belül áll (akkor is, ha a keresztény magyar családmodell oltárán sikerült elvérezni), amennyiben egy NYILVÁNOS kampányeseményen nem lehet csak úgy fotókat készíteni róla meg a marcipános standjáról. Az embert, aki vette a bátorságot (az LMP frakció alkalmazottja, de lehetett volna bárki), fültövön vágták, a barátját pedig földre teperték a polgármesterasszony gorillái. És 42 nap még biztosan van a retek kampányból, és polgárháború is csak azért nem lesz, mert hol vannak a polgárok. Ha Gyöngyi nénit és a fideszes cselédsajtót olvassa az ember, akkor valójában az történt, hogy LMP embere támadt a polgármester stábjára, miután elkészített a fotót, amihez egy nyilvános kampányeseményen ezek szerint nem lett volna joga. Sajnos a Gyöngyi néni verziójáról szól Facebook-posztja már nem elérhető, pedig ha életszerű, amiről beszél, akkor semmi oka nem volt azt eltávolítani, nem? Nem baj, mert itt van nekünk az Origó nevű izé, amelyik Durva ellenzéki támadás, el akarták lopni az ajánlók adatait címmel hozza a Matolcsy-önkormányzat közleményét, onnan megtudhatjuk az igazságot.

Nem függ össze semmivel, csak úgy mondom, hogy közben a forint árfolyama, amivel a másik Matolcsynak semmi dolga nincs, ma is 331 fölött van az euróval szemben. Győztünk.

Mindeközben a fideszes beszélő fejek sorra nyitják meg az új tanévet szerte az országban, és döngetik a téglaporos mellüket, hogy bezzeg. Gulyás Gergelynek Pécsen volt jelenése, ahol a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek szombati közös tanévnyitóján arról szónokolt, hogy a kormány 645 milliárd forinttal többet költ oktatásra 2020-ban, mint 2010-ben. Meg hogy az elmúlt harminc év legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik Magyarországon, hogy épülnek szépülnek az iskolák, mindenkinek ingyen tankönyv, halleluja.

Palkovics László innovációs káder Nyíregyházán, az országos szakképzési tanévnyitón tolta fullba a kretént, midőn azzal vagánykodott, hogy tíz év után először kevesebben jelentkeztek gimnáziumba, mint szakképzőbe. Így az MTA kizsigerelése után különösképpen kijelenthetjük, hogy ha valaki érti a 21. század kihívásait, akkor ezek a kártékony piócák feltétlenül.

Mindeközben arról egy retkes szó nem esik sehol, hogy ha így megy tovább minden a minden oldalról sikeres fideszes oktatáspolitika terén, akkor 10-15 év múlva nem marad tanár az állami oktatásban, hogy a tanévkezdés előtt pár nappal 1700 pedagógus hiányzik a rendszerből, hogy miközben a magániskolában zeneszoba és tisztított levegő várja a szerencsésebb nebulókat, az állami intézményben sínylődő szerencsétlenebbeknek elmaradt órákkal és elhúzódó felújítással startol az új tanév. De hörögnek, visítanak, kampányfogást kiáltanak, amiért az ellenzék az Alkotmánybíróságon támadja meg a köznevelési törvény módosításait. És ugyanígy fognak hörögni és visítani hamarosan, amiért az ócska gyalázatos törvénymódosításuk miatt országos diáksztrájk szerveződik szeptember 13-ára. Erre van eszük, hogy Soros-bérencezzék a diákokat, hogy 10 éve minden követelésüket lesöpörjék az asztalról, hogy döngessék a mellüket, hogy bezzegGyurcsány. De szembenézni a helyzet tarthatatlanságával (és akkor a kötelező nyelvvizsgáról még egy szót sem szóltam), arra nem futja a nagyfene családbarát migránsozásban.

Fogalmam nincs, meddig lehet mindenen és mindenkin átgázolni (a véres munkaruháját otthon mosó mentőstől a sztrájkra készülő, szemfényvesztéssel zsibbasztott fogorvoson át a határt védő rendőrig), de hogy ennyire volt elég tíz év teljhatalom, az igen szégyenletes teljesítmény. Én nem vagyok annyira okos, mint Pálinkás József, az MTA egykori elnöki, Orbán volt minisztere, aki szerint a mostani rezsim már nem működhet sokáig, mert ilyen centralizált hatalom még a pártállam késői éveiben sem működött. Nem, én nem tudom, hogy meddig működhet még a rezsim, de azt igen, hogy a padlás is tele van az ilyen utólag megvilágosodott embereknek a nagyon bölcs kinyilatkoztatásaival. Ezek az emberek még akkor is hallgattak, és akkor is tolták bőszen a szekeret, amikor a náluk sokkal jelentéktelenebbek – igaz, nem túl sokan – már régen ordítottak, hogy baj van. És most jönnek és jól elmagyarázzák, hogy merre nyílik az ajtó. És amikor az a kérdés, hogy ha látta, hogy mi történik, miért kussolt, akkor ez a válasz:

Amikor kérdeztek, szóltam. Én szabálykövető ember vagyok, nem állítom, hogy nem mentem át soha a piros lámpánál, gyalog, éjszaka, ha nem volt forgalom, de egy kormányhivatal vezetőjeként nem nyilváníthattam véleményt, pláne olyan területekről, amelyek nem tartoztak hozzám, főként nem pártpolitikai, ideológiai kérdésekről. Miután ez a kötelezettségem megszűnt, részt veszek a közéleti és politikai vitákban, hallatom a hangom.

Jól értem, hogy ha nem szűnt volna meg a kötelezettsége, Pálinkás úr, vagyis nem rúgják ki a székéből, akkor ma is szabálykövető emberként hallgatna és elhinné, hogy hasznos, jó munkát végez, és minden oka megvan az elégedettségre? Mert ha jól értem, akkor ugye csak mókának szánta, hogy új pártot alapítana? Hát ezért is működik még mindig ez a rezsim, mert a rezsim nem az ok, hanem a következmény. Ennek a szolgai szabálykövetésnek a következménye. Ameddig megtűrnek, húzom az igát, amint kirúgnak, megvilágosodom.

Csókpuszi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!